Guide: Turen går til Berlin – Det her skal du opleve

brandenburger-tor-Berlin-guide

Skal du snart til Berlin, måske i efterårsferien, så har vi lavet en guide over, de ting du bare skal opleve i Berlin.

Sommer tagterrasser og strandbarer, vinter julemarkeder , shopping, sightseeing og museer til enhver tid på året. Berlin er altid et besøg værd.

Trods alt  er der altid så meget at gøre i Berlin, hver dag på året, når som helst på dagen eller natten – et spændende udvalg af arrangementer, højdepunkter, underholdning og kultur

 

Berlin er smuk by, og de har mange attraktive seværdigheder at byde på. Vi har lavet 4 forskellige lister over ting, du bør overveje når du er i Berlin.

 

 

Vi håber at vores små guides omkring forskellige seværdigheder, spisesteder og hoteller i Berlin, kan gøre dit ophold i Berlin endnu bedre.


Gratis seværdigheder i Berlin

Berlin kan være en af Europas bedste væresteder, men for besøgende kan det hurtigt blive dyrt,  dage med museum shopping og natklubber. Heldigvis er der masser af måder at strække dit budget yderligere ved at finde nogle af de gratis seværdigheder.

Slentre Ned af East Side Gallery

Om seværdigheden: Adresse:       
En farverig mindesmærke for frihed, East Side Gallery ligger langs Spree-floden, og er den længste tilbageværende del af Berlinmuren. Kort efter faldet i november 1989 ændrede mere end 100 kunstnere fra hele verden, det til et udendørs galleri, der er dækket af fredens og andre, ofte politisk sindede vægmalerier.

Mühlenstrass1
10243 Berlin

 

Se den majestætiske Brandenburger Tor

Om seværdigheden: Adresse:       
Berlins mest ikoniske vartegn, Brandenburger Tor, blev rejst i 1791 som den kongelige byport, men tilbragte de kolde krigsår i nærheden af Berlinmuren og dermed blev et symbol på den splittede nation. Kronet af en udførlig skulptur af den vingede gudinde af sejren, der fører en vogn, tjener den nu som et stærkt symbol på tysk genforening.

Pariser Platz
10117 Berlin

 

Glæd dine øjne på fødevaremarkeder

Om seværdigheden: Adresse:       
Tjek hvad der bliver kogt op i lokale køkkener, ved bla. at kigge forbi  gourmet lækkerier i de forskellige Farmer’s Markets. En af de bedste, Kollwitzplatz i Prenzlauer Berg,  som finder sted om torsdage og lørdage. Kudos for at være den mest farverige går til det tyrkiske marked, der afholdes tirsdag og fredag eftermiddag langs kanalen i Kreuzberg. I nærheden er Markthalle Neun en historisk markedshal, som værter for internationale madleverandører og butikker, det er fredage og lørdage, men er mest sjovt på torsdag aftener, når fashionable foodies invaderer til en fest af international street food.

Arminiusmarkthalle:
Arminiusstrasse 2
10551 Berlin

Markthalle Neun (Market Hall Nine):
Eisenbahnstrasse 42
10997 Berlin

Tegel indoor market:
Gorkistrasse 15
13507 Berlin

Marheineke Markthalle:
Marheinekeplatz 15
10961 Berlin

 

Beundre Berliner Dom

Om seværdigheden: Adresse:       
Beundre det overdådige udvendige af den tidligere kongelige domkirke, i italienske renæssance stil , Berliner Dom. Interiøret er fuld med kunstværker, men der kun gratis adgang under kirketjeneste.

Am Lustgarten 1
10178 Berlin

 


Betalings seværdigheder i Berlin

Udover de mange gratise seværdigheder i Berlin, har de også mange du kan betale for.
Her har vi lavet en liste over nogle af de ting, vi mener man ikke må glippe når man er i Berlin.

Museumsinsel (museums øen)

Om seværdigheden: Adresse:       

Museumsinsel er navnet på den nordlige halvdel af en ø i floden Spree i det centrale Mitte-distrikt i Berlin. Det er såkaldt komplekset af internationalt betydningsfulde museer, alle dele af Berlins statsmuseer, der besætter øens nordlige del:

 • Altes Museum (Old Museum) afsluttet efter ordre fra Karl Friedrich Schinkel i 1830.
 • Neues Museum (New Museum) færdiggjort i 1859 ifølge planer af Friedrich August Stüler, en studerende i Schinkel. Ødelagt i 2. verdenskrig blev det genopbygget under ledelse af David Chipperfield til det egyptiske museum i Berlin og genåbnet i 2009.
 • Alte Nationalgalerie (Old National Gallery) færdiggjort i 1876, også efter design af Friedrich August Stüler, som vært for en samling kunst fra 1900-tallet, doneret af bankmand Joachim H. W. Wagener
 • Bode-museet på øens nordspids, åbnede i 1904 og kaldte derefter Kaiser-Friedrich-Museum. Det udstiller skulptur samlinger og sene antikke og byzantinske kunst.
 • Pergamon Museum, bygget i 1930. Det indeholder flere rekonstruerede  af enorme og historisk vigtige bygninger som Pergamon Altar og Ishtar Port of Babylon.


Am Lustgarten
10117 Berlin

 

Zoologiske Have Berlin

Om seværdigheden: Adresse:       

En hel verden af biodiversitet midt i byen.

To knælende elefanter lavet af Elbe-sandsten støtter to tunge søjler, derover er et buet tag, dekoreret med gyldne orientalske malerier og fantasifulde udskæringer: selve indgangen til Zoologischer Garten – Elefanten Turen (“elefant tårnet”) bygget i 1899 – er unik. Og det er virkelig en zoo af superlativer: det er den ældste i Tyskland. Med omkring 25.000 dyr, med mere end 2.000 arter, og er en de vigtigste samling i verden. Zoo-akvariet er verdens største akvarium. Zoologisk have har et stort kattehus, et flodhestehus og et natteliv dyrs hus, samt det største fuglehus i Europa. Giv din familie en godbid og tag dem til Berlins berømte zoologiske have.

Hardenbergplatz 8
10787 Berlin

 

Fernsehturm

Om seværdigheden: Adresse:       
For den evigt populære panorama udsyn af byen, er Fernsehturm (tv-tårnet) det perfekte sted. Stående på mere end 200 meter er det også den højeste struktur i Tyskland, så du ved,  at du får en god udsigt. Tag en af to elevatorer til toppen, og hvis den 40-sekunders tur gjorde dig sulten, stop ved den roterende Sphere restaurant og bar for let forfriskning.

Panoramastraße 1a
10178 Berlin

 

Schloss Charlottenburg/

Om seværdigheden: Adresse:       
Begyndte sit liv som et sommer hjem til den kongelige familie i slutningen af det 17. århundrede, Schloss Charlottenburg blev et overdådig palads efter Frederik den Store fik lavet nogle 18. århundrede opgraderinger og tilføjelser. Nu kan komplekset tage mere end en dag til tur fra top til bund.

Spandauer Damm 10 -22
14059 Berlin


Gode spisesteder i Berlin

Når du er på besøg i Berlin, skal du også opleve nogle af deres mange restauranter, der alle server mad i top kvalitet. Vi har sammensat en lille Berlin guide over gode spise steder.

 

FACIL

Om spise stedet: Vigtig info:       
FACIL, Berlins oase af kulinarisk kultur, tilbyder en forfriskende kombination af elegant lys og ren luksus, modernitet og underdrivelse. Restauranten behandler spisende gæster til de allerbedste køkken, og det har en afslappet føler. Tjenesten er fremragende, og du har chancen for at slappe af og flygte fra hverdagens stress og belastninger. Kernen i FACIL-filosofien er lysets væsen. I kulinariske vilkår, vil maden smelte på tungen. Restauranten tilbyder et udvalg af naturlige retter, som både er uhøjtidelige og geniale.

Adresse:
Potsdamer Straße 3
10785 Berlin

Prisniveau: 253 – 1415 DKK

Godt sted til:
Forretnings møder, særlige lejligheder, romantisk middag.

 

Ristorante A Mano

Om spise stedet: Vigtig info:       
A Mano er en  stemningsfyldt italiensk restaurant, som ligger nr. 4 på tripadvisor’s liste over gode restauranter. Rigtig godt italiensk middag, fin vin og til en god pris. Husk at bestille bord, da dette er et populært sted.

Adresse:
Strausberger Platz 2
10243 Berlin

Prisniveau: 148 – 297 DKK

Godt sted til:
Romantisk, Familier med børn, Forretningsmøder, Særlige lejligheder

 

El Loco

Om spise stedet: Vigtig info:      
Er en mexicansk restaurant, som er kendt for deres stærke mad, og gode service. Den ligger lidt udenfor centrum af Berlin.

Adresse:
Freiheit 5
12555 Berlin

Prisniveau: 100- 200 DKK

Godt sted til:
Familier med børn, Særlige lejligheder, Bar scene

 

Flamingo Fresh Food Bar

Om spise stedet: Vigtig info:   
Tæt på Brandenburger Tor og Museumsinsel kan du nyde friske salater, hjemmelavede supper, en skiftende daglig menu, fancy sandwich og lækre kager i vores moderne og hyggelige bistro. Et venligt team, gode kaffe- og te-specialiteter, frisk juice og et stort udvalg af læskedrikke og vine.

Adresse:
Neustadtische Kirchstrasse 8 10117 Berlin

Prisniveau: 50-150 DKK

Godt sted til: For alle

 

Burgermeister

Om spise stedet: Vigtig info:       

En af de mest, hvis ikke den mest ikoniske burger bar i Berlin. Burgermeister befinder sig i et gammelt offentligt toilet, der er blevet omdannet til en burger bar.

Dette sted er et MUST VISIT, da både kvaliteten af maden og prisen, går op i en enhed.  

Adresse:
Oberbaumstrasse 8
10997 Berlin

Prisniveau: 50-150 DKK

Godt sted til: For alle


Oversigt over hoteller i Berlin

Her er vi lavet vores egen lille guide på et par gode hoteller i Berlin, hvor du kan slappe af efter en lang dag rundt i Berlin.

Regent Berlin

Om Hotellet: Vigtig info:       

Dette klassiske 5-stjernede hotel ligger ideelt på Berlins Gendarmenmarkt-plads og tilbyder Michelin-stjernet køkken, eksklusive spa-faciliteter og gratis trådløs internetadgang. Butiksstrøget Friedrichstraße ligger blot 183 m væk.

Top faciliteter:

 • Restaurant
 • Fitness Center
 • Room Service
 • Bar/Lounge
 • Free Internet ( WiFi )
 • Spa

Adresse:
Charlottenstrasse 49
10117 Berlin

Prisklasse:

1.406 – 4.822 DKK (Baseret på Gennemsnitspriser for et Standard værelse)

Hotellets Stjerner:

5-stjerner 

 

Berlin Gorki Apartments

Om Hotellet: Vigtig info:    

Gorki Apartments, er kun et stenkast væk, fra alle de store seværdigheder og aktiviteter i Berlin-Mitte, det er den perfekte logi for at opdage byen. Dens 34 lejligheder og to penthouses tilbyder rigelig plads og uovertruffen komfort, hvert værelse har et unikt design, en blanding af moderne stykker og sjældne loppemarked fund. Hver lejlighed tilbyder et fuldt udstyret køkken og alle tænkelige moderne faciliteter.

Top faciliteter:

 • Gratis internet (WiFi)
 • Spa
 • Renseri
 • Vaskeservice
 • Flersproget personale
 • Lufthavnstransport

Adresse:

Weinbergsweg 25

10117 Berlin

Prisklasse:

1.131 – 3.356 DKK (Baseret på Gennemsnitspriser for et Standard værelse)

Hotellets Stjerner:

5-stjerner

 

Casa Camper Berlin

Om Hotellet: Vigtig info:   

Casa Camper Berlin tilbyder unikke by ophold. Der kan ses kreativt design og opmærksomhed på detaljer i Casa Camper Berlins 51 værelser og suiter. Tentempié tilbyder friske snacks og drikkevarer 24 timer i døgnet på den øverste etage af Casa Camper med en utrolig udsigt over byen. Ingen tidsplaner, ingen regninger, gratis for alle gæster på Casa Camper.

Dos Palillos restaurant tilbyder en innovativ menu i unikke omgivelser.

Top faciliteter:

 • Gratis internet (WiFi)
 • Fitness Center
 • Bar/Lounge
 • Vaskeservice
 • Flersproget personale
 • Mødelokaler

Adresse:

Weinmeisterstrasse 1

10117 Berlin

Prisklasse:

1.183 – 2.188 DKK (Baseret på Gennemsnitspriser for et Standard værelse)

Hotellets Stjerner:

3 og en halv-stjerner

 

 

Hotel am Steinplatz, Autograph Collection

Om Hotellet: Vigtig info:      

Besøg Hotel am Steinplatz, Autograph Collection, og nyd et boutique hotel i Berlin, der ligger i gåafstand fra West Berlins største attraktioner, herunder den berømte shopping boulevard Ku’damm. De tilbyder 84 stilfulde værelser, 3 suiter, restaurant, bar og lobby lounge samt spa, fitnessrum og mødelokale.

Top faciliteter:

 • Fitnesscenter med Gym / Fitnessrum
 • Room Service
 • Restaurant
 • Bar / lounge
 • Spa
 • Gratis internet (WiFi)

Adresse:

Steinplatz 4

10117 Berlin

Prisklasse:

1.191 – 2.783 DKK (Baseret på Gennemsnitspriser for et Standard værelse)

Hotellets Stjerner:

5-stjerner