20 smarte IKEA hacks til dit hjem

Det er de færreste mennesker, som kan prale med aldrig at have været i IKEA. De fleste af os elsker nemlig at spare lidt håndører på møbler og derfor ejer mange af os mindst ét møbel fra den kære svenske møbelproducent.

Trods vi er glade for flotte og billige møbler, kan deres designs nogle gange være lidt for almindelige. Du kan dog sagtens forvandle dine generiske IKEA møbler til trendy og personlige elementer i din indretning – og heldigvis er der rigtig meget inspiration at hente online.

Vi har samlet en liste over 20 seje IKEA hacks til dit hjem + 1 bonus tid. Her finder du både nemme ikea hacks, hvor møbler kan anvendes til helt andre formål i dit hjem samt de lidt svære ikea hacks, som kræver, at du skal frem med saven og vaterpasset.

På listen er der en gennemgående tendens til at bruge LACK serien til IKEA hacks. Det er heldigvis også en af de billigste serier i IKEA. En win-win situation! Vi sammensat 20 gode ikea hacks til din stue, dit soveværelse, børneværelse, køkken og bryggers.

Ikea hacks til din stue

Mange drømmer om at personliggøre deres hjem og især stuen, hvor man oftest tilbringer mest tid. Der er dog ingen grund til at investere en masse penge i dyre designs, når du bare kan lave din egne! Her på listen er der gode råd til, hvordan du kan lave en make-over af dine eksisterende stuemøbler.

Opdel din stue med disse smarte ikea hacks


Reol og skrivebord i én
Kilde: ikeahackers.net

Ikea hack din 1-værelses lejlighed!
Kilde: ikeahackers.net

Det kan være rigtig smart at opdele sin stue i mindre dele, for at gøre rummet mere overskueligt. Hvis du har en stor stue eller bor du i en 1-værelses lejlighed, kan det være rigtig smart at opdele dit rum, så du får følelsen af både at have en stue, soveværelse og køkken i ét rum.

Det kan blandt andet gøres ved at anvende reoler eller skabe som pludselig får to funktioner i rummet. En anden fiks idé er at omdanne den nederste del af din reol til et skrivebord. På den måde, får du både opdelt dit rum samt brugt pladsen effektivt.

Ikea hack dit sofabord


Giv dine LACK sofaborde en make-over
Kilde: ikeahackers.net

Montér ben eller hjul på dit sofabord
Kilde: ikeahackers.net

Stuen er et sted i hjemme, hvor vi tilbringer det meste af vores tid, så hvorfor ikke gøre det helt til dit eget? Der er nemt at sætte et personligt præg på dine sofaborde. Du kan blandt andet male dem din yndlings farve og montere nye ben eller hjul. Du kan også være lidt mere kreativ og lave et helt nyt bord ved at sammensætte to borde, som set i eksemplet med de berømte LACK sofaborde.

Der er mange måde hvorpå du kan personliggøre dine sofaborde. En idé kan faktisk være at tænke i praktiske baner – hvad er det du mangler i din stue? Har du udfordringer med opbevaringsplads, mangler du farver i stuen eller noget helt tredje? Lav en brainstorm og arbejd ud fra den.

Giv dine ikea-møbler en forvandling


Sofabord og spillekonsol
Kilde: ikeahackers.net

Fra skammel til hjørnebord
Kilde: ikeahackers.net

Forvandl din reol til en bænk
Kilde: ikeahackers.net

Nogle gange hjælper det at tænke i helt nye baner, når man skal ikea hacke sine møbler – på den måde kan du ende med et helt nyt møbel. I de overstående eksempler, er der virkelig tænkt ud af boksen. Et kærestepar har forvandlet en EXPEDIT reol til en spillekonsol, så de både kan spille playstation og se tv på samme måde. Ikea hacks kan åbenbart også give mere kvalitetstid.

Hvis du har nogle gamle ikea skamler stående derhjemme, kan du også nemt lave flotte hjørneborde til at stille blomster eller stilleben på. Personligt, og meget trendy!

Bænken har gjort sit comeback i hjemmet de sidste par år, og selvfølgelig kan du også ikea hacke din vej til en bænk. Har du en gammel LACK rumdeler eller reol, kan den snildt forvandles en bænk med skjult opbevaringsplads. “To fluer med et smæk” er generelt et gennemgående “ikea hack tema”.

Ikea hacks til dit soveværelse

Der er mange gode eksempler på ikea hacks soveværelset, men et gennemgående tema er opbevaring. Hvem har ikke drømt om at få mere plads i tøjskabet eller at få et walk-in closet?

Det er heldigvis ikke svært at opfylde dine drømme, hvis du bare tænker en smule ud af boksen med dine ikea-møbler. Vi har samlet en masse gode ikea hacks til dit soveværelse, som du kan drage inspiration fra.

Ikea hacks til opbevaring


Brug din gamle rumdeler til walk-in-closet
Kilde: ikeahackers.net

Arkivér dine t-shirts – nemt og effektivt!
Kilde: ikeahackers.net

Der er utrolig populært at fremvise sit tøj i stedet for at gemme det væk i skabet. Mange har eksperimenteret med DIY garderobestativ til soveværelset, men hvorfor ikke gå all-in og lave dit eget walk-in closet?

Hvis du har en gammel reol eller rumdeler kan du sagtens bruge den til formålet. Her kan der være både tøj og sko, og de mange rum gør din garderobe dejlig overskuelig.

Hvis du har meget tøj, kan det også være en idé at tænke i alternativ opbevaring, så du kan finde rundt i det hele. En smart måde at opbevare tøj på kan være at tænke på det ligesom almindelig arkivering. Der skal være effektivt og tøjet skal være til at finde igen.

Ved at investere i nogle dybe skuffer og montere metalstænger, kan det faktisk fungerer lidt ligesom normal arkivering – bare med tøj. Det er en yderst effektiv måde at opbevare dine tynde trøjer og t-shirts.


Smart opbevaring af dine sko
Kilde: ikeahackers.net

Seng med indbygget opbevaring
Kilde: ikeahackers.net

Er du en af dem, som har også mange sko, er der heldigvis hjælp at hente. Det kan være utrolig svært at finde god opbevaring til sko, hvor de ikke tager plads eller tager skade. Men det er nu, at du skal tænke ud af boksen.

Har du for eksempel nogensinde tænkt på, at en gardinstang kunne bruges til at opbevare stilletter? Nej, det tror jeg ikke.  Alt afhængig, hvad det er for nogle sko, du skal opbevare, er der forskellige gode råd at hente.

At bruge sengen til opbevaring er ikke just banebrydende, men ofte bliver det meget svært at overskue, hvad man faktisk har indenunder sengen.

Ved hjælp af IKEA skabe eller skuffer kan du nemt bygge din egen personlig sengeramme, hvor du kan opbevare lige, hvad du har behov for.

Du kan bygge din sengeramme, lige så høj som du vil – den bliver blot mere pladsbesparende og det skaber ligeledes en hyggelig køjeseng-følelse.

Ikea hacks til børneværelsetHjemmelavet køjeseng til de mindste
Kilde: ikeahackers.netDit gamle puslebord kan bruges til nyt
Kilde: ikeahackers.net

Har du mange børn og lidt plads? Så kan du sagtens ikea hacke dit liv lidt lettere, ved at lave en dobbelt køjeseng til din børn ud af gamle krybbesenge. En rigtig smart måde at få dine børne til at dele værelse, mens de stadig er små. Det er ligeledes en rigtig flot og pladsbesparende løsning. Kan det være bedre?

Når dit barn bliver større, og ikke længere skal skiftes, må du absolut ikke smide puslebordet ud – det kan blandt andet bruges til smart opbevaring af legetøj under dit barns seng. Det eneste du skal gøre er at montere hjul på rammen fra dit puslebord. På den må får du en slags skuffer, som kan opbevares under sengen. Det er en smart metode til at undgå få meget rod, da legetøjet kan leges med, mens det er i “skufferne”.


Opbevaring til farver og tuscher
Kilde: ikeahackers.net

Flytbart legebord med opbevaring
Kilde: ikeahackers.net

Et børneværelse har det med at blive rodet ret så hurtigt. Derfor er det vigtigt at give dit barn de rette mulighed for at opbevare deres ting, så det er nemme at rydde op. Find inspiration i det overstående ikea hack, som blot kræver nogle plastik beholdere og snor – og vupti, så er det let at holde orden på dit skrivebord.

En anden smart ting, du kan ikea hacke til børneværelset er et flytbart legebord. Eksemplet her, har også indbygget opbevaring, hvilket gør endnu bedre. Her er det blot to ikea reoler, der har fået en ekstra plade og hjul på.

Hvis du laver det i en mindre version end vist på billedet, kan det også nemt flyttes fra børneværelset til andre rum i huset. Et lille tip er at montere hjul med bremser på, sådan at børnene stadig kan stå fast ved det.

Ikea hacks til dit køkken


Organisér dine krydderier
Kilde: ikeahackers.net

Organisering af dine køkkenelementer
Kilde: ikeahackers.net

I sær i køkkenet er organisering utrolig vigtigt, og heldigvis kan du også ikea hacke dig til smarte måder at arrangere dine køkkenelementer. I stedet for at gemme dine grimme krydderiposer inde i skabet, kan du med fremvise dem som vist i overstående eksempel. Ikea hacket kræver ikke særlig meget arbejde og efterfølgende vil dine krydderier være lettilgængelige, samtidigt med, at de pynter i køkkenet.

Hvis du har rigtig mange køkkenelementer, kan det også nogle gange være svært at holde styr på, hvilken skuffe eller skab, som er til hvad. En god idé er at udvælge de elementer som du bruger oftest og placere dem lettilgængeligt i køkkenet. Ved overstående eksempel har de brugt en et håndkæde tørrestativ til organisering. Nemt, billigt og overskueligt!

Ikea hacks til dit badeværelse og bryggers


Lav dit eget strygebræt
Kilde: ikeahackers.net

Pladsbesparende strygebræt
Kilde: ikeahackers.net

DIY vasketøjskurv med hjul
Kilde: ikeahackers.net

Alternativt tørrestativ til badeværelset
Kilde: ikeahackers.net

Undgår du også at stryge dit tøj, fordi det er besværligt at skulle til at finde dit strygebræt frem? Så er der hjælp at hente i overstående ikea hack! Her finde du en guide til, hvordan du kan lave dit eget strygebræt, som du aldrig nogensinde behøver pakke væk igen. Det hænger nemlig blot på væggen og kan foldes ud efter behov.

En anden ting, som ofte står og fylder, er tørrestativet. Men du kan sagtens tørretøj på en alternativ måde, som også er pladsbesparende, ved at have et tøjstativ som du blot kan slå ned efter behov. I dette ikea hack er der blevet brugt en vogn fra ikea, så du kan godt høre, at det kun er dig selv, som sætter grænsen.

Her kan du se mange flere smarte måder at indrette dit badeværelse på.

Kender du følelsen af at have styr på dit vasketøj? Det er utrolig vidunderligt, ikke? Denne gør-det-selv vaskekurv med kasser og hjul fra Ikea, er utrolig god til organisering af dit vasketøj. Her kan du nemlig nemt samle og sortere vasketøj på én gang og derefter rulle det ud til vaskemaskine. Hvad du ikke kan se på billedet er, at kasserne faktisk kan åbne sig, så der reelt er 4 kurve i én. Derved er der både plads til kogevaske, kulørt 30gr, 40gr og hvid vask i ét hug.

Klik ind på overstående ikea hacks og se, hvordan du laver dem selv.