Ikke mere kul i Esbjerg

1015
Thomas Dalsgaard - Esbjergværket

En udløbende varmeaftale, en slidt kraftværksblok og en miljøvenlig vision, har fået Dong Energy til at erklære at Esbjergværket skal være kulfrit i senest 2023.

Indehaverne af Esbjergværket, Dong Energy, fortsætter sine nedskæringer på kul, og erklærer i en pressemeddelelse torsdag morgen, at der ikke skal fyres med kul på deres kraftværker.

“Vi har truffet en beslutning om, at vi ikke vil fyre med kul fra 2023. Vi mener, at vi med en ny blok, der fyrer med bæredygtig træflis, kan reducere udledningen af CO2 markant samtidig med, at varmeprisen holdes på et konkurrencedygtigt niveau,”siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektøren for Dong Energy.

På nuværende tidspunkt er Esbjergværket samt Asnæsværket de eneste i Dong Energys fold, der stadig fyrer med kul. Hvis Dong Energy efterkommer visionen, præsenteret i pressemeddelelsen, vil det kræve en større investering, når den gamle kraftværksblok er slidt op i 2020.

Dong Energy har indtil 2019 en del af en varmeaftale sammen med Din forsyning og Nordby Fjernvarme. Hvoraf Dong Energy og Din forsyning på nuværende tidspunkter arbejder sammen om en analyse, af en potentiel ny biomasse fyringsblok til Esbjergværket. Om samarbejdet siger Jesper Frost Rasmussen, direktør i Din Forsyning til JV:

“For os handler det om at sikre vores kunder i Esbjerg og Varde grøn og sikker fjernvarme til en fornuftig pris. Vi har generelt et rigtig godt samarbejde med Dong Energy, og vi er enige i, at kul ikke er en del af løsningen i fremtidens fjernvarmeforsyning. Vi ser samarbejdet med Dong Energy som én af flere mulige løsninger, så vi kan få afklaret, hvilken teknologi fremtidens varme skal basere sig på. Vi glæder os til at få forholdene yderligere belyst i den næste analysefase.”

“Vi har en rigtig fin dialog med Din Forsyning, og vi håber, at vi kan finde en god løsning. Vi har tidligere bevist, at vi kan finde konkurrencedygtige løsninger, der tilgodeser både varmekundernes og vores behov,” siger Thomas Dalsgaard.

Kilde:http://www.jv.dk/artikel/2475184:Esbjerg–Dong-dropper-kul–Esbjergvaerket-slukker-for-kulfyret

Foto