Falck har fået travlt efter den sibiriske vinter ramte Danmark

787
Sibirisk vinter

Den sibiriske vinter har ramt Danmark

Den sibiriske vinter har ramt og Danmark, og det kan mærkes på travlheden hos Falck.

På telefon kimer det ind med opkald fra nødstedte bilister der, som mangler assistance på de danske landeveje – og specielt denne uge har disponenterne haft uhørt travlt.

Aase Damgaard, som er driftskoordinator hos Falck udtaler, at de har modtaget 8.000 opkald siden tirsdag, hvor kulden lagde sig som en dyne over Danmark. De mange indgående opkald kommer fra hele landet, men specielt Bornholm, Sydjylland, Fyn og det sydlige Sjælland har givet Falck noget at se til.

 

Store snedriver og døde batterier

Den sibiriske vinter tog sin entre i det danske land tidligere på ugen. Dette har kunne mærkes på bil batterierne rundt omkring, som ikke går hånd i hånd med den pludselige kulde.

Derfor er det heller ikke overraskende, at Falck må have startkablerne frem, når de kommer ud til bilisterne.

En anden forhindring for de danske bilister er de store snedriver, som har lagt sig rundt omkring grundet den store mængde sne der er faldet rundt omkring i landet. Her må Falck ud og trække både personbiler men også lastbiler fri, så de kan kører videre.

Den værste dag for de danske bilister, var ifølge statistikken onsdag, hvor Falck modtog 3.000 opkald, som var relateret til vejret.