Drone levering i fremtiden, drøm eller realitet?

Drone levering

Hvad er drone levering?

Droner bliver hurtigt accepteret, både af virksomheder og forbruger. Det er dog detailhandel der før an i integreringen. Der er flere muligheder for droner i detail handlen, men leveringer med droner er den mest dominerende og mest kendte.

Levering med droner har vist stort potentiale, og flere tech giganter siger det er fremtiden inden for e-handel, heri blandt er Amazon og Alphabet.

Flere af de store detail- og logistikvirksomheder i hele verden, er i gang med at teste mulighederne for drone levering, det er blandt andet indenfor her og nu levering. Og nogle virksomheder har allerede taget det første skridt.

Amazon eksperimenter allerede med drone levering

En af verdens største e-handels virksomheder, er gået i gang med at afprøve brugen af droner til levering af ordre.

Amazones ide er at kunne levere kundernes ordre, inden for en halv time igennem deres Prime Air leveringsprogram. Som kommer til at kunne overgå deres 2 dages Prime shipping og deres 2 timers Prime Now-levering.

Og fordelene er for begge sider af e-handlen, både kunder og Amazon. For Amazon vil de kunne reducere deres leveringomkostning. ARK Investing Group lavede i 2015 en undersøgelse, her viste det at drone levering vil komme til at koste Amazon 1$ pr. Forsendelse.

BI Intelligence, Business Insiders førsteklasses forsknings tjeneste, anslår at Amazon brugte ca. 5,75$ pr. Forsendelse i 2016. Så der vil være en betydelig besparelse at hente her.

Som resultat af dette, har Amazon forsøgt at få et forspring i markedet for drone levering. Det prøver de på, ved at de har lanceret Prime Air program i 2013.

E-handel giganten har testet de første drone leveringer i Storbritannien i 2016, dog kun med 2 kunder, som boede tæt på Amazon opfyldelse center i nærheden af Cambridge.

Amazon har også hintet om, at Prime Air tests kan komme til USA, blandt andet en drone leverings demo, på deres robotteknologi konference i Marts.

Fordele og ulemper ved drone levering

Levering med droner kommer med både fordele og ulemper, selvom fordelene måske er mere tydelig fra starten af.

Fordele:

  • Som tidligere nævnt vil Amazone kunne nedskære omkostningerne for forsendelse, og derved ville kunne reducerer omkostningerne for kunderne.
  • Kunderne ville modtage deres ordre meget hurtigere, som vil give tillid fra kundernes side og øge sandsynligheden, for at gentager et køb ved dem.
  • Aktionærer i virksomheder der vil implementere drone levering, for at reducere forsendelsesomkostninger, vil med sandsynlighed se nogle af disse besparelser falde tilbage til dem.

Ulemper:

  • Leverandøre vil miste deres jobs til automatisering.
  • Kunder kunne øge deres bekymringer for deres privatliv, da dronerne nok vil skulle bruge GPS og kameraer, til at kunne finde deres hjem og leverer deres ordre.

Er der en fremtid for drone leverings virksomheder?

Ja selvfølgelig, men ikke i den nærmeste fremtid. BI Intelligence mener at der vil først skal komme masse vedtagelse omkring drone levering. Dog dette vil nok først ske efter 2020, grundet nogle lovgivningsmæssige hindringer, tekniske problemer og kundernes accept.

I USA har Federal Aviation Administration tilladt nogle test med drone levering.

Men en af de største problemer for drone leverings projekter i USA er FAA’s line-of-sight regel, som kræver, at piloterne kunne se deres droner, når de flyver dem.

Dette gør det umuligt at teste kommercielle drone leverancer over lange afstande.

Men de lovgivningsmæssige problemet er ikke begrænset til USA, Kina har endnu ikke vedtage permanente drone regler.

Tekniske problemer

Det er ikke kun lovmæssige problemer der tilbageholder brugen af drone leveringen. Drone teknologien er stadigvæk i gang med at udvikle sig, og der er stadigvæk arbejde, der skal udføres, før forskellige regulator godkender drone levering i boligområder.

Virksomheder skal stadig havde fundet den sikkersete måde at lever til kundernes hjem på.

Kan dronen lande et sted, eller skal pakkerne leveres via fladskærm. Hvad med boliger i indre by, hvor det måske ikke er muligt at lever pakken i deres indkørsel.

Disse forhindringer vil langsomt men stabilt blive løst og drømmen om drone levering er ikke så langt fra realiteten, og implementeringen af drone levering vil finde sted i etaper i løbet af de næste par år.