Flere og flere dropper rejseforsikringen – det kan dog blive en dyr besparelse

901
Rejseforsikring - Finans-avisen

Ifølge statistikker tager flere og flere chancen og rejser uden at have en rejseforsikring. Det kan ellers blivet en yderst bekostelig affære, hvis man kommer til skade eller bliver berøvet udenlands og ikke har en forsikring.

Hvis du er en af de danskere, der rejser uden en rejseforsikring, skal du holde ekstra godt øje med kantstenen og deslige, for hvis du kommer til skade eller bliver berøvet på din ferie og ikke har en rejseforsikring, kan det blive en yderst dyr fornøjelse for dig.

Undersøgelser, der er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring, viser, at 21 % af danskerne tog chancen og rejste på ferie uden en rejseforsikring i 2017. I 2016 var tallet 16 %.

Det blå sygesikringskort dækker ikke i hele EU

Mange tror, at de er godt dækket ind mod uheld, så længe de har deres blå sygesikringskort med. Dette er dog en sandhed med modifikationer. Selv i EU findes der nemlig en del områder, hvor der kun er private klinikker og hospitaler, og her dækker det blå sygesikringskort altså ikke.

Rejser man uden for EU, er det udelukkende ens rejseforsikring, der kan hjælpe en, hvis man rammes af uheld.

Særlige regler ved sygdom

Hvis man døjer med sygdom, skal man være opmærksom på forsikringsforholdene, når man skal udenlands. Dette gør sig også gældende, hvis man er blevet opereret inden afrejsedato – faktisk helt op til to måneder.

Døjer man med sygdom, eller hvis man for nyligt er blevet opereret, er man nødsaget til at få foretaget en medicinsk forhåndsvurdering, hvis man vil være helt sikker på, at ens nuværende rejseforsikring dækker mod sygdom og lignende på ferien. En almindelig rejseforsikring dækker nemlig ikke, hvis man får brug for behandling grundet en skade eller en sygdom, man vidste, man havde, allerede da man tog af sted.