Er vi blevet for digitale?

for-digitale-trends

I dag, kan vi næsten ikke leve, uden at vi kan komme online, er vi blevet for digitale? Vi behøver ikke at være online på en computere. Men det kan være via vores mobil, tablet eller ligende.

Når vi vågnere er mobilen noget af det første vi tjekker, vi skal lige se om der er sket noget nyt. Sidder vi et sted og skal have tiden til at gå, er det tit mobilen vi griber til. Men er det blevet for meget?

Bare for et par år siden, var der flere fra de ældre generationer, der mente at det de unge brugte for meget tid med mobilen. Men ser vi i dag, er der flere og flere af de ældre generationer der er begyndt med samme vane, og er blevet mindste lige så optaget af det som de unge er.

Vi behøver ikke engang at være aktive, men vi nyder bare at sidder og være tilskuer. Flere og flere sidder endda når de er ude men vennerne, og kigger ned i deres mobil. Er det fordi vi keder os i selskabet? Nej mange gange gør det uden at tænke over det, det er bare blevet en vane.

Hvad bruger vi tiden på, når vi er sidder med mobilen?

Mange mennesker sidder ofte og tjekker deres sociale medier, i starten var det facebook, men det er ikke kun det længere. Nu er der kommet et hav af sociale medier, hver med deres formål, eller ting de er bedste til.

Af sociale medier findes der; Facebook, twitter, instagram og snapchat, dette er bare nogle af de mest populære digitale medier.

Men mange af os er ikke en gang aktive, når vi sidder og kigger ned i vores mobil. Flere og flere bruger de social medier, for at følge med i andres liv, og det er ikke kun dem vi kender, men også berømthedere.

De kendt brugere de sociale medier til at nå deres fans, og interagere med dem, eller promovere noget, det kan være alt fra en film de er med i, til et produkt de vil anbefale.

Men udover at følge med hvad der sker i andres liv, er der mange af de helt unge, der bruger det til at underholde sig selv, de bruger det til at spille på, eller se film på når de skal afsted.

Men det er ikke kun på mobilen eller når vi er hjemme, men også når vi er på arbejde eller i skole, kan man se et stigende forbrug af sociale medier og mobilen.

Unge og deres digitale brug

Vi kan se igennem generationerne, at forbruget har taget til, både ved os selv, men også ved de nyere generationer. Vi kan se at de unge bruger de forskellige apps og sociale medier på måde vi ikke havde tænkt, vi kan bare se på for eksempel snapchat, man startede med at bruge det til at dele sjove eller spændende ting, men nu bruger unge det som en chat, hvor de bare tager et billede af noget i deres omgivelser, og skriver deres besked.

Det reagere de forskellige producenter af apps på, nu har snapchat fået en chat funktion, facebook har lavet flere funktioner i deres chat, og google er også med på trenden.

Ikke kun teenager er flittige bruger af mobiler eller tablet, man kan tydeligt se at brugerne bliver yngre og yngre, i dag er det ikke noget “nyt” i at en 3 årig sidder på en tablet og ser youtube.

Men skal vi til at passe på?

Er det sundt, at de er så unge når de starter med brug af digitale ting.

Her tror findes der vel ikke et rigtigt svar, det kommer vel an på hvordan man opdrage de yngre generation, i brugen af disse, for i sammenhæng med udviklingen inden for brugen af mobiler, tablet og generelt at online, ser man også en stigning i digital mobning. Det er blevet nemmer for alle ikke kun de unge, at ytre deres meninger om folk og ting, nu kan man gemme sig bag en fake profil, og skrive modbydelige ting, uden at skulle stå til regnskab for det, men det er ikke kun mobning.

I det vi konvertere flere og flere af vores ting online, udsætter vi os selv for en risiko.

Ikke nok med at vi dele de ting vi vælger, men vi deler også vores privatliv, private informationer og andre personlige og vigtige ting.

I dag kan man få næsten adgang til alt via internettet, det tager kun en hakker få minutter for at finde alt om en.

Det vil sige at vi udsætter også selv for en risiko for at blive hakket eller få stjålet andre vigtig information, som kan blive udnyttet på en eller anden måde.

Her er der både tale om en kreditkortoplysninger, personnummer men også privat billeder eller private beskeder. Man ser i dag at flere og flere af disse oplysninger bliver offentliggjort, og misbrugt.

Konklusion?

Der findes ikke et konkret svar på dette, men det er vel op til en selv, og ens holdninger.

Brugen af de digitale remedierne, kan have sine positive sider, men også deres negative sider.

Det hele gælder om hvordan at vi lære de nye generationer, at bruge det med omhu og eftertanke, og at ikke kun de unge, men alle skal tænke sig om, hvad vi gør og deler online.