Iværksætter: Kalle Gjetting fra Sampa.dk

Fortæl lidt om dig selv

Jeg hedder Kalle og er så tosset med søvn, at det holder mig vågen om natten. Til dagligt studerer jeg informationsvidenskab på Aarhus Universitet og arbejder i min virksomhed ved siden af.

Du ejer affiliate-siden sampa.dk, som handler om søvn – hvad var idéen bag den?

Ja! Jeg båder ejer og driver Sampa.

Når du italesætter den som en affiliate-side, rammer du et ømt sted. Mens jeg anerkender, at den kortsigtede plan er at tjene penge på at sælge senge gennem den, så er formålet mere ‘nobelt’.

Med Sampa er det planen at lave en platform, der samler de søvnige med søvneksperterne. Dette kan både være i form af webshops, professorer, mindfulness-eksperter og folk med svære søvnlidelser.

Idéen med Sampa bunder i min egen erfaring: Jeg sov (og sover stadig) ikke helt godt hver nat.

Jeg tænkte: Jeg kan ikke være den eneste, der har problemer med at falde i søvn. Og så spurgte jeg omkring mig. Min vejleder, mine kammerater, mine forældre var alle enige: Søvn var en ting, som i perioder frustrerede dem. Målet var så at lave en platform, der satte søvn på tankekortet. Og vi er så småt ved at lykkedes med det!

Hvad er dine 3 bedste råd til andre, som kunne tænke sig at prøve affiliate marketing?

  1. Hav en god samarbejdspartner [webshop], der har styr på deres kanaler.
  2. Fokuser på de dyre produkter (jeg tjente 2,5 kr. på at sælge koffeinfri te den anden dag).
  3. Overvej om affiliate er dig. Der findes mange gode måder at monetize sin hjemmeside på – og mange med større profitmarginer.

(4.)Undgå søvnnichen – den er min 😉

Du startede din egen virksomhed HiatusWeb, mens du stadig gik i gymnasiet. Hvordan endte du som 18-årig med at være god til at kode hjemmesider?

Jeg var ikke god. Jeg stoppede bare ikke lige med det første. Som 16-årig erklærede jeg mit mål: Jeg ville aldrig have et 8-16 job. Det gik ikke super – min hjemmeside om kørekort faldt til jorden og jeg arbejdede i Kvickly Bageren.

Men ilden var ikke slukket og jeg har siden lavet en lang række mindre hjemmesider, der er gået i sig selv efter at have indtjent nogle tusinde om måneden. Ingen af dem har været så ambitiøse og personligt motiverende som Sampa.

Du er stadig ved at færdiggøre din bachelor – hvordan jonglerer du både skole og din virksomhed?

Jeg prøver at integrere de to ting så meget som muligt. Det vil sige, at mit studie tager meget udgangspunkt i virksomheden, mens jeg bruger meget af det fra studiet i mit arbejde.

Har du andre jobs ved siden af studiet, eller kan du få det til at løbe rundt med dine egne projekter?

Jeg er underviser på universitetet, men det er mest fordi jeg ikke kan lade være. Jeg er heldig at bo billigt og deler alle faste udgifter med min kæreste, så de fleste måneder rækker SU’en. 

Alt hvad virksomheden tjener ryger tilbage i virksomheden.

Hvordan ser du din fremtid efter endt studie – vil du fortsætte med at gå iværksættervejen?

Måske. Jeg tror på, at der generelt mangler mennesker til at tage initiativ. Det tør jeg godt. Samtidig kan jeg se store fordele ved at være en del af en større organisation. Jeg kan godt lide projektorienteret arbejde.