200 Maersk Oil-stillinger rykkes til Esbjerg

789
Maersk Oil - Esbjerg - Offshore

Maersk Oil foretager en større omorganisering. Et led af denne omorganisering vedrører afsked med 160 medarbejdere. Et andet led af omorganiseringen vedrører at flytte 200 arbejdspladser til Esbjerg, hvilket vækker begejstring hos blandt andet Esbjergs borgmester, Johnny Søtrup.

Medarbejderne i Maersk Oil i Esbjerg er netop blevet orienterede om, at Maersk Oil foretager en reorganisering af sine danske forretningsoperationer, hvilket betyder, at cirka 200 stillinger flyttes til Esbjerg. Det betyder dog også, at 160 medarbejder afskediges.

COO hos Maersk Oil, Martin Rune Pedersen, der blandt andet har en fortid som landechef for Maersk Oil i Esbjerg, udtaler:

“Alle vore medarbejdere har udført et dygtigt stykke arbejde med at bringe os frem til, hvor vi er i dag, og vi anerkender, at vores beslutning betyder bekymring. Det er dog en nødvendighed i forhold til at forblive konkurrencedygtige i forhold til den danske del af Nordsøen og den brede Maersk Oil-forretning.”

Årsagen til omorganiseringen, der involverer en forsimpling, er, ifølge Maersk Oil, at denne proces vil bidrage til at skabe et nødvendigt fundament for en mere balanceret operationsmodel samt sikre fremtidige investeringer.

Patrick Gilly, der er landechef for den danske forretningsenhed Maersk Oil, udtaler:

“Selv om det er beklageligt for nogle af vore kolleger, hvad vi i dag offentliggør, så vil det sikre vores ambitioner i Nordsøen på længere sigt.”

En række af de berørte mennesker har naturligvis været nedslåede over konsekvenserne af omorganiseringen af Maersk Oil, men ikke alle har været negativt stemte. En af dem, der ser de positive ting i forbindelse med omorganiseringen, er Esbjergs borgmester, Johnny Søtrup, der udtaler:

“Vi har vidst i nogen tid, at man skulle rebe sejlene og se på omkostningerne for at være konkurrencedygtige. Det har længe været en kold tid for oliegas-aktiviteterne i Esbjerg, og det her varmer da noget. Det tæller bestemt på plussiden, at Esbjergs rolle som Danmarks Energimetropol bliver styrket.”

Kilde: http://www.jv.dk/artikel/2460437:Esbjerg–Maersk-Oil-fyrer-og-flytter-200-stillinger-til-Esbjerg

Foto