Esbjergs erhvervsvenlighed er nedadgående

581
Nedadgående erhvervsvenlighed i Esbjerg

Esbjergs erhvervsvenlighed er faldet og det er blevet mere besværligt at drive erhverv i Esbjerg. Sådan lyder det ifølge Dansk Industri og Dansk Byggeri.

Et af målene i Esbjerg Kommunes ’2020’ strategi, handler om at, kommunen gerne skulle hive flere nye virksomheder til. Dog har dette mål mødt et bump på vejen. Esbjerg falder forholdsvist hurtigt ned ad listen over erhvervsvenlige kommuner, fastslår undersøgelser som Dansk Industri og Dansk Byggeri har udarbejdet.

Esbjerg Kommune lå i 2014 på nummer 22 over erhvervsvenlige kommuner. I 2015 er de faldet til plads nummer 51 ifølge analysen fra Dansk Byggeri. Der er kun syv kommuner, der er faldet mere end Esbjerg Kommune. Fanø Kommune er en af de kommuner, som også har haft en nedadgående sti.

Dansk Byggeri analyserer på dette område en gang om året. I analysen bliver alle 98 kommuner vurderet på 29 forskellige faktorer. Kommunerne kan blive vurderet på alt fra størrelsen på forskellige afgifter og skatter til ventetider på byggetilladelser.

Esbjerg Kommune falder især meget på faktorerne ’gebyrstørrelse på byggesagsbehandling’ og ’udbudspolitik’. Esbjerg kommune er faldet fra 30. pladsen til 95. pladsen på listen over gebyrer for behandling. Eksempelvis koster det hos Esbjerg Kommune 808,-kr i timen, for behandling af en byggeansøgning. Noget der hos 21 kommuner i landet er gratis.

Yderligere viser en analyse af kommunernes lokale erhvervsklima, at Esbjerg Kommune, er rykket fire pladser tilbage i relation til sidste år. Analysen er foretaget af Dansk Industri og viser, at Esbjerg er rykket ned på en 13. plads og dermed mistet deres plads i top ti.

“Øv, er min første reaktion. At gå fire pladser tilbage er aldrig tilfredsstillende, men vi kan glæde os over, at det på mange parametre er meget snert, om man bliver vurderet tredje eller tolvte bedst og dermed også hvor man ender på den endelige liste.”

Sådan lyder det fra Esbjerg Erhvervsudviklings direktør, Tom L. Nielsen.

Indenfor den nærmeste fremtid har Tom L. Nielsen planer om at gå igennem analyserne sammen med Esbjerg Kommune. Her skal de eksempelvis finde ud af, hvor det præcis er galt og hvordan Esbjerg kan blive bragt i en bedre position, når Dansk Industri og Dansk Byggeri næste år igen analysere på erhvervsvenligheden i Esbjerg.

Kilde: http://esbjerg.lokalavisen.dk/erhvervsvenlighed-esbjergs-falder-/Lokale-nyheder/20150903/artikler/709019178/2015

Foto