Det går godt: Danmark slår store økonomier

706
Der kommer flere nye virksomheder i Danmark

Danmark indtager i 2016 en 7. plads over lande med størst vækst i antallet af virksomheder, viser en analyse fra UHY International.

Antallet af virksomheder i Danmark steg med knap 4 % fra 2015 til 2016. Væksten er næsten dobbelt så høj som i de store vestlige økonomier, og i en analyse fra det internationale revisions- og rådgivningsnetværk UHY ligger Danmark på en 7. plads over de lande, hvor flest nye virksomheder skyder op.

Der var i alt 308.000 danske virksomheder i 2016 sammenlignet med 297.000 virksomheder i 2015, hvilket svarer til en stigning på 3,7 %.

Kina topper listen

Listen over lande, hvor flest nye virksomheder stiftes, toppes af Kina. I 2016 blev der stiftet hele 4 millioner flere virksomheder end i 2015, hvilket svarer til en stigning på 19 %. Listen indeholder generelt en del østlande. På 5. pladsen finder man Indien, mens Japan indtager en 16. plads.

inforevision: En markant vækst

Revisions- og konsulenthuset inforevision, som repræsenterer UHY i Danmark, genkender billedet af det øgede aktivitetsniveau – både hos kunderne og i inforevisions egen forretning.

– Undersøgelsen viser, at iværksætteri og antallet af virksomheder i Danmark er steget med en betydelig hastighed, og væksten er markant – især set i forhold til de foregående år, hvor der har været tale om nulvækst eller endda negativ vækst i antallet af nye virksomheder, siger statsautoriseret revisor Per Jensen, der er partner i inforevision, som er en af de førende revisorer i København.

UHY: Danmark gør det rigtigt godt

Ifølge UHY tyder tallene på en effekt af de politiske mål, der sigter mod at skabe gode vilkår for små og mellemstore virksomheder. En af forudsætninger for, at det går fremad kan tilskrives EU’s nye offentlige indkøbsforordning, Public Procurement Act, som har betydet en lempelse af reglerne, så det er blevet lettere for SMV’ere at deltage i offentlige udbud af vare- og tjenesteydelser.

Det bliver spændende at se om, at Danmark kan holde den samme kadence, og om nye virksomheder også vil poppe frem i samme omfang i løbet af de næste år.