Mere end 8/10 topchefer er bekymret for mængden af kvalificeret arbejdskraft

1436

Adgangen til talentfulde og kvalificerede medarbejdere er de danske topchefers største bekymring, og det er ikke kun digitale kompetencer, som lederne ikke har kunne finde, det er også på alle andre fronter.

PwC’s CEO Survey 2018, viser at manglen på kvalificeret arbejdskraft ligger som den alle største bekymring i forretningsmæssige sammenhænge. Faktisk er 85% af danske topchefer, bekymret for adgangen til talenter og kvalificeret arbejdskraft i 2018, mod kun 72% i 2017. I 2016 var det tal helt nede på 59%, så det kan tydeligt ses at det er et tal, som vækster ekstremt meget, og det bekymrer kun topcheferne yderligere i disse tider.

Bekymringen lettes ikke af at 58% af de danske topledere forventer et vækst i antal medarbejdere i det kommende år og 35% forventer at fastholde antallet af medarbejdere, mens kun 7% forventer et fald i antal medarbejdere.

”Vi har i et par år i træk kunnet konstatere, at der er en stor bekymring for, om virksomhederne kan skaffe de rette medarbejdere, og flaskehalssituationen spidser efterhånden til. Syv ud af 10 topledere svarer desuden, at de har svært ved at finde talenter med digitale færdigheder, og det kan blive en væsentlig barriere for digitaliseringen og dermed også væksten, ” fortæller Mogens Nørgaard Mogensen som er Senior Partner og CEO hos PwC.