Du behøver ikke smide dine gamler møbler ud – ombetræk dem og giv dem fornyet liv

1164
3 tips til møbelpolstring

Ombetrækker du dine slidte møbler, kan disse ofte blive som nye. I denne artikel får du tips og tricks til møbelpolstring. En praksis, der er lettere, end mange tror.

Når man først har lært kunsten bag møbelpolstring, kan man let give sine gamle stole og lignende nyt liv ved at ombetrække disse. Mange tror, at det er væsentligt sværere, end tilfældet er.

Som oftest vil man ombetrække slidte møbler, men sommetider giver det faktisk også mening at ombetrække møbler, som endnu ikke har mistet farven i kinderne. Det kan være i forbindelse med, at man maler et eller flere rum hjemme i hytten. Når man gør det, risikerer man, at ens møbler farvemæssigt ikke længere passer ind i rummene. Mange vil forfalde til at købe nye dyre møbler, men dette er faktisk ikke nødvendigt. Ombetrækker man ens eksisterende møbler, kan man give dem lige den farve, man ønsker.

Det er vigtigt, at man forvasker og stryger stoffet, man skal ombetrække sine møbler med, inden man påbegynder møbelpolstringen. Hvis man ikke gør dette, kan stoffet finde på at krympe, efter det er blevet monteret på møblet, hvilket selvsagt er noget skidt.

Jeg anbefaler, at man benytter tætvævet bomuld til ombetrækning af ens stole, da tætvævet bomuld er holdbart, og udvalget af dette materiale er mangfoldigt.

Tre konkrete tips til møbelpolstring:

  • Gør dit forarbejde godt og grundigt. Det er vigtigt, at du er omhyggelig og grundig, når du opmåler stofstykkerne, du skal bruge til ombetrækningen. Dobbelttjek altid, om mønsterdelene passer sammen. Sløser du med forarbejdet, bliver du sandsynligvis straffet senere i processen, og så kan det være, at du er nødsaget til at starte helt forfra.
  • Skal du ombetrække en stol, så brug en flad skruetrækker til at løsne de gamle hæfteklammer fra stolen samt en spidstang til at fjerne dem. Er stoffet sat fast med skruer, skal disse skrues løs, inden du fjerner stoffet.
  • Inden du ompolstrer din stol, bør du slibe stolen med finkornet sandpapir. Hvis stolen har ridser, anbefaler jeg, at du bruger en primer, inden du maler den. Når malingen er tør, kan du sætte det nye sæde på.

Jeg håber, at min artikel først og fremmest har givet dig lyst til at møbelpostre, og at den letter processen for dig.

Husk, at du kan ombetrække alle typer stole. Alt fra otiumstole og lænestole til spisestole og taburetter kan du give nyt liv via møbelpolstring.