Hængekøje – Stor test af hængekøjer og hængekøjestativer

3344
Stor - Billig - Haengekoeje

Der er ikke mange følelser der slår følelsen du får når: solen skinner, du har puttet is i dit glas, du ligger dig i din hængekøje, kigger op på himlen, og mærker den afslappede følelse af vinden som gynger dig stille fra side til side.

 

Her på redaktionen elsker vi hængekøjer. Desværre er der stor forskel på kvaliteten af de enkelte hængekøjer man har mulighed for at købe. Derfor har vi besluttede at bruge de sidste solrige sommerdage på at teste forskellige former for hængekøjer og hængekøjestativer.

Mexicanske hængekøjer – Den store dase hængekøje

Hængekøjen er om noget et symbol på sydamerika. Det vurderes at hængekøjen er opfundet i latinamerika enten i Brasilien, eller i Mexico, og det siger at det er Columbus, som bringer hængekøjen med til Europa, efter han har opdaget Amerika. Her bliver den hurtigt populær hos den velhavende del af befolkningen, som finder det afslappende at indtage måltider imens de roligt gynger i hængekøjen.

Det var den mexicanske hængekøje, som Columbus bragte med hjem, og den mexicanske hængekøje er kendetegnet ved at have et stort overfladeareal på typisk 4 * 3 meter. Samtidig er den lavet af tynd stof, som sikrer at du falder godt ned i hængekøjen, og kan mærke vindens brise.   

Fordelen ved den mexicanske hængekøje er uden tvivl størrelsen, som giver følelsen af at man kan ligge som man vil uden at falde ud. Den er derfor velegnet til en lille lur i haven.

Vi har testet hængekøjerne Amazonas, Gigante i farven Lava, som er den største model og Amazonas, Salsa i farven Marine, som er en lidt kortere model.

Amazonas Hængekøje Gigante, Lava
Haengekoeje

Den absolutte største hængekøje vi har testet. Den kommer samtidig i en flot blanding af røde, gule og orange nuancer, som skaber en sydeuropæisk stemning i haven. Den er nem at sætte op, og der kan tilkøbes stativ, hvis ikke du har to træer med 3 meter mellemrum.

Hængekøjen er velegnet til 2 personer

 

Specifikationer:

Mærke: Amazonas

Materiale: Bomuld og polyester

Stofbrede: 200 cm

Liggelængde: 300 cm

Totallængde: 450 cm

Maximal belastning: 280 Kg

Se prisen her

 

Amazonas Hængekøje, Salsa, Marine

Koeb Haengekoeje

Ligeledes en mexicansk hængekøje, som er symboliseret ved at du falder godt ned i hængekøjen. I modsætning til Amazonas lave modellen, er denne model mindre og samtidig i blå nuancer, hvilket er at foretrække hvis ikke man ønsker en hængekøje som vækker opsigt.

Høngekøjen er dejlig afslappende at ligge i, og han varmt anbefales.

 

Specifikationer:

Beregnet til 1 person.  

Mærke: Amazonas

Materiale: Bomuld og polyester

Stofbrede: 140 cm

Liggelængde: 210 cm

Totallængde: 310 cm

Maximal belastning: 150 kg

Se prisen her

 

Begge hængekøjer var lette, solide, og kunne sættes op både mellem to træer, eller som vi gjorde, ved brug af et stativ.

Hængekøjerne vakte opsigt når vi havde gæster ovre til mad i haven. Det var samtidig en god lege attraktion for vores besøgendes børn, og hængekøjerne blev samtidig anerkendt, når de besøgende prøvede hængekøjerne. Ja nogen af vores gæster fremstod enda missundelige.

Ulempen er dog at hængekøjen har en stor størrelse, og derfor tager meget plads på terrassen, eller i haven, og så skal man kunne lide at falde godt nok i hængekøjen. Eller anbefaler vi en traditionel hængekøje.

 

Den traditionelle hængekøje – Læse hængekøjen

Hængekøjen som de fleste kender fra ferier ved sommerhuset, er inspireret af den mexicanske hængekøje, men blev flittigt brugt af skibsfarene, som nød at ligge i hængekøjen og spejde ud over havet. Den traditionelle hængekøje er mere stiv end den mexicanske hængekøje, og giver derfor udsyn ud over haven. Dog er det også muligt at falde ud, hvis ikke du ligger roligt.

Vi har testet Amazonas American Dream.

 

Amazonas Hængekøje, American Dream
Billig Haengekoeje

American Dream spændes fast mellem to træer, eller på et tilkøbt stativ. den kommer i en flot pose, og var nem at sætte op. Den svajer mere i vinden end de mexicanske hængekøjer, men er samtidig mere velegnet til at sidde på. Hængekøjen er blød, og der medfølger en pude, som nemt kan knappes af hvis man ønsker at benytte sin egen. Den kommer samtidig i en flot grå farve med orange kanter. Ulempen ved denne hængekøje er at den har bedst af blive taget ind om aftenen og når det regner.

 

Specifikationer:

Beregnet til 1 person

Mærke: Amazonas

Materiale: Bomuld og polyester

Stofbrede: 120 cm

Liggelængde: 200 cm

Totallængde: 335 cm

Maximal belastning: 180 kg

Se prisen her

 

American Dream var, ligesom de mexicanske hængekøjer vi testede, en stor succes. Den relaterer sig mere til manden, da den er hårdere, og minder mere om at ligge på en seng, end de mexicanske hængekøjer vi testede. Den er samtidig velegnet til at ligge og læse i, da det man ikke falder så langt ned, og dermed har mere fri til at bladre og holde bogen.

Hængekøje stole – Hængekøjen til børn

Hvis du ønsker følelsen af en hængekøje, men ikke ønsker at ligge ned, eller synes hængekøjer optager for meget plads i have, er en hængekøjestol et godt alternativ.

 

Hængekøjestol, Hangover
Haengekojestol

Hængekøjestolen købes i en lille æske, og indeholder selve stolen, reb systemet skal købes ved siden af. Udover det er det nemt at sætte op, man skruer en krog i en trægræn eller et stativ som kan tilkøbes.

Sædet er polstret, og der er god støtte i ryggen, som sikrer at man sidder godt og komfortabelt.

Hængekøjestolen er specielt velegnet til børn og teenagere, som gerne vil sidde på en sjovere måde, eller gerne vil have computeren med i haven.

Hængekøjestolen fås både i grøn og rød.

 

Specifikationer:

Beregnet til 1 person

Mærke: Amazonas

Stofbredde: 50 cm

Siddelængde: 63 cm

Totallængde: 180 cm

Maks belastning: 150 kg

Se prisen her

 

Hængekøje stolen, henvender sig mest til børn. Det er en afslappende måde at sidde og læse, gynge eller snurreture, som vores børn mest har anvendt den til. Hængekøje stolen er et godt alternativ til en hængekøje til børn, og selvom vores børn mest har brugt den til at lege med, og ikke til at sidde i, har den bragt glæde i haven.


Hængekøjestativer

Hvis du ikke har to træer at placere din hængekøje imellem er et hængekøjestativ et rigtig godt alternativ. Vi har testet stativer både i træ og stål.

 

Hængekøjestander – Olymp
haengekoejestativ

Olymp hængekøje standeren er af fyrretræ, hvilket gør den massiv, og den føles sikker. Samtidig har den et naturligt look i haven. Den ankommer i en kasse med seks træelementer med tilhørende bolte, som kan sammensættes på 15 min. Samtidig er der justerbare kæder som gør at hængekøjer med en totallængde på 300 – 336 cm passer til stativet.

Vi testede Olymp sammen med American Dream hængekøjen, og det fungerede upåklageligt.

Stativet har en samlet vægt på 26,5 kilo, og man skal derfor være 2 personer til at stativet. Samtidig anbefales det at give standeren olie en gang om året.

 

Specificationer:

Mærke: Amazonas

passer til: hængekøjer med totallængde på 300 – 336 cm

Materiale: Fyrretræ 

Se prisen her

 

Hængekøjestativ – Sumo Rockstone
Haengekoejestander

Sumo Rockstone er et hængekøjestativ i rustfrit stål. Den står på to fødder med medfølgende gummi vedhæng, som gør at den føles stabil specielt på stenterrasser. Den ankommer i en kasse med 5 stål elementer, som skal samles med medfølgende bolte.

Sumo Rockstone kan indstilles til alle standard længde hængekøjer, og vi testede den sammen med de mexicanske hængekøjer, hvor vi havde en god oplevelse.

Stativet vejer 18 kg, og kan derfor nemt flyttes hvis dette kunne blive nødvendigt.

 

Specifikationer:

Mærke: Amazonas

Passer til alle standard hængekøjer

Matriale: Stål

Se prisen her

 

Forhåbentlig har du nu en bedre grundlag for at købe dine næste hængekøje. Her fra redaktionen vil vi gerne ønske dig en god sommer.