Den Engelske regering beder nu de 10 største virksomheder om hjælp

2069
laek - England - Theresa May

 

Endnu et dokument er ifølge BBC blevet lækkert i den engelske presse. Den engelske regering beder landet største virksomheder om hjælp til at føre EU politik

Igår kunne det berettes at det engelske parlament agter at præsentere EU parlamentet for et forslag som gør det svært for udenlandske EU borgere at arbejde i England i mere end 2 år. Det skete efter at et internt dokument igår morges blev lækket til den engelske presse. Læs op på historien: Læk fra indenrigsministeriet i Storbritannien

Det har skabt oprør i det EU splittede Storbritanien, hvor politikere i London og regeringen i Scotland stadig kæmper for at overbevise det engelske parlament og befolkning om at man skal arbejde for at vende tilbage til EU, som fuldgyldigt medlem.

Ligeledes var den pressede finanssektor i England ude med skarp kritik af parlamentets forslag om at gøre det svært at arbejde mere end 2 år. Finanssektoren vurderer at det vil gøre det problematisk at rekruttere den udenlandske arbejdskraft som er nødvendig for at London kan fungere som Eu’s økonomisk centrum.

Indholdet i dokumentet

Ifølge, den engelske stats tv station, BBC er endnu et dokument dog blevet lækket til den engelske presse her til morgen. I dokumentet beder regeringen landets største virksomheder om at gå i pressen og være fortaler for forslaget, for at kunne overbevise befolkningen om at det vil have vækst skabende effekter på den engelske økonomi.

Under den engelske valgkamp var det specielt spørgsmålet omkring arbejdsmarkedet fri bevæglighed som var debatteret og den væsentligste årsagen til valgresultatet, som første til Englands udmeldelse af EU. Englænderne var frustrerede over at østeuropæiske medarbejdere tog til England og arbejdede i sommersæsonen uden at betale skat til de engelske myndigheder. Samtidig bygger London største industri, finanssektoren, på tilførelsen af højtuddannet udenlands arbejdskraft til at kunne besætte de matematisk tunge stillinger, som har gjort London til Europas finansielle hovedstad.