Hövding cykelhjelm er en alternativ cykelhjelm

Hovdinge_cykel-cykelhjelm

Har du hørt om Hövding cykelhjelm, der er ikke din standard cykelhjelm. Det er nemlig en airbag cykelhjelm, og er ikke en hjelm du tager på hovedet når du skal ud og cykle.

Den er et godt alternativ til dem der ikke vil have en almindelig cykelhjelm på, enten fordi den ikke er pæn eller ødelægger deres hår.

Selve Hövding cykelhjelm sidder rundt om halsen, og ligner mere en nakkestøtte. Designet minder meget om en hætte når den udløses, den er også designet  til kunne give dig et bedre udsyn, og skulle beskytte dit hoved bedre, end en normal cykelhjelm.

Den sidder på en nakke og skulle være komfortabel at have på, og har en god og blid stødabsorbering.

Dog er der kunder der oplever at den selvudløser, og dette kan være et kæmpe problem. Da man derefter skal købe en ny Hövding cykelhjelm. Der er også folk der klager over lydniveauet når den udløses.

Hövding cykelhjelm er CE godkendt og derfor lever den op til de europæiske sikkerhedskrav til cykelhjelme. Dette betyder at Hövding cykelhjelm er lovlig i Danmark samt hele EU.

Hvordan virker Hövding cykelhjelm?

Der sidder en computer i cykelhjelmen, som er tilslutte de forskellige sensor der sidder i cykelhjelmen. Computeren er også tilsluttet, den lille gasgenerator, som puster selve airbagen op.

Computer for strøm via et batteri, der kan genopaldes.

Når sensorerne opfanger en usædvanlig hurtige bevægelser der ikke, er normalt når man cykler, her fortæller sensorerne computeren at der sker noget unormalt.

Derefter aktiver computeren gaspatronen, som så puster airbaggen op, der så lukker sig tæt om dit hoved, for at give den bedste beskyttelse.

Alt dette sker på få millisekunder, så den når at blive udløst inden ulykken er skert.  

At sætte dit support på:

Her kommer en lille guide til hvordan du bruger Hövding cykelhjelmen

  • Placer den rundt om halsen og træk zip op under din hage.
  • Zippen skal være helt lukket, for kraven fungerer korrekt.
  • For at aktivere Hövding skal du sætte knappen på lynlåsen på højre side af kraven.
  • Tilsvarende er Hövding deaktiveret, når du fjerner knappen. Hövding skal altid deaktiveres, når du ikke cykler.

Aktiver kun din Hövding, når du har den på dig, eller  umiddelbart inden du kører på din cykel.

På forsiden af kraven er der lysdioder, der viser batteriniveauet og om Hövding er aktiveret eller ej. Aktivering er også angivet ved en lyd signal.

Batteri kan nemt oplades via en USB-oplader ved hjælp af det medfølgende kabel.