Empowerment bliver mere og mere populært

empowerment-foedselsforberedelse-momcare

Empowerment er så småt ved at vinde terræn på rigtig mange områder. I løbet af de seneste par år er der bl.a. blevet skrevet en lang række bøger om emnet. I denne artikel bliver du introduceret for empowerment sammen med en eksempel, hvor empowerment kan gøre en kæmpe forskel.

Empowerment er for mange et nyt ord – derfor har vi fået en udtalelse fra jordemoder Susanne Korsbæk, som til dagligt arbejder hos MomCare, der beskæftiger sig med fødselsforberedelse i Herlev.

“Empowerment er en måde at tilgå en udfordring på – såsom en fødsel. Det handler om din egen tilgang til opgaven; er du offer eller leder? Har du følelsen af, at det er synd for dig, og bliver du offer for situationen, eller tager du ansvar, går ind i udfordringen med oprejst pande og vokser med opgaven?” – Susanne Korsbæk, MomCare

“Med Empowerment lærer de gravide nogle strategier til at håndtere den stress og smerte, de kan opleve under deres fødsel. På vores fødselsforberedelseskursus kommer de gravide igennem nogle visualiseringsøvelser – en slags mental styrketræning, de får en masse viden om selve fødslen og dens faser – for med viden kommer ro og tryghed, og så bliver de præsenteret for nogle konkrete øvelser og bevægelser, som kan hjælpe dem i fødselssituationen”Susanne Korsbæk, MomCare

Der er ingen tvivl om, at vi gør os selv en kæmpe tjeneste, ved at forberede os forud for hvad end vi måtte foretage os. Det giver for alt her i livet og især det at blive forældre.

Hos MomCare er empowerment en fast del i deres fødselsforberedelseskurser. På fødselsforberedelseskurser er med til at give kommende forældre en indsigt i, hvad der venter dem af udfordringer fremadrettet – både psykisk og fysisk.

Susanne Korsbæk fortæller om MomCare og fødselsforberedelseskurserne:

“Jamen det ligger jo lidt i navnet, at vi gerne vil forberede dig til fødslen – både fysisk men i høj grad også mentalt. MomCare er et koncept, som er udviklet af erfarne jordemødre med særligt fokus på empowerment. Empowerment er et begreb, som i den seneste tid er blevet mere fremtrædende inden for sundhedssystemet. Empowerment handler om at styrke den enkeltes tro på sig selv og sin egen handlekraft. På vores fødselsforberedelseskursus arbejder vi intenst med empowerment, og vi oplever, at det giver de gravide kvinder en enorm ballast i forhold til deres fødsel”

Dette var blot ét eksempel på en kontekst, hvor empowerment er helt ideelt til at hjælpe os med at overvinde udfordringer.

MomCare er en del af OliviaDanmark.