Brexit: Nu stagnerer den britiske økonomi

1016
Den-Engelske-Okonomi-Stagnerer

Konsekvenserne af Storbritaniens udmeldelse af den europæriske union begynder nu at vise sig negativt på den britiske økonomi. Et skred som kan få flere af de finansielle aktører til at trække sig ud af London. 

Da den EU kritiske britiske partiet UKIP førte deres Brexit kampagne, lød budskabet, at det ikke ville have nogen indflydelse på den britiske økonomi og dermed den britiske befolkning. Engelske økonomer advarede, om at det ville gå stærkt ud over den engelske finanssektor, og de store banker som Barclays truede, under valgkampen, med at de ville flytte deres hovedkontor fra London til enten Bruxelles eller  Frankfurt. Samtidig var det er stort spørgsmål hvad der skulle ske med den europæriske central bank, som er placeret i London. Indtil nu har den Britiske økonomi imidlertid været stabil, og ingen af bankerne har endnu påbegyndt flytningen af deres hovedkontor.

Her til morgen kunne BBC dog berette, at væksten blandt de 100 største teknologivirksomheder i Storbritanien er stagneret, og den finansielle sektor beretter at den manglende vækst ligeledes forventes at gå ud over deres vækst. BBC forventer at stagnationen blandt Storbritanien største industrier vil gå ud over briternes husholdningsbudget om ganske få måneder. Dermed er der lagt op til en mulig økonomisk krise, som ligeledes kan få indflydelse på den Europæriske økonomi.

Goldman Sachs forventer at opruste i Frankfurt istedet for London

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, som hidtil at drevet de fleste af sine aktiviteter fra London, udtaler her til morgen at de forventer at opruste i Frankfurt istedet for London.

“we may triple or even quadruple the number of people on the ground” udtaler Wolfgang Fink co-Chief af Goldman Sachs i Tyskland.

Dermed har Goldman Sachs ikke udtalt at de planlægger at trække sig ud af storbritanien, men hvor de tidligere ville have oprustet i Storbritanien har de nu rettet deres aktiviteter med Frankfurt, og BBC forventer at flere finansielle aktører vil følge efter.