Fremtiden for virtual reality

VR-Virtual reality 2

Alle der læser denne artikel ved forhåbentligt hvad virtual reality eller også forkortet VR er.

Men til dem der ikke ved hvad virtual reality er, kommer der en kort beskrivelse af det;

Virtual Reality (VR) er brugen af computerteknologi til at skabe et simuleret miljø. I modsætning til traditionelle brugergrænseflader, placerer VR brugeren inde i en oplevelse. I stedet for at se en skærm foran dem, så bliver brugerne en del en 3D-verden og er i stand til at interagere med denne 3D-verdener. Dette gøres ved at brugerne får et VR-gear på, dette består oftest af et par VR briller og nogle høretelefoner.

Hvad kan man med VR?

Med VR kan man dykke ned i forskellige verdener, det kan være i en spilleverden, et historisk begivenhed eller noget helt tredje.

Det giver en mere reel oplevelse af disse verdener, da du ikke sidder og kigger ind i en skærm der står foran dig, med derimod kigger man ind i en eller 2 skærme, der er monterer på nogle briller.

Dette for det til at virke som om du rent faktisk er der, da med VR også kan se 360 grader rundt, så vi du kigger bagud, kan se hvad der sker bag dig i denne 3D-verden.

VR er blevet rigtig populært inden for gaming verden, der kommer flere og flere spil til VR.

Der findes allerede mange, og de bliver kun bedre og bedre med tiden.

Der findes mange muligheder med VR allerede, du kan også se film, opleve steder, prøve forskellige ting.

Hvilke muligheder er der inden for Virtual Reality?

Der er mange muligheder inden for virtual reality, nogle af de steder man kan bruge virtual reality er:

Bil markedet:
Når du begynder at udforske markedet for en ny bil, skal du typisk besøge en forhandler. De viser normalt nogle få modeller og har ofte ikke engang den farve, du leder efter. Forestil dig nu et VR-miljø. Her er du i stand til at tilpasse enhver model på nøjagtig den måde, du vil købe den. Du kan gå rundt om det og træde ind i førersædet. Med udviklingen af kvalitets VR-headset kan denne teknologi bringes til ethvert showroom, og det behøver heller ikke at koste en formue.

VR-Virtual reality 3

Boligmarked:
Her kan det give muligheden for folk til at besøge boliger de muligvis er interesseret i, det kan både spare tid for ejendomsmæglere, men også for de boligsøgende. De boligsøgende kan se lejligheden og få et forhåndsindtryk af boligen, derved kan de måske allerede udelukke eller sige de er interesseret i den, og book en tid med en ejendomsmægler og kan komme ud og se den rigtig.

Men det er ikke kun indenfor salg af boliger, virtual reality kan benyttes. Man ville også kunne bruge det inden for byggebranchen og indretnings branchen, her vil virtual reality give mulighed for kunne at kunne se projektet og bedømme det.

Undervisning og oplæring:
Uddannelse er af de sektorer, hvor virtual reality har en tilsyneladende endeløs liste over praktiske anvendelser, fra at bruge teknologien til at lære at køre, før man er klar til at begå sig på en rigtig vej.

Studerende kan interagere med levende modeller og landskaber inden for emner som kosmologi, fysik, geografi og biologi.

For eksempel kunne studerende i historie, gå gennem en eksakt virtuel replika af det romerske Colosseum, helt bogstaveligt oplever “førstehånds”, hvad de ellers ville skulle rejse halvvejs rundt om i verden for at se.

Produktion:
Produktion er en anden industri, hvor de store spillere allerede har set fordelene ved virtual reality, med potentialet for mange flere virksomheder at følge med.

Amerikanske bilgigant Ford afslørede for nylig, at det var ved hjælp af virtual reality de lave design justeringer til deres køretøjer. I fortiden skulle selskabet bygge en fysisk prototype af et køretøj for at se, hvordan en ændring i designet ville påvirke dets funktionalitet. Nu kan de simpelthen ændre den virtuelle repræsentation i realtid, og derefter opleve køretøjet som kunde ville, alle sammen før det faktisk er blevet bygget.

Denne evne til at skabe virtuelle prototyper er måske, hvor virtual reality sandsynligvis vil gøre den størst forskel, i fremstillingsindustrien. I stedet for at bruge tid og penge til at bygge prototype efter prototype, kan producenter og designere skabe et i et virtuelt udgave og foretage justeringer i en brøkdel af tiden. Disse “virtuelle prototyper” kan endda sendes øjeblikkeligt til samarbejdspartnere eller investorer til yderligere justeringer og feedback.

Sundhedsområdet:
Sundhedsområdet vil uden tvivl blive revolutioneret af den virtual reality, med et næsten ubegrænset udvalg af praktiske anvendelser. Nogle tidlige bruger, gør  allerede brug teknologien til at konstruere 3D-modeller af patientens anatomi fra diagnostiske billeder fra CAT scanninger og ultralyd. At kunne interagere med virtuelle modeller på denne måde gør det muligt for kirurger at træffe beslutninger på den sikreste måde, samt at lade dem afprøve vanskelige procedurer i forvejen.

Gaming:
Og selvfølgelig spille branchen. Efter at have ført vejen i den tidlige udvikling af teknologien, kan vi forvente, at spilbranchen ser en næsten fuldstændig makeover på grund af virtual reality.

Det er i vid udstrækning blevet enighed om, at VR-spiloplevelsen fra 1990’erne simpelthen ikke var op til forventningerne: Hardwaren var besværlig, og den ret “primitive” teknologi blev betragtet som mere af en gimmick end en virkelig fordybende oplevelse. Den virtual reality verden i 2016 er imidlertid en helt anden, og da teknologien bliver mere sømløs, realistisk og tilgængelig, det er spille branchen, der vil se de største succeser.

Nøgle Forskellen i moderne virtual reality gaming er, at denne gang er det ikke blot et forsøg på at forbedre sig på eksisterende platforme, men det tilbyder snarere en helt ny spiloplevelse. De fantastiske visuelle billeder af nye VR-titler som EYE Valkyrie.

VR-Virtual reality 1

Godt VR-gear

Der findes allerede mange udbyder af VR-gear, og her kommer en liste over nogle af de bedste på markedet, det skal siges at det er en top 5 liste, og at de forskellige VR-gear kommer i en vilkårlig rækkefølge:

Oculus Rift:

Systemet omfatter et headset, der er fyldt med sensorer, og tilbyder et display til hvert øje og integrerede hovedtelefoner. Den leveres med et kamera for at tilføje flere afsløring bevægelse oplysninger og indledningsvis kommer den med en Xbox One-controller. Du skal også have en high-spec pc til at køre Oculus Rift, og det er ikke inkluderet.

HTC Vive:

Ligesom Oculus Rift er HTC Vive et fuld system-VR-oplevelse, der kræver en kraftig pc til at køre.

HTC Vive er forskellig fra andre VR-systemer, fordi det giver dig frihed til at bevæge sig omkring et værelse. Mens andre systemer giver dig mulighed for bevægelse, bruger HTC Vive IR-sensorer monteret på vægge til at kortlægge din placering i det fysiske rum og integrere det i den virtuelle verden. Ulempen er, at du også har brug for et stort nok rum til at bruge det.

I HTC Vive er der ikke inkludert høretelefoner, dog er der skræddersyede Vive hånd controllere, og deres placeringer er også kortlagt i 3D-rummet, der giver masser af alsidighed, når det kommer til nedsænkning og interaktivitet.

Sony PlayStation VR:

Sony PSVR er et tilbehør til PS4, PS4 Slim og PS4 Pro-konsoller, hvilket betyder, at det er billigere at eje end nogle af de andre VR-gear som Oculus Rift eller HTC Vive.

PlayStation VR bruger de samme teknologier som de andre, selvom dens skærmopløsning er lavere end dem, der bruges af HTC og Oculus.

Det sporer bevægelse af dit hoved og bruger PlayStation Camera, i kombination med din almindelige PS4 controller eller PlayStation Move-bevægelseskontrol for at præsentere VR-oplevelsen. Dette er en forlængelse af din PS4, som sandsynligvis vil se det som et nemt VR valg til mange.

Samsung Gear VR:

Samsung var en af de første på VR markedet, der lancerede VR-Gear.

Der blev udviklet sammen med Oculus, og er designet til at understøtte en smartphone i stedet for at skulle have forbindelse til en pc eller konsol.

Der har været et par versioner af VR-Gear , der understøtter en række forskellige smartphone-modeller fra Samsung, som pænt glider ind i bakken på forsiden. Internt er der linser til at splitte skærmen mellem dine øjne og med Samsungs nyeste enheder, der tilbyder meget høj opløsning skærme, det betyder et pænt visuellet billede.

Brug din telefon til Virtual Reality

Der er også kommet virtual reality til mobilen, dette gør det billiger og giver muligheden for flere at opleve det.

Dog vil det ikke være i samme kvalitet som nogle af de andre. Dette er på grund af at det er igennem mobilen. Det kan dog sagtens bruges til at se virtual reality film og mindre krævende ting.

Dette vil også være en billig løsning for f.eks. Skoler, der måske vil integrere dette i nogle af deres timer.

Og som alt andet vil der være en stor udvikling inden for dette i løbet af de næste par år.

Fremtiden for Virtual Reality

Det er klart, at vi kun er i begyndelsesfasen af den virtual reality, og vi kun lige set toppen af isbjerg af den enorme potentiale. De ovenstående branche eksempler er bogstaveligt talt bare en lille stikprøve af mulighederne derude, og vi kan forvente, at denne teknologi påvirker stort set alle aspekter af vores arbejds- og privatliv.

På grund af sin open source-natur er der bogstaveligt talt tusindvis af potentielle udgangspunkter for teknologisk kyndige iværksættere. Naturligvis vil der være masser af forsøg og fejl, da nye applikationer ramte markedet.