Fantasifuld leg er vigtigt for barnets udvikling

1178
fantasifuld-leg

Den fantasifulde leg, hvor børn lader som om, at omgivelser og fysiske elementer er andet end hvad de ser ud til at være, er givende for barnets udvikling.

Kigger du rundt i klasselokaler og SFO’er, finder du ofte en igangværende leg i form af politi og røvere, kontorarbejdere, prinsesser, karateinstruktører og kokke.

Hele processen med at opstille verdenen på en anden måde, end hvad den er, lærer børnene rigtig meget. De lærer eksempelvis at koordinere, samarbejde og tænke anderledes. Evnen til at forestille sig ting, kan være det første skridt til at lære hvad empati er og i hvor høj grad, barnet selv har det og hvornår det opstår.

Hvordan kan du bidrage til en fantasifuld leg

Du har som den voksne muligheden for, at fremprovokere fantasifuld leg på den gode måde. Det kan gøres på mange forskellige måder, og måske gør du det allerede:

  • Historiefortælling: Spørg børnene, om de har lyst til at skabe en historie i sammen med dig/jer. I løbet af historiefortællingen, kan du spørge “Hvordan omgivelserne ser ud?” og “Hvad skete der efterfølgende?”.
  • Legetøj: Legetøj er en god måde at kickstarte børnenes fantasi. De større børn kan lege med biler, bamser og dukker, hvorimod de mindre børn måske i højere grad har brug for at arbejde med deres motorik med en bobles elefant.
  • En kasse med rekvisitter: En kasse med rekvisitter er generelt rigtig sjov at have med i legen, da det sætter krav til fantasien hos børnene. Det behøver ikke at være den helst store kasse med 10-20 stykker legetøj eller tøj, men måske blot 3-4 spændende ting, som kan sætte gang i legen

Der findes en lang række af legetøj og børnetøj hos Kids-world.dk

Fantasifuld leg varer desværre ikke ved, da børnene bliver ældre og bliver mere bevidste om deres omgivelser. På mange måder giver den fantasifulde leg børnene gode muligheder for at skabe noget selv og ikke mindst lege sjovt med deres venner. Legetøj som kan skilles ad og samles igen kan dog være en succes for barnet igennem rigtig mange år.