Mads og Monopolet satte lytterrekord, da de var i Vejle

1330
Danske podcast - Top 50 - Guide: Sådan laver du din egen podcast

I over ti år har Mads Steffensen lavet Mads og Monopolet. Folket har dog slet, slet ikke fået nok endnu, hvilket for nyligt blev understreget, da programmet atter en gang satte ny rekord for antallet af lyttere.

I april var Mads og Monopolet rykket ud af det trygge radiostudie for at sende dagens episode. Panel og Mads var rykket til Vejle Musikteater, og udsendelsen blev den mest lyttede i programmets levetid.

Hele 1.334.000 lyttede med, da Mads og panelet løste dilemmaer for danskerne. Dette lyttertal var ny rekord, og det begejstrer naturligvis hovedmanden bag programmet.

– Da jeg hørte, at vi havde slået lytterrekord, tænkte jeg, “det var lige godt satans”. Men det var nu også et godt program, vi fik lavet i lørdags, siger Mads Steffensen til BT.

Succesfuld overgang til P4

Første gang Mads og et panel løste dilemmaer i radioen var i 2003. Siden da er der løbet meget vand under broen. Efter at have sendt utallige år på P3 rykkede programmet i 2016 over på P4, og det har været en ganske fin succes, selvom det ifølge P4’s chef var svært at overtale Mads Steffensen til at tage springet.

– Jeg har altid syntes, at Mads & Monopolet hørte til på P4. Det er et voksen-program med voksen-dilemmaer, så jeg talte længe med Mads om, hvornår han var gammel nok til at stå ved sin alder og rykke med over på P4. Da det lykkedes, var han nervøs for, om hans lyttere på P3 ville følge med, men da vi allerede efter premiereprogrammet kunne se, at vi havde 1,2 millioner lyttere, så var alt godt, sagde Lars Daneskov til Fredericia Dagblad for nogle uger siden.

Programmet fortsætter ufortrødent. Hver lørdag kan man høre Mads og et panel løse skøre, alvorlige og spøjse dilemmaer for danskerne. Panelet udskiftes hver uge. En række faste paneldeltagere er Mads Christensen, Søren Pind, Søren Rasted, Signe Lindkvist, Hella Joof og Huxi Bach.