Er der gået inflation i datingsites?

708

Datingsider burde måske på papiret gøre det lettere at finde den rigtige partner, og det var måske også tilfældet i begyndelsen da der ikke var meget mere end et par stykker at vælge imellem. Sidenhen er dating i stor stil flyttet online, hvilket ganske naturligt også har bevirket at udvalget af datingsider er vokset. Der er datingsider for landmænd, for folk med lange uddannelse, for sugardatere, for utroskab og så videre… Listen er lang. Og selvom det måske virker som et luksusproblem at udvalget er stort, så giver det faktisk problemer. For ikke nok med, at du skal til at sortere blandt potentielle bejlere når du en gang er blevet oprettet på et site, så skal du også længe forinden, sortere blandt de mange platforme. Det virker som en god ting, men forskning viser faktisk, at vi mennesker har godt af, at udvalget ikke er så stort. Det gør det i hvert fald lettere at tage en beslutning. Det forklarer også, hvorfor det nogle gange kan tage dig en halv time at blande 100g slik hos købmanden – udvalget kan simpelthen være FOR stort.

Et stort udvalg af datingsites betyder også, at din drømmepartner måske er derude et sted, men i leder bare hvert jeres sted – på hver jeres datingside. Det er selvfølgelig muligt at være oprettet på flere forskellige sider, det er der naturligvis ingen restriktioner for, men mon ikke de fleste med tiden vil finde det site, som de foretrækker frem for de andre og derfor dedikerer mest tid til. Er det ikke lige nøjagtigt det datingsite hvor du leder, kunne i princippet ligeså godt befinde jer på hvert jeres kontinent – chancen for, at I finder hinanden er ikke gode.

På den positive side kan man, om det enorme udvalg af datingsider sige, at folk kan sætte sig til rette på hver deres datinghylde. Forstået på den måde, at du ikke behøver bekymre dig om ham du chatter med er på jagt efter en affære, for typer som ham vil formentlig befinde sig på datingsites der matcher folk med netop dén interesse.