EfB forventer enormt 2016-underskud

Esbjerg fB kommer formentligt ud af 2016 med et underskud på 30 millioner kroner før SKAT. Forklaringerne på det dårlige årsregnskab er mange forskellige. En af de centrale årsager er de dårlige sportslige resultater, da dette har haft indflydelse på et faldende tilskuertal.

Esbjerg fB kommer ud formentligt af regnskabsåret 2016 med et underskud på 30 millioner kroner før SKAT. Dette bekræfter bestyrelsesformand for EfB Elite A/S, Kristoffer Jarl Kristensen, over for flere kilder, heriblandt TV SYD. Kristoffer Jarl Kristensen udtaler følgende:

“Det ser langt værre ud, end vi havde regnet med. Det tynder ud i vores kasse, det må jeg indrømme.”

Der er mange forskellige forklaringer på, hvorfor regnskabet er så blodrødt, som tilfældet er. De dårlige sportslige resultater får en stor del af skylden, da konsekvenserne af disse resultater har været lave indtægter fra tv og tilskuere. En yderligere forklaring er de mange fyringer, der har været i løbet af det seneste år.

I løbet af året er flere fremtrædende skikkelser i klubben blevet afskediget, blandt andet forhenværende cheftrænere Michael ”MEX” Pedersen, Jonas Dal og Colin Todd. Ligeledes er en stor del af bestyrelsen blevet udskiftet, og forhenværende administrerende direktør Søren Poulsen er også fortid i klubben. Dette har resulteret i en del fratrædelsesordninger, der påvirker årsregnskabet negativt.

Afløseren for Søren Poulsen blev Hans-Peter Rasmussen, men han er også blevet fyret nu efter blot 4 måneder på posten som administrerende direktør. Han fortsætter dog arbejdet året ud.

EfB’s halvårsregnskab så heller ikke prangende ud. Her præsenterede de et underskud på 13,3 millioner kroner før SKAT. I den forbindelse blev det meldt ud, at de forventede et samlet års underskud på 15-20 millioner kroner før SKAT. Det ser dog ikke helt ud til, at denne forudsigelse holder stik. Alt tyder nemlig på, at underskuddet bliver væsentlig større, nærmere bestemt omkring 30 millioner kroner før SKAT.

Kilde: http://www.tvsyd.dk/artikel/esbjerg-fb-forventer-nu-2016-underskud-paa-30-millioner-kroner