Jysk Fynske medier har nedlagt 67 stillinger

Jysk-fynske-medier

Jysk Fynske Medier er i gang med en stor sparerunde. I dag blev yderligere syv ansatte fyret, hvilket bringer antallet af stillinger, der er blevet nedlagt, op på 67.

Jysk Fynske Medier skal spare 140 millioner kroner, hvilket har medført en større sparerunde hos dem i dag.

Det var meningen at 70 stillinger skulle nedlægges, men tallet er dog blevet reduceret til 67. Syv medarbejdere fra redaktionen blev i dag fyret, desuden er 22 af de tidligere medarbejdere fratrådt frivilligt. De resterende nedlagte stillinger, er sket via ansættelsesstop.

“Det er trist, at der skal nedlægges stillinger, og det er trist, at der skal fyres. Vores mål er selvfølgelig altid at komme ned på nul fyringer.”

Sådan lød det fra til Steffen Lilmoës, til TV SYD. Steffen Lilmoës er tillidsrepræsentant for journalisterne hos Syddanske medier.

Tillidsfolkene havde forventet omkring 20 fyringer i dag, dette tal blev væsentligt mindre, da der kun blev fyret syv. Dette glæder Steffen Lilmoës sig over.

“Det er trist for de syv, der er blevet fyret, men vi har været med til at forhandle en væsentlig reduktion i antallet gennem ansættelsesstop og frivillige fratrædelser.”

Udtaler Steffen Lilmoës.

36,2 millioner er der blevet sparet på redaktionelle udgifter, ud af de 140 millioner. Besparelserne på de redaktionelle udgifter kommer til at have konsekvenser for Vejle Amts Folkeblad, Horsens Folkeblad, Fredericia Dagblad, samt JydskeVestkysten. Hos Jysk Fynsk Medier udgør disse 4 aviser de syd- og sønderjyske dagblade.

“Tiden vil vise, hvordan læserne kommer til at mærke det, men det kan ikke undgås, at der vil komme forringelser. Over årene er der løbende blevet skåret ned, og vi er kun halvt så mange ansatte som i 80’erne. Man kan ikke spare så mange penge, uden at det går ud over produktet. Sådan udtaler Steffen Lilmoës sig. ”

Alle de 67 nedlagte stillinger er fordelt ud på forskellige afdelinger. 15 stillinger er blevet nedlagt på JydskeVestkysten, 12 på Midtjyske Medier, 12 på Jyske Medier og 28 på Fynske Medier.

Kilde: http://www.tvsyd.dk/artikel/67-stillinger-nedlaegges-hos-jysk-fynske-medier

Foto