Mærsk og staten i forhandlinger – Ultimatum kan få store konsekvenser for Esbjerg

765
Johnny Søtrup - Esbjerg - Mærsk

Indstilling af gasproduktion i Nordsøen kan kommer til at koste 500 arbejdspladser – og få yderligere konsekvenser for resten af landet.

Mandag advarede A.P. Møller – Mærsk, at de har tænkt sig at standse for produktionen i Nordsøen største gasfelt, Tyrafeltet, hvis staten ikke formår at skabe en resultatsgivende handlingsplan inden oktober 2018. Advarslen kom i en pressemeddelelse fra A.P. Møller – Mærsk. Chefen for Maersk Oil Denmark, Martin Rune Pedersen Skriver følgende i meddelelsen:

“Sammen med vores partnere i DUC er vi ved at evaluere den langsigtede økonomiske bæredygtighed i at udnytte de eksisterende ressourcer.”

Mærsks trussel om at stoppe for gasproduktionen i Nordsøen fra oktober 2018, kan få alvorlige eftervirkninger for Esbjerg. En bekymrede Johnny Søtrup (V) udtaler:

“Hvis man ikke sætter andet i stedet, så vil det selvfølgelig få beskæftigelsesmæssige konsekvenser for både Esbjerg og andre dele af landet.”

Esbjergs borgmester fik mandag morgen en opringning af Martin Rune Pedersen, chefen for Maersk Oil Denmark. Under samtalen blev Jonny Søstrup informeret om Maersks beslutning, om at afbryde gasproduktionen i Nordsøen. I et interview med TV SYD, udtalte borgmester Johnny Søtrup:

“Jeg håber på, at der inden oktober 2018 kan findes løsninger, der kan bevare mange af arbejdspladerne i Nordsøen.”

Oplysningerne kommer blot en uge efter, at Dong Energy advarede med at de stopper deres produktion i Hejrefeltet i Nordsøen.

Kilde:http://www.tvsyd.dk/artikel/johnny-soetrup-500-arbejdspladser-er-paa-spilhttp://www.tvsyd.dk/artikel/nyt-bet-paa-vej-til-esbjerg-maersk-overvejer-lukke-nordsoegas

FOTO