Unges brug af cykelhjelme stiger

1404
Hovdinge_cykel-cykelhjelm

Ifølge en rapport fra Råddet for større trafiksikkerhed stiger unges brug af cykelhjelme. Den Svenske producent af cykelhjelme, Hövding, oplever ligeledes stor stigning i brugen af cykelhjelme hos danskerne, og nu melder virksomheden om gentagende vækst. 

 

Råddet for større trafiksikkerhed udgav, i maj, en rapport som viste, at unge i højere grad tilvalgte cykelhjelmen, når de skulle til og fra skole.

Den svenske producent af innovative cykelhjelme, Hövding, oplever ligeledes en vækst i danskernes brug af cykelhjelme. I de første syv måneder af 2017 er salget af Hövding i Danmark således, vokset med 400 procent sammenlignet med samme periode året før. Det ligger i god trå med tallene fra Råddet for større trafiksikkerhed, og tyder dermed på at danske unges brug af cykelhjelme stadig er i stigning.

Hövdings administrerende direktør, Fredrik Carling. Udtaler at de stadig ser et stort uudnyttet potentiale i det danske marked, og dermed mulighed for vækst.

– Der er stadig mange, der ikke bruger cykelhjelm i Danmark, men vi kan se en stærk udvikling i løbet af kort tid. Måske er det nemmere at gå fra ikke at bruge cykelhjelm til at cykle med en Hövding, hvor man stadig kan føle vinden i håret og beholde frihedsfølelsen, siger Hövdings administrerende direktør, udtaler Fredrik Carling.

I Sverige, er brugen af cykelhjelme meget udbredt. Fx i Stockholm kører 80 procent af alle cyklister med hjelm. Til sammenligning er andelen i Danmark kun 15 procent, men det er en gruppe, der vokser.

I Danmark er Hövding gået fra 60 til 167 salgssteder på et år, og især i København er efterspørgslen stor. Det er totalt omkring 60.000 Hövding i trafikken globalt, og der er registreret 1.100 ulykker, hvor Hövding harbeskyttetliv.

Stigning i unges brug af cykelhjelme

I maj i år udgav råddet for større trafiksikkerhed en rapport, omhandlende en landsdækkende undersøgelse af skole elevers brug af cykelhjelme. Undersøgelsens resultat viste at unges brug af cykelhjelme i 2016 var steget i forhold til 2015.

Ifølge rapporten brugte 41% af eleverne cykelhjelm i 2016, hvilket er en stigning på 6% i forhold til 2015. Rapporten viser ligeledes at det specielt er i områder omkring København at brugen af cykelhjelme er størst.

Vi har tidligere her på redaktionen skrevet om cykelhjelmen Hövdinge.

Råddet for større trafiksikkerheds rapport kan ses her