Kviklån tages ikke af de kvikke

Kviklån-hvad er kviklån

Hvad er et kviklån?

Er et lån der tages uden at skulle besøge en bank, lånene er fra 100 – 7.000kr. Hvor der ikke skal stilles sikkerhed. Det er oftest internetbanker og andre finansielle virksomheder.  

Kviklån kommer næsten altid med en højere ÅOP(Årlige Omkostninger i Procent) selvom omkostningerne for lånet er det samme som i en almindelig bank.

Kviklån tages ikke af de kvikke

Kviklån ender tit galt. Der er mange kviklån der ikke bliver vedligeholdt og der er desværre oftest de unge der er dårligst til at betale.

At købe noget på impuls, kan ofte være dyrt, men det er endnu dyrere hvis det er for lånte penge.

At kunne låne 8.000kr. Bare ved at sende en enkelt lille sms, også har du pludselige råd til lige det du ønsker dig, på fem minutter.

Det er sådan noget der tiltrækker mange, men ikke alle tænker over hvad det betyder, at rente måske ligger på 750% og om de overhovedet har råd til at betale det igen.

Nye tal fra Forbrugerombudsmanden viser, at hver ottende gang ender det galt, der er en der tager sådan et lån. Det farlig ved disse lån, er at det bliver taget uden om banken, og uden nogen form for rådgivning.

Dem der er ramt hårdest, er folk mellem 25-29 år.

Tallene kommer fra 5 frivillige kviklån udbyder, der har indberette dette. Her blev der lånt 527 millioner kr. Det er fordelt udover 172.485 lån, dvs. At det i gennemsnittet pr. lån er lidt over 3.000 kr. Ud af de 172.485 lån, blev 20.905 ikke vedligeholdt.

Det ser værst ud for folk mellem 25-29 år, hvor det er 13% af disse lån, der ikke ender godt.

En opgørelse for 2014, vidste at hvert tiende lån der endte skidt.

Tallene viser os også at det oftest sms-lån, der ikke bliver vedligeholdt i forhold til gennemsnittet. Det vises at det er hver sjette sms-lån der ikke bliver vedligeholdt.

Kviklån kommer ofte med en kort løbetid, og hvis man låner 5.000kr i en månede koster det 6.000 kr. At betale tilbage.

Du finder ikke annoncer om kviklån på google

Google har tidligere ændret deres politik, så de ikke længere vil vise kviklåns annoncer.

Folketinget har også sidste år vedtaget regler for hvor længe kunderne, kan fortryde en låneaftale.

Sidste år fandt Kontant ud af, at der er flere af dem der udbyder kviklån, der ikke overholder markedsføringsloven, og at politiet har modtaget 7 anmeldelser fra Forbrugerombudsmanden.

“Kreditaftalelovens regel om, at der skal ske en kreditvurdering af os forbrugere, inden vi kan få et lån, overholdes ikke altid. Det er vores opfattelse, og det har vi meddelt branchen” sagde Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen dengang.

Mange tager kviklån trods dårlig økonomi

Tager man en hurtig søgning på google, kan man hurtigt se, at en af de mest søgte sætninger med kviklån er “kviklån trods RKI”. Det viser at selvom man allerede ved, at man er en dårlig betalere, vil man stadig gerne optage kviklån.