Kostumeforhandlerne kan i den grad mærke, at vi nærmer os Aalborg karneval

808

Den 27. Maj afholdes Aalborg karneval, og det årlige karneval i Nordens Paris er noget, kostumeforhandlerne nyder godt af. Jeg har talt med Thomas Juul fra Kostume-Pusheren, og han omfavner, ikke så overraskende, karnevallet og andre begivenheder, der opfordrer til udklædning.

Jeg husker tydeligt, at jeg, en dejlig forårsdag i maj, undrede mig over, at jeg pludselig var omgivet af kostumeforretninger, da jeg slentrede rundt i Aalborgs smukke midtby. Disse forretninger havde jeg da aldrig observeret før.

Jeg bevægede mig ind i en af de mange kostumeforretninger med henblik på at finde et kostume til karnevallet, der ventede om nogle få uger. Bag disken stod en smilende, langhåret fyr, der blandt andet fortalte mig, at han og en ven havde lejet bygningen i en periode på tre måneder, og at de – for endnu flere måneder siden – havde investeret i en ordentligt stak kostumer.

Kostumerne, de havde investeret i, var blevet solgt i hobetal de sidste par måneder, og nu skulle han og kammersjukken af med de sidste, for ved udgangen af maj måned, blev de atter løst fra lejekontrakten.

Inde i forretningen slog det mig, hvorfor jeg aldrig havde ænset de mange kostumebutikker før. Der var simpelthen tale om en masse pop-op-butikker, der lejede sig ind for begrænsede perioder, hvor efterspørgslen på kostumer virkelig er stor.

Kostumeforhandler glæder sig over Aalborg karneval og lignende begivenheder

Jeg har talt med en af folkene bag Kostume-Pusheren.dk, og han fortæller med begejstring i stemmen, at de hvert år tydeligt kan mærke, når Aalborg karneval nærmer sig:

“Vi kan sagtens mærke, at efterspørgslen på kostumer stiger op til Aalborg karneval. Det er en enorm begivenhed, og folk går rigtig meget op i at deltage i festen iført fede kostumer, da et fedt kostume bidrager til at gøre arrangementet endnu federe. Men Aalborg karneval er langt fra den eneste begivenhed, der påvirker salget i vores shop. Vi kan tydeligt mærke, at salget stiger i de perioder, hvor der afvikles begivenheder, der involverer kostumer. Op til halloween, fastelavn og sidste skoledag går det ekstra godt i vores butik, og det er jo bare lækkert!” fortæller Thomas Juul.

Det kan virke lidt tosset, at voksne mennesker vælger at klæde sig ud til forskellige begivenheder, men Thomas Juul mener, at der er en dybere mening med galskaben:

“Fester, hvor deltagerne klæder sig ud, er næsten altid ekstremt sjove. Det er, som om det bliver endnu lettere at give slip og feste, hvis man kan gemme sig bag en superheltemaske eller lignende, og så er det jo bare ekstremt flot og stemningsgivende med et hav af mennesker, der er hoppet i flotte farverige uniformer, som vi ser det til for eksempel Aalborg karneval”

Har du endnu ikke fundet dit kostume til Aalborg karneval, eller mangler du et flot og detaljeret kostume i forbindelse med en anden begivenhed, kan du uden tvivl finde, hvad du søger hos Kostume-Pusheren, der har et hav af forskellige flotte kostumer.