Et bedre overblik sparer dig penge på privatøkonomien

1948
Rejseforsikringer - spar penge - skift a-kasse

Vi vælter i tilbud nu om dage. Uanset om det drejer sig om forsikring, dagligvarekøb eller noget helt tredje, så er der som regel et hav af konkurrenter på markedet. Det kan være svært at finde rundt i de mange muligheder. Særligt når det drejer sig om forsikringer og lignende, hvor der er mange regler og love, man skal tage stilling til.

Prissammenligningssider kan være gode til at skabe objektivt overblik over ens valgmuligheder. Det er nemlig ikke altid, at man får den fulde sandhed fra de enkelte selskaber. De stiller gerne sig selv i det bedste lys. Selvom sammenligningssider naturligvis også skal tjene penge, så repræsenterer de et helt markedssegment i stedet for blot et enkelt firmas interesser. Læs mere om prissammenligningsider på taenk.dk/prisportaler-saadan-bruger-du-dem.

Her er to eksempler på prissammenligningssider der skaber overblik og bidrager med nyttig viden til dig som forbruger.

Hvilken a-kasse passer dig bedst?

Det er en rigtig god idé at være medlem af en a-kasse. Det sikrer nemlig, at du kan modtage dagpenge, hvis du en dag skulle blive ledig. Der findes a-kasser til både lønmodtagere og selvstændige.

Selvom a-kasser er private virksomheder, så er der nogle helt faste regler og love, de skal overholde. Det er, fordi dagpenge er en offentlig ydelse, som a-kasserne administrerer for staten. Det betyder, at mange vilkår vil være de samme, uanset hvilken a-kasse du vælger.

Der er dog forskel på a-kasser. Eksempelvis specialiserer nogle a-kasser sig inden for særlige brancher. Har du en særlig ekspertise, bør du undersøge, hvilke a-kasser der er specialister i dit fagområde. Udover det kan der også være forskel på den service, du modtager hos a-kassen.

Alle disse aspekter bliver gennemgået på skift-a-kasse.dk. Det er med til at sikre, at du kan vælge din nye a-kasse på det bedst mulige grundlag.

Guides til rejseforsikringer – uanset hvor du skal hen

Det er vigtigt at købe en rejseforsikring, når du skal ud at rejse. De færreste tænker over det i hverdagen, men når vi går rundt i Danmark, er vi automatisk forsikret. Det gule sygesikring sørger nemlig for, du kan modtage gratis lægebehandling, hvis du bliver syg eller kommer til skade. Det blå sygesikringskort sikrer dig, hvis du rejser i EU.

Men der er intet, der beskytter dig, så snart du forlader Europa. Her er det udelukkende dit eget ansvar at sørge for, du er ordentlig forsikret. Hvis du negligerer det ansvar, risikerer du at ende med en kæmpe hospitalsregning.

Der er penge at spare på rejseforsikringen. Der er nemlig mange spillere på markedet, som alle tilbyder en lang række forskellige produkter. Det kan virke uoverskueligt med de mange muligheder, men det er fordi folk har vidt forskellige behov, når de rejser. De mange løsninger er med til at sikre, at alle kan få dækket disse behov.

Det indebærer også, at du kan spare gode penge på din rejseforsikring. Det kræver, du gør op med dig selv, hvor du skal rejse hen det næste års tid, og hvilke slags ferier du skal holde (charter, action, backpack etc.). Ud fra dine egne krav kan du vælge præcis den rejseforsikring, der passer til dig. Her kan rejseforsikringsguiden.dk være en stor hjælp. Der er beskrivelser af de mange dækninger, en rejseforsikring inkluderer, og guides, som sætter fokus på særlige regionale farer og tilsvarende forsikringer, som er særlige for hvert land.