De 20 bedste serier på Netflix

25205

Du kender det helt sikkert. Det er søndag og det regner udenfor – det eneste du har lyst til er “Netflix and Chill” og blive i pyjamassen hele dagen. Men hvilken serie skal du sætte på? Føler du, ligesom så mange andre, at du har drænet hele Netflix kataloget for gode serier, så frygt ej! Vi har nemlig sammensat en liste med de 20 bedste serier på Netflix fordelt på genre. På den måde, kan du hurtigt finde lige præcis den serie, som passer til dit humør!

Hvilke serier har du lyst til at se på Netflix i dag?

Top 5 tøseserier

Top 5 krimiserier

Top 5 sci-fi serier

Top 5 drama/komedie serier

Top 5 tøseserier på Netflix

Tøse-tv-serier-netflixDer er ingen som forstår en kvinde, som en anden kvinde. Kvinder har ofte problemer, som kun andre kvinder vil forstå, og ligeledes har kvinder nogle gange behov for at se serier, som man på ingen måde kan lokke en mand til at følge med i!

Nedenstående liste er fordelt på de bedste og mest underholdende kvindelige karakterer på Netflix. Der er lidt til enhver smag inden for både kærlighed, drama, spænding og komedie.

1. Gilmore Girls

Gilmore Girls omhandler de to kvinder, Lorelai og Rory Gilmore, som er mor og datter. De har også det mest misundelsesværdige mor/datter forhold til dags dato. Gensidig respekt og bedste venner. De drikker utroligt meget kaffe, er virkelig sjove og altid med på en kvik bemærkning eller reference til musik, film eller historiske begivenheder. Derfor kan man faktisk blive klogere af at se Gilmore Girls (Hatten af til Amy Sherman-Palladino, som har skrevet serien!).

Lorelai blev gravid med Rory, da hun var 16 og flyttede derefter hjemmefra. Hun har nemlig et svært forhold til hendes forældre og deres “money is power”-attitude. Man følger dem i den lille flække Stars Hollow, hvor en masse kulørte karakterer også bor. Vi møder fx Kirk, som 100 procent er blevet tabt på hovedet som barn, som er over 30 år og stadig bor hos han mor. Han er til gengæld styrtende rig og har 25 jobs i byen (Jeg er overbevist om, at manden aldrig sover).

Lorelai og Rory går i serien gennem mange “normale” udfordringer, som kærestesorger, valg af uddannelse, familieskænderier, så på den måde er serien ikke revolutionerende. Man får dog stor medfølelse og indsigt i karaktererne og er hvad der gør den til noget helt særligt.

2. Gossip Girl

Gossip girl er faktisk oprindeligt baseret på en bog af samme navn. Her følger man en flok teenage venner på The Upper East Side i New York – hvilket i daglig tale betyder, at deres forældre er svimlende rige. De går i det rigtige tøj, er smukke, går på en prestigefuld skole og livet spiller bare for dem. Men under overfladen ligger der en masse konflikter, såsom utroskab, bagtalelse, forældre skilsmisse og kriminalitet. Man følger også familien Humphrey, som repræsenterer den mindre rige og mere normale del af serien, men som ligeså stille bliver suget ind i  de riges univers.

Serien bliver fortalt af “Gossip Girl”, som er en person ingen ved, hvem er. Hun styrer en hjemmeside, hvor alle kan sende sladder ind om hinanden. Det er derfor også hende, som styrer serien gennem alle intrigerne og sidste afsnit af serien er selvfølgelig en afsløring af, hvem Gossip Girl er.

3. The Affair

Vi følger Allison og Noah, som indleder en (i første omgang) rimelig uskyldig sommeraffære. Men som man lærer karakterene at kende, viser der sig, at der ligger mere under overfalden. De er begge gift, men Allison kæmper stadig med tabet af hendes søn, som druknede et par år forinden og kan ikke finde ro i sit ægteskab. Noah føler sig ikke værdsat af sin kone og føler sig endelig i live igen ved mødet med Allison.

I løbet af serien kommer der mange uforudseelige twists og mysterier, men det der virkelig gør serien til noget særligt, er måden den er opbygget. Man følger nemlig karaktererne en efter en, hvilket betyder, at man ser nogle af de samme scenarier, bare fra to forskellige sider. Dette giver en fantastisk a-ha følelse af, hvor forskelligt vi kan opleve en situation. De efterfølgende sæsoner, begynder man også at følge Allisons eksmand og Noahs ekskone, hvilket bidrager til helhedsindtrykket af, hvor mange det egentlig påvirker, når man indleder sådan en affære.

4. Pretty Little Liars

Et teenage mysteriedrama om 5 veninder, hvis liv bliver vendt op og ned, da “lederen” af gruppen, Alison, forsvinder på mystisk vis. Et år efter er hun stadig ikke kommet tilbage og de resterende piger er ikke engang venner mere. Men en dag begynder de at modtage mystiske beskeder fra et ukendt nummer, af en person, som kalder sig “A”. A ved alt om dem og truer og afpresser dem med alle deres hemmeligheder. Hemmeligheder som kun Alison kendte. Først tror de, at det er Alison, som leger med dem, men sandheden vil vise sig at være en helt anden! En meget, meget spændende serie og overhovedet ikke det typiske teenage drama. Den eneste grund til den står så “langt” nede på listen er, at den sidste sæson stikker lidt for meget af efter min mening.

5. Girlboss

Girlboss er en forholdsvis ny serie fra 2017, men jeg synes den fortjente en plads på listen alligevel. Der er indtil videre kun udgivet 1 sæson, men vi kan se frem til flere i april/maj 2018.

Vi følger karakteren Sophia, som er en lidt speciel pige – mange ville nok kalde hende en narcissistisk idiot, men på en eller anden måde, kommer man alligevel til at holde af hende. Hun gør stort set, hvad der passer hende og går ikke rigtig op i sit liv, før hun finder sin passion for fashion og i processen bliver en rigtig business woman. Serien er hyle morsom og det blive utrolig spændende at se hendes karakter vokse endnu mere i de næste sæsoner. 

Top 5 krimiserier på Netflix

krimi-serier-netflixHvis du også er en sucker for en god krimi, er det nu du skal læse med!

Et gennemgående element i serierne på listen, er utrolig kloge mandlige hovedpersoner. Det bliver nogle gange lidt svært at holde med “the good guys”, når de kriminelle både er charmerende og skide intelligente.

1. The Blacklist

FBI agent Elizabeth Keen er helt nyuddannet, da hun pludselig bliver kaldt ud til en hemmelig operation. Den gådefulde Raymond Reddington, der har været på FBI’s ‘most wanted’ liste i årtier, har overgivet sig og insisterer nu kun på at snakke med hende. Dette er starten på et samarbejde mellem Reddington og FBI, da han giver dem hans såkaldte “Black List” over de mest hårdkogte kriminelle. Som den gode forhandler han er, får han selvfølgelig lavet en aftale om, at han må fortsætte sine kriminelle affærer, så længe han blot hjælper FBI med at fange personerne på listen. Man får lidt et indtryk af, at det er til hans egen fordel, at alle på listen bliver fanget – dead or alive. Men hvorfor han pludselig overgav sig, og hvorfor han kun vil arbejde sammen med Elisabeth er et gennemgående mysterium i serien.

James Spader spiller Raymond Reddington og gør det utrolig godt. Han er super underholdende og er egentlig grund nok i sig selv til at se serien.

2. Sons of Anarchy

Serien omhandler “motorcykel klubben” Sons of Anarchy, som egentlig er slang for at være våbensælgere. Hovedpersonen er Jackson ‘Jax’ Teller, som er søn af den tidligere chef for klubben. Han tvivler på om klubben egentlig er noget for ham, for han vil nødigt ende som sin far. Han kæmper med at holde balancen mellem familielivet og livet som kriminel .. og han gør det med sådan en elegance, at man ikke kan lade være med at se med!

I løbet af serien udvikler den sig til at blive mere og mere blodig og kriminel, da klubben også begynder at sælge stoffer og bliver involveret med kartellet. Det hele ender i klimaks og giver serien en smuk og værdig slutning.

3. Dexter

Dexter arbejde hos Miami Police, hvor han arbejder i laboratoriet og analyserer blod fra gerningssteder. Ud af til, er Dexter en stille og genert fyr, men under overfladen gemmer hans rigtige lyster sig; han elsker at slå ihjel. Han er dog en rimelig sød seriemorder, som kun dræber andre mordere, som har “fortjent” det. Metoden har han lært af sin far, som kendte til Dexters tilbøjeligheder. Trods Dexter er en seriemorder, holder man sjovt nok alligevel med ham i gennem serien. En utrolig mærkelig følelse!

4. How to Get Away with Murder

I serien møder vi Annalise Keeting, som er juraprofessor med speciale i kriminal forsvar. Udover at være professor, er hun over udøvende advokat og tager hvert år en gruppe af hendes studerende (kun de allerdygtigste) under hendes vinge, så de kan få erfaring med rigtige retssager. Gennem serien bliver hun og gruppen dog selv involveret i en masse forskellige mord, som de skal finde vej ud af. Dette må siges at være den ultimative træning for de studerende. Høj spænding gennem hele serien!

5. Breaking Bad

Walter White er kemilærer på det lokale gymnasium, da han bliver diagnosticeret med svært lungekræft. Hospitals regningerne hober sig op og Walter er meget frustreret over at skulle efterlade sin familie med så meget gæld. Han må derfor skaffe nogle penge – og hvilke varer er bedst til at skaffe hurtige penge? Drugs! Ved hjælp af hans kemiske evner lærer han sig selv at koge Meth, som til sidst ender med at blive en ret profitabel forretning. Gennem serien ændrer Walter sig fra at være en sød og uskyldig ældre mand, til at være en hårdkogt kriminel, som skyr ingen midler.

Jeg har faktisk først for nylig set denne serie færdig, trods den sluttede i 2013. Det skyldes, at jeg blev lettere irriteret på hans samarbejdspartner Jesse Pinkman. Se endelig videre, hvis dette også sker for dig – it will pass, og serien er helt sikkert det værd!

Top 5 sci-fi serier på Netflix

Sci fi-tv-serie-netflixNogle gange kan det være meget sjovt at lade som om verdenen er en anden. At vi kan få superkræfter eller at der findes et andet univers end vores.

Listen med sci-fi serier giver dig mulighed for at glemme dig selv et øjeblik og tænke;

Hvad nu hvis?

1. Orphan Black

Vi starter med at følge den småkriminelle Sarah Manning, som en dag ser sin dobbeltgænger på en togstation. Eller, det tror hun, men sandheden går meget dybere. Hendes “dobbeltgænger” springer ud foran et tog og Sarha beslutter sig for at overtage hendes liv. Hvad hun ikke ved er, at hun faktisk er en klon og del af en større konspiration hos medicinalfirmaet Dyad. I gennem serien møder hun flere af hendes “søstre” og sammen tager de kampen op mod Dyad.

Dyad har i flere årtier udviklet kloner med det formål at skabe det perfekt menneske, som kan leve for evigt. De har mange vigtige folk fra regeringen på lønningslisten og kampen bliver derfor større end søstrene nogensinde kunne forestille sig!

2. Stranger Things

Serien finder sted i en lille flække i 1980’ernes Indiana og starter med, at den unge dreng, Will Byers, forsvinder på vej hjem fra hans vens hus. Det starter en kædereaktion af mange uforklarlige begivenheder. Politiet tror, at Wills mor er blevet skør, da hun er overbevist om, at hun kan høre hendes søn snakke til hende gennem væggen. Men er hun nu også det? Vi møder også pigen Eleven, som har overnaturlige evner og som muligvis er den eneste, der kan redde dem fra, hvad end det er, der har taget Will. Sæson 1 ligger på Netflix allerede og vi kan se frem til 2. Sæson i efteråret 2017.

3. Misfits

En britisk serie fra 2009, der handler om en gruppe unge småkriminelle, som er blevet sat til samfundstjeneste. Men efter deres første vagt sammen, bliver de fanget i en voldsom elektrisk storm og vågner efterfølgende op med superkræfter. Disse kræfter er dog ikke helt “almindelige”, som vi kender dem fra andre superhelte film/serier. Kræfterne, de har fået, afspejler i stor grad deres karakter; Den stille og generte dreng får eksempelvis evnen til at gøre sig selv usynlig. Drengen, som fortryder hans fortid, får evnen til at skrue tiden tilbage.

Det sjove i serien er selvfølgelig, at ingen af karaktererne bruger deres evner til noget godt – de prøver nogle gange, men kommer ofte til at gøre mere skade end gavn. De ender for eksempel med dræbe flere af deres tilsynsførende, fordi de ikke kan styre sig. Gennem serien kommer flere karakterer til, som også har fået superkræfter i stormen.

4. The OA

Vi følger pigen Prairie, som pludselig finder hjem, efter at have været forsvundet i 7 år. Da hun forsvandt, var hun blind, men dukker op med hendes syn intakt til undren for mange i byen. Nogle ser det som et mirakel, mens andre er bange for, at hun er farlig. Hun er tydeligt skadet og er meget isoleret fra hendes forældre. Selv siger Prairie, at hun ikke kan huske noget, men er det nu også helt sandt? Indtil videre er der kun én sæson, men 2. Sæson står til at komme i 2017. Lad mysteriet fortsætte siger jeg bare!

5. Grimm

Mord efterforsker Nick Burkhardt finder ud af, at han ikke er en helt almindelig mand. Han nedstammer nemlig fra en række “vogtere”, som kaldes “Grimms”, som kæmper mod overnaturlige væsner. Tanken er selvfølgelig, at forfatterne Brdr. Grimm er en del af hans forfædre og derfor er mange er væsenerne også nogle fra deres eventyr. Grimms har ansvaret for at skabe ligevægt mellem mennesker og den overnaturlig verden.

Derudover er de også de eneste, som man kan se væsnerne for, hvem de virkelig er, da de ellers er kamufleret som “rigtige” mennesker. Det er crime, det er sci-fi, det er fedt og så får man genopfrisket rigtige mange historier og sagn.

Top 5 komedie/drama serier på Netflix

Drama-tv-series-netflixPå denne liste er der uden tvivl serier, som I allerede har set, men det gør dem dog ikke mindre gode. “Orange is the new black” er på nuværende tidspunkt den mest streamede serie på netflix. Dette er også listen med serier, som du kan se igen og igen. Serier fyldt med humor, drama og kærlighed!

1. Californication

Hank moody, the one and only. Hvis ikke I allerede kender ham, så er det godt nok på tide. Den små narcissistiske kvindebedårer, forfatter med skriveblokering og helt igennem underholdende, Hank Moody! I serien forsøger han at vedligeholde hans karriere som forfatter og passe hans forhold til hans datter og ekskone, mens han stadig ikke kan lade være med at drikke lidt for meget og være sammen med en masse random kvinder. Serien starter med, at Hank (ved et uheld) kommer til at være sammen med hans ekskones nye kærestes datter, som kun er 16. Dette sætter gang i en kædereaktion af hemmeligheder, som ikke gør det lettere for hans tilværelse og hans ønske om at genforene hans familie. Karaktererne er alle utrolig hyggelige og virkelig sjove. Citaterne fra denne serie er intet mindre end geniale!

2. Orange is the New Black

Piper Chapman bliver stukket af hendes gamle kæreste for en tudsegammel forbrydelse, hvor hun havde transporteret stoffer. Piper, den normalt lovlydige og pæne pige, får kun lidt over et år bag tremmer, men tiden i kvindefængslet ændrer hendes liv for evigt og snart er den gamle Piper ikke til at få øje på mere. I fængslet følger man også mange andre sjove karakterer og serien foregår ofte med flashbacks, hvor man får indblik i deres fortid og hvorfor de er endt, hvor de er.

Udover at være utrolig underholdende, sætter serien også fokus på relevante emner som korruption, misbrug af magt fra vagterne og smugling af stoffer.

3. White Collar

I White Collar følger vi Neal Caffrey, en berømt svindler, forfalskner og tyv, som bryder ud af fængslet for at redde hans kæreste. FBI agent, Peter Burke, som fangede ham første gang, sætter igen jagten ind på Neal. Da han finder ham, bliver Neal informant for FBI, i stedet for at skulle tilbage i fængsel. Samarbejdet mellem Peter og Neal udvikler sig til at et smukt venskab, selvom Neal op til flere gange igen kommer på den forkerte side af loven. I serien møder vi også Mozzy, som er Neals kriminelle og småparanoide ven. Mozzy er utrolig klog og virkelig en ener. Neal er både intelligent og uhyrlig charmerende, hvilket bidrager til den sjove dialog mellem ham og Peter Burke. I serien følger man deres dagligdag med forskellige sager i “white collar” afdelingen i FBI, hvor man også bliver klog på, hvordan man kan snyde politiet.

4. New Girl

Jessica Day er en meget underlig, men ekstremt elskværdig kvinde, som er lærer på en folkeskole i Los Angeles. Da hendes kæreste er hende utro, flytter hun ind i et bofællesskab med 3 andre fyre. De tre fyre har alle deres særheder; Nick, der er droppet ud af jurastudiet og nu arbejder som bartender, kommer på en eller anden måde altid i problemer.

Schmidt, som egentlig er lidt af en nar, har overdrevet rengøringsvanvid og tror han er guds gave til alle kvinder. Winston er socialt akavet og besat af hans kat. I serien følger man deres dagligdag på arbejdet og i lejligheden og før du har set dig om, føler du, at I er bedste venner!

5. Suits

I Suits møder vi Mike Ross, en utrolig intelligent fyr med fotografisk hukommelse. Han er tidligere droppet ud af college, men ender med at svindle sig til et job hos et advokatfirma, trods han aldrig har bestået jurastudiet. Han har dog tjent penge på at tage eksamen for andre på studiet! Hos advokatfirmaet kommer han til at arbejde fra Harvey Specter, som er kendt for at være den bedste advokat i byen. Dette samarbejde udvikler sig til et godt venskab – selv efter Harvey finder ud af, hvem Mike virkelig af. Gennem serien bliver det dog mere og mere svært for dem at holde Mikes hemmelighed og det ender til sidst med at bide dem i røven.

Er du stadig i tvivl om, hvad du skal lave næste weekend?

Se dine film og serier med online streaming

I løbet af de sidste fem år, har online streaming af film og serier næsten udkonkurreret vores gamle tv-vaner. Flere vil hellere købe abonnement til en online streaming tjeneste, end de vil investere i en TV pakke, hvor de ender med at bruge rigtig mange penge på kanaler, de alligevel ikke får set.

Ved streaming online kan du selv bestemme hvor og hvornår du vil se dine yndlings tv-programmer, film eller serier. Du skal ikke længere planlægge efter dit TV og indpasse det i din dagligdag, for du kan se, hvad du har lyst til døgnet rundt. Føles det ikke bare godt?

Der findes efterhånden mange forskellige streaming tjenester. Både nogle som udbyder dine favorit TV-programmer, såsom Viaplay, eller nogle som udelukkende har film og serier i kataloget, som Netflix og HBO.

Online streaming kan foregå overalt

En anden grund til at streaming på internettet er blevet så populært er, at det kan foregå overalt – hvor du vil og når du vil. Du kan bruge dine streaming tjeneste på alle dine enheder, såsom din mobiltelefon, tablet, computer og selvfølgelig også på dit fjernsyn.

Du kan for eksempel streame din yndlingsserie i toget på vej fra arbejde, eller følge med i en serie på din tablet, mens du vasker op eller laver mad. Pludselig blev det ikke sådan en sur tjeneste at skulle i køkkenet, hvad?

Du vil opleve, at du kan spare enormt meget tid og penge ved at købe abonnement til en streamingtjeneste. For det første kan du højst sandsynligt spare din TV-pakke væk, da du kan få dækket dit daglige behov med din streamingtjeneste.

Streamingtjenester vinder generelt på tilgængelighed. I forhold til din almindelig tv-pakke, skal du ikke vente  Hos visse udbydere skal man nemlig ikke vente på sin yndlings

Ligeledes vil du opleve, at du bruger mindre tid på at vente på de film og serier som du gerne vil se; tid som du 100 procent kan bruge til noget andet! Ved online streaming undgår du også de irriterende reklamer, som udover at afbryde din oplevelse, også gør din film og derfor din tid foran fjernsynet, meget længere end burde være.

Derfor skal du vælge Netflix som streamingtjeneste

Netflix var den første streamingtjeneste, som var tilgængelig i Danmark, og derfor er den lige over også den mest kendte. Hvilken streaming udbyder kan ellers blære sig med at have opkaldt et udtryk efter sig?

En stor del af succesen kan tilskrives deres nuværende strategi om at producere deres egne film og serier. På den måde får de nemlig godt indhold, som de har eksklusive rettighederne over og de kan derfor holde forbrugerne på deres side.

Netflix er ikke de eneste, som producerer selv. Andre streamingtjenester, som HBO gør det samme og står blandt andet bag de populære serier “Girls” og “Game of Thrones”. Men Netflix vinder stadig på udvalget, da de uden tvivl er den streamingtjeneste med størst og mest varieret udbud af film og serier. Derfor må der være rigtig mange brugere, som falder fra, efter de har set det indhold, de kom derind efter.

Netflix giver også jævnligt anbefalinger til indhold, som afspejler din adfærd på tjenesten. Forbrugerundersøgelser viser også, at de, udover udbuddet af titler, vinder over de andre streamingtjenester på funktionalitet og brugeroplevelsen på appen. Man kan derfor argumentere for, at man på Netflix, bliver hængende lidt længere.