Direktør trækker sig med henblik på at sikre medicinalfirmas overlevelse

956
Europharma - Torben Hvingelby Pedersen

Torben Hvingelby Pedersen, der er stifter af det kriseramte esbjergensiske medicinalfirma Europharma har netop meddelt, at han forlader sin direktørpost. Han forbliver dog en del af firmaet, da han fremover skal være en del af bestyrelsen. Hans fratrædelse sker i kølvandet på, at Lægemiddelstyrelsen har krævet hans farvel grundet virksomhedens bevidste omgåelse af medicinal-lovgivningen.

Medicinalfirmaet Europharma, der ligger i Esbjerg, har været pressede, siden det kom frem, at virksomheden havde omgået medicinal-lovgivningen. Dette fik nemlig Lægemiddelstyrelsen til at kræve, at stifter af firmaet, Torben Hvingelby Pedersen, skulle fratræde sin direktørpost. Ligeledes valgte Lægemiddelstyrelsen i sidste uge at suspendere firmaets tilladelse til at sælge parallelimporteret medicin.

Torben Hvingelby Pedersen har i løbet af den seneste uge undgået medierne, men nu fortæller han til Ugeavisen Esbjerg, at han forlader direktørposten for at redde sit livsværk. Han udtaler følgende:

“Vi ved, styrelsen kræver, at direktøren først går af, og direktøren er mig, så nu arbejder vi hen imod at finde en ny direktør udefra, og så kan jeg fortsætte i bestyrelsen uden at have ansvaret for den daglige ledelse. Og jeg har mange andre aktiviteter og selskaber, som jeg sagtens kan fylde min tid med.”

Torben Hvingelby Pedersen erkender ligeledes, at der er begået en fejl fra firmaets side, men at han tror på, at firmaet er i stand til at overleve den krise, som de for tiden oplever.

Det løser dog ikke alle problemer, at Torben Hvingelby Pedersen nu fratræder sin post som direktør. Merete Hermann har nemlig fortalt til JydskeVestkysten, at Lægemiddelstyrelsen skal bruge mindst tre-seks måneder, før Europharma kan forvente at få sin tilladelse til at sælge parallelimporteret medicin tilbage

Kilde: http://www.jv.dk/artikel/2462202:Regionalt–Direktoer-farvel-skal-sikre-medicinalfirmas-overlevelse

Foto