Firmagaver øger arbejdsglæden

1637
firmagaver-medarbejder-gaver

At give firmagaver er en gode måde at styrke forholdet mellem ledelsen og medarbejdere.

De kan eksempelvis gives både som påskønnelse af deres arbejdsindsats, men også ved specielle lejligheder som til jul eller fødselsdag.

Flere undersøgelser viser, at de traditionelle penge bonusser ikke rigtige hitter mere. Selvfølgelig er det altid dejligt med lidt ekstra penge, men det har stadig kun en lille effekt på arbejdsglæden og medarbejdernes performance.

Her kan det faktisk være meget smartere at investere i ikke finansielle gaver, da de vil være i medarbejdernes bevidsthed i længere tid.

Penge forsvinder nemlig hurtigt, men enten en oplevelse eller en fysisk ting, som de kan have stående i mange år, vil have en større effekt. I hvert fald vil det være smart at supplere de traditionelle pengegaver med et af ovenstående.

Firmagave kan være udløst af mange forskellige ting; en ekstraordinær præstation og månedens medarbejder, eller traditionelle områder som medarbejder jubilæum, fødselsdag eller jul.

Især gaver inden ferieperioder kan være effektive, da det øger motivationen til komme tilbage og give den skalle, da det giver medarbejderen en stærkere tilknytning til virksomheden.

Oplevelser som firmagave til jul eller fødselsdag

Før i tiden, var det populært med de traditionelle firmagaver som vin og gavekurve med lækkerier. Dette er der såmænd stadig ikke noget galt med, men det bliver hurtigt kedeligt i længden. Dine medarbejdere vil tage endnu bedre imod dine gaver, hvis du (eller din assistent) har lagt lidt mere krop og sjæl i gavekøbet. Firmagaver som overrasker, som eksempelvis en oplevelse, som medarbejderen kan dele med familie eller venner, har en meget højere succesrate. Oplevelsesgaver er rigtig populære, da det er noget som han/hun vil huske og værdsætte i lang tid.

Hvis du har tid eller overskud til at udvælge den perfekte oplevelse til dine medarbejdere, er et oplevelsesgavekort en rigtig gode måde at komme om det på. Der er rigtig mange sider, hvor man kan købe et gavekort, som gælder til en masse forskellige oplevelser.

Det skal gerne være en oplevelse, som din medarbejder kan dele med enten venner, familien eller kolleger. Et lille tip – giv aldrig en oplevelsesgaver, hvor man skal betale ekstra for en ledsager. Det er bare dårlig stil.

Oplevelsesgaver kan være rigtig mange ting, for eksempel;

 • Koncertbilletter
  Kommer der et stort og populært band til byen, så er det et godt eksempel på en gave, der vil høste point hos dine medarbejdere. Dette er en måde, hvorpå du kan købe en mere personlig gave til dine medarbejdere, uden du skal købe forskellige ting til dem alle. Hvis ikke de kan på den pågældende dag, er der uden tvivl nogen i familien som kan i stedet.
 • Biografbilletter
  Med biografbilletter går du sjældent galt i byen, da din lokale biograf udbyder film for enhver smag. I biografen er de garanteret god underligt og ofte vil du hos din lokale biograf kunne få en god rabat gennem en firmaaftale.
 • Sjove kurser
  Et kursus er en god måde at lære noget nyt og spændende, som dine medarbejdere ellers ikke ville have prøvet. Man kan købe kurser til mange forskellige ting – alt afhængig hvad din medarbejder er interesseret i. Der kan bl.a. Nævnes; chokoladekursus, golfkursus, sushikursus, dykkerkursus, danseundervisning m.m. Hvis du arbejder i en stor virksomhed kan det selvfølgelig være omfattende at vælge. Her kan du enten købe det samme til alle eller købe et gavekort, så de selv kan vælge.
 • Øl- eller vinsmagning
  Alkohol er som bekendt ofte et hit og også en god måde for at give dine medarbejdere mulighed for at lære hinanden bedre at kende. En god idé vil være at give et gavekort for to, så de kan tage en ven eller deres bedre halvdel med.
 • Massage eller wellness
  En tur til massage eller wellness er en god måde at fortælle din medarbejder, at du har lagt mærke til deres hårde arbejde og de fortjener at slappe af og bliver forkælet. Her kan slippe bekymringer og vil helt sikkert komme på arbejde med fornyet energi og taknemmelighed. Dette er nemlig én af de ting som man ofte sparer væk, men som man uden tvivl har brug minimum én gang om året!
 • Restaurant besøg
  Er der åbnet en ny restaurant i byen, er et gavekort dertil en fed måde hvorpå du både kan belønne dine medarbejdere og bidrage til lokallivet. Et restaurantbesøg er også både en smagsoplevelse og en gave i form af, at man slipper for selv at lave mad!

Du kan finde oplevelsespakker og gavekort på mange online portaler, så som;
Oplevelsesgaver – DuGlemmerDetAldrig – Bellevue Box

Valg af firmagave til din medarbejder, som har jubilæum

Når en af dine medarbejdere har jubilæum, skal du selvfølgelig anerkende deres lange arbejdsindsats med en god gave.

Det er generelt god stil også at fejre din medarbejder, da loyalitet er guld værd for en virksomhed.

Mange holder en reception for kunder, familie og kolleger for at fejre et jubilæum, hvor du som leder selvfølgelig bør holde en tale. Når en medarbejder har jubilæum betyder det ofte, at han/hun har været hos din virksomhed i mange år. Det betyder ofte, at det er en nøglemedarbejder som du har med at gøre, hvilket gør det ekstra vigtigt, at han/hun får den rigtige anerkendelse.

Som nævnt tidligere, går man sjældent galt i byen med en oplevelsesgave, men ved et jubilæum kan det også være en god idé at købe en gave som ikke kun tilgodeser medarbejderen, men også familien.

Eksempler på personlige og alternative gaver til jubilæum;

 • Rengøring af hjemmet
  Når man har travlt, vil man ofte nedprioritere de hjemlige pligter som rengøring eller tøjvask. Eller i hvert fald udsætte dem til det sidste. En sjov måde at takke din medarbejder for den langvarige indsats er et gavekort til ugentlig rengøring i x antal tid. Det vil blive påskønnet mere end du aner! Og helt sikkert af deres bedre halvdel.
 • Weekends ophold
  Et lækkert ophold væk fra hverdagen sammen med familien eller ægtefællen vil altid være en sand vinder. En weekend væk, hvor familien kan være sammen uden at skulle tænke på sure pligter som madlavning og rengøring, er ekstremt undervurderet.
 • Ugentlig måltidskasse eller frugtkurv
  En ugentlig kasse med madvarer, madplan og opskrifter, kan lette hverdagen mere end du aner. Ingen skal længere tænke over indkøbssedler og huske at få handlet ind. En sådan måltidskasse, fra fx Sundemåltider.dk, er som en ekstra bonus også super lækker og indeholder ofte menuer som du aldrig selv ville have tænkt på!

Derfor skal du prioritere teambuilding

Der er mange grunde til, at du skal prioritere teambuilding i din virksomhed. Det er vil bl.a. forebygge konflikter internt i virksomheden samt skabe bedre sammenhold, der i sidste ende vil udmunde i bedre kommunikation. Dine medarbejdere vil lære hinandens stærke og svage sider bedre at kende, hvilket vil styrke deres samarbejde. Husk; et godt team er en stor konkurrencemæssig fordel for din virksomhed.

Det er både vigtigt at lave øvelser, som styrker de eksisterende team, men også øvelser som gør det nemmere at arbejde på tværs afdelinger.

Teambuilding aktiviteter kan have mange forskellige former og du kan både investere i en dag med alt betalt hos diverse eventbureauer. Her tilbydes mange forskellige kreative aktiviteter med problemløsning, hvor I skal fordele og prioritere teamets ressourcer på den mest hensigtsmæssige måde. Aktiviteterne veksler som regel mellem psykiske og fysiske kompetencer.

Vi vil anbefale dig at tage et kig på www.teambuilding.dk, der giver en oversigt over teambuilding aktiviteter og repræsenterer et stort udvalg af landets leverandører. Her kan du finde aktiviteter, hvor end I landet du befinder dig.  

15 kreative idéer til motivation af medarbejdere

Mange tænker, at firmagaver er dyre og en stor omkostning for virksomheden, men det behøver de på ingen måde at være. Små ting kan derimod også have stor effekt og kan ligeledes øge dine medarbejderes motivation og arbejdsglæde.

Vi vil nu komme med nogle idéer, som (næsten!) koster gratis, men kan forbedre din arbejdsplads enormt. Nogle af understående forslag kan også være “præmier”, som trækkes fra et slags medarbejder lotteri eller være en ekstra gode, hvis man har gjort det ekstra godt den pågældende dag/uge/måned.

 • Den bedste parkeringsplads
  Der er altid én i virksomheden, som har den bedste parkeringsplads og det er for det meste ham eller hende som også har den højeste stilling. Hvad med at lade lige netop den parkeringsplads være en del af månedlige konkurrence eller lotteri, så alle har muligheden for at vinde rettigheden til holde der?
 • Ansvarlig for musikken
  De fleste af os hører musik på kontoret, hvad end det er via radio eller streamingtjeneste. En god måde at tilgodese dine medarbejdere er at lade retten til styre musikken gå på runde en dag om ugen. På den måde får alle lov til at vise, hvem de er og samtidig øger ens yndlings musik uden tvivl motivationen!
 • Luksus kontoret
  Det kan være en smart trick at have et kontor i virksomheden, som overdrevet luksus. Kontoret kan fx tildeles på uge eller månedsbasis til en medarbejder som har gjort det ekstra godt. Din medarbejder føler sig påskønnet og det øger uden tvivl også produktiviteten.
 • Firma massør
  At sidde på kontor dag ud og dag ind, vil uden tvivl sætte sine spor på. Lav en firma aftale med en massør 1-2 gange om måneden og tilbyd dine medarbejdere 1 times massage i arbejdstiden gratis eller for meget få penge. Lad turen gå på runde blandt afdelingerne, så ingen bliver snydt.
 • Sportshold
  Det kan være rigtigt effektivt, både for sammenholdet og arbejdsglæden at lave et sportshold, hvor I kæmper sammen mod andre virksomheder. Det vil give dine medarbejdere noget at glæde sig til og snakke om i pauserne.
 • Fredagsøl eller -samvær
  Efter en hektisk uge på kontoret, er det rart at samles om fredagen til en øl, kage eller andet. Her får man en fælles “we made it”-følelse og den skal man ikke undervurderer. Giv gerne dine medarbejdere en halv til hel time tidligere fri, så det ikke går ud over deres fritid.
 • Månedens medarbejder
  En anden effektiv måde at motivere dine medarbejdere er indføre konceptet “Månedens medarbejder”. For at det ikke skal være din opgave som leder, så lad dine medarbejdere selv nominere deres kolleger. På den måde undgår man, at nogen føler sig snydt, da nomineringen føles mere som en mere som en fælles beslutning.

Firmagaver motiverer dine medarbejdere

Man kan motivere og øge tilfredsheden blandt sine medarbejdere på mange forskellige måder. Det kan både være ved hjælp af firmagaver til jul, fødselsdag eller til jubilæum, som viser, at man påskønner sine medarbejdere. Men man skal heller ikke kimse af effekten i at investere i en teambuilding dag én gang om året, som vil øge samarbejdsevnen hos dine medarbejdere og derved også produktiviteten.

Det behøver dog ikke alt sammen at koste penge! Små “gaver” eller kreative idéer til kontoret vil kunne give samme virkning og gøre din arbejdsplads til noget helt specielt.

Skal du i gang med at motivere og øge arbejdsglæden hos dine medarbejdere? Sæt i gang! Det kan kun gå for langsomt.