Den ultimative Michelin-guide

gourmet-michelin-guide-restaurant

Udtrykket “Michelin Star” er et kendetegn for god spise kvalitet, og restauranter rundt om i verden, viser stolt deres Michelin Star-status.

Det sjove ved det hele er, at denne prestigefyldte restaurant bedømmelse kommer fra et dæk selskab.

Jep, den samme Michelin, der sælger dæk, udsender også restaurant bedømmelser.

Michelin laver hvert år en guide, over hvad de mener er de bedste restauranter på markedet.

Når du kigger i guiden, vil du kunne se at en restaurant kan få fra en stjerne op til 3 stjerner.

Hvor 3 er det bedste af det bedste.

Disse stjerner har opnået en kæmpe status indenfor restaurant bedømmelse, og kendte kokke som Gordon Ramsay græder, når en af deres restauranter mister stjerner. Som Gordan sage i 2014, da hans restaurant i New York “The London” mistet sine to stjerner, på da maden blev kaldt “ureglmæssig”.

Restauranter begære disse stjerner, fordi det store flertal af restauranter modtager ingen stjerner overhovedet. For eksempel omfatter Michelin Guide til Chicago 2014 næsten 500 restauranter. Kun en restaurant modtog tre stjerner, fire restauranter modtog to stjerner, og 20 restauranter modtog en stjerne.

Hvordan bedømmer Michelin restauranterne?

Michelin har en lang historie, som anmelder af restauranter.

Igennem tiden og til i dag, har Michelin udelukkende brugt fuldtidsansatte anonyme restaurant anmeldere. De anonyme anmeldere generelt er meget passioneret omkring mad, har et godt øje for detaljer, og har en god smags hukommelse til at huske og sammenligne forskellige typer af mad. En anmelder har sagt, at de skal være en “kamæleon”, så de kan blende ind i deres omgivelser, for at virke som om, de er en almindelig kunde.

Hver gang en anmelder besøger en restaurant, laver de grundig notater om deres erfaringer, og derefter mødes alle anmelder for at diskutere og beslutte, hvilke restauranter vil blive tildelt stjerner.

Hvordan får man en Michelin-stjerne?

Michelin tildeler 0 til 3 stjerner på grundlag af de anonyme anmeldelser. Anmelderne koncentrere sig om kvaliteten, beherskelse af teknik, personlighed og konsistens af maden, når de laver anmeldelser. De ser ikke på indretning, borddækning, eller servicekvalitet i tildelingen af stjerner, selvom Michelin guiden viser gafler og skeer, der beskriver, hvordan fancy eller casual en restaurant kan være.

Michelin fokuserer udelukkende på maden. Anmelderne tildeler stjernerne på følgende måde:

  • En stjerne: Et godt sted at stoppe på ens rejse, hvilket indikerer en meget god restaurant i sin kategori, der tilbyder retter der bliver tilberedt til en konsekvent høj standard.
  • To stjerner: En restaurant værd en omvej, der angiver fremragende køkken, dygtigt og omhyggeligt fremstillede retter af fremragende kvalitet
  • Tre stjerner: En restaurant værd en særlig rejse, hvilket indikerer ekstraordinære køkken hvor gæster spiser særdeles godt, ofte fremragende. Særlige retter udføres netop ved hjælp af ingredienser af høj kvalitet.

Men udover stjernerne tildeler Michelin også en “bib gourmand” til kvalitetsmad til en værdi pris.

Hvilke Michelin restauranter har vi i DK?

Danmark er Skandinaviens gastronomiske kraftværk. Kigger vi i årets Michelin guide for norden, har Danmark modtaget 28 stjerner fordelt på 24 restauranter.

Her er listen over de 24 restauranter, vist med det antal stjerner de har modtaget:


1 stjernet Michelin restauranter:

Clou

Om Clou Info:
Clou har enkelhed i fokus, og stilen er konsistent både i restaurantens indretning, og de serverede retter. Atmosfæren er uformel, men stadig luksuriøs.

Maden er karakteriseret ved fejlfri klassisk håndværk og serveres både som en menu med syv retter eller á la carte.

Stjerner: lille-1-stjerne-Michelin-guideAdresse:
Øster Farimagsgade 8
2100 København Ø

 

108

Om 108 Info:
Besøg den Michelin-stjernede restaurant 108. Som ligger ved kanalen, og nyd den ambitiøse moderne nordiske gastronomi, som er moderat prissat, og befinder sig i pæn omgivelser.
Københavns 108 åbnede i 2016 og er lillebror af verdensberømte restaurant Noma.
Ligesom Noma, 108 baserer deres madlavning på lokale råvarer og traditionelle madlavning metoder såsom fouragering, bejdsning, gæring osv.
Hvilket resulterer i topklasse gastronomi, som er billigere end deres berømte store bror.

Stjerner: lille-1-stjerne-Michelin-guideAdresse:
Strandgade 108
1401 København K

 

Den Røde Cottage

Om Den Røde Cottage Info:
Den Røde Cottage ligger i idylliske omgivelser en lille smule nord for Københavns centrum.

Her kan du nyde en hyggelig aften i selskab med moderne gourmetmad, skabt af restaurantens erfarne og anerkendte kokke.

Restauranten har imponeret madkritikerne, ikke kun på grund af fødevarestandarden, men også på grund af de rimelige priser.

Du kan vælge mellem tre, fem eller syv kurser, der ændres, afhængigt af hvilket produkt der er i sæson.

Stjerner: lille-1-stjerne-Michelin-guideAdresse:
Strandvejen 550
2930 Klampenborg

 

Domestic

Om Domestic Info:
Når du kommer til et måltid hos Restaurant Domestic, er du sikker på at nyde en simpel madlavning lavet af lokalt producerede ingredienser. Køkkenet er Michelin-standard og hver skål er lavet af ingredienser, der er blevet udvalgt på grundlag af deres overvejelser om dyrevelfærd og bæredygtighed.

“Høj kvalitet og hjemlig atmosfære”

Dette har resulteret i en menu, der drejer sig om ingredienser produceret af lokale landmænd og topkvalitets grossister. Herudover er en af hjørnestenene hos Domestic ideen om at servere gourmetkøkken i en hjemlig atmosfære med plads til alle.

Stjerner: lille-1-stjerne-Michelin-guideAdresse:
Mejlgade 35B
8000 Aarhus C

 

Era Ora

Om Era Ora Info:
Era Ora tilbyder det allerbedste af det norditalienske køkken. Friske ingredienser fløjet ind fra Italien, og alle retter fremstilles i henhold til traditionelle metoder.

Italiensk top restaurant

Kritikere er enige om, at Era Ora er en af de bedste italienske gourmet restauranter uden for Italien. En aften på Era Ora er et væld af små kulinariske lækkerier skabt til at forbløffe dine smagsløg.

Era Ora har haft en Michelin-stjerne siden 1997, hvilket gør restauranten til  den ældste kontinuerlige Michelin restaurant i Danmark, og stadig den eneste italienske Michelin restaurant i Skandinavien.

Stjerner: lille-1-stjerne-Michelin-guideAdresse:
Overgaden Neden Vandet 33B
1414 København K

 

Formel B

Om Formel B Info:
Rune Jochumsen og Kristian Møller har taget restaurant Formel B til toppen af de bedste restauranter i København. Den bevarede sin en Michelin-stjerne i Michelin Guide Nordic Cities 2017.

Formel B’s køkken er innovativt, dog stadig med rødderne forankret i den klassisk fransk madlavning. Formel B tilbyder en menu med seks fin justerede retter. Menuen ændres hver fjortende dag.

Stjerner: lille-1-stjerne-Michelin-guideAdresse:
Vesterbrogade 182
1800 Frederiksberg C

 

Restaurant Frederikshøj

Om Restaurant Frederikshøj Info:
Restaurant Frederikshøj er i top-ligaen for dansk gastronomi, takket være den prisvindende berømtheds kokken Wassim Hallal. Wassim optrådte som den kompromisløse chef i den danske tv-version af Gordon Ramsey’s Hell’s Kitchen.

Restaurant Frederikshøj blev en stjerne i Guide Michelin Nordic Cities 2015 og igen i Michelin Nordic Guide 2016 og 2017. Maden er baseret på det moderne køkken af den fineste orden; Den er levende, alsidig og innovativ, og den mangfoldige stil kombineres kompromisløst med et fokus på det perfekte måltid, ren smag, det bedste af sæsonbetonede råvarer, og den korteste rute fra gård til gaffel

Stjerner: lille-1-stjerne-Michelin-guideAdresse:
Oddervej 19
8000 Aarhus C

 

Hotel Frederiksminde

Om Hotel Frederiksminde Info:
Hotel Frederiksminde er idyllisk og diskret afskærmet fra naturens omfavnelse, kun 50 meter fra stranden ved Præstø Fiord.

Hotel Frederiksminde tilbyder et køkken med ingredienser af højeste kvalitet – det friske sortiment af havet, sæsonspil og delikatesser fra små lokale leverandører.

Stjerner: lille-1-stjerne-Michelin-guideAdresse:
Klosternakken 8
4720 Præstø

 

Restaurant Gastrome

Om Restaurant Gastrome Info:
I Restaurant Gastromé kan du opleve gastronomisk inspireret landskabs retter på Michelin-standarden. Endnu engang modtog restauranten en stjerne i Michelin Nordic Guide 2017.

De to kokke filosofi omdanner sig til deres vin, mad og kvalitet. De tror på at eksperimentere i et klassisk innovativt køkken, hvor himlen er grænsen. Du serveres kun, hvad de to kokke elsker, og alt er omhyggeligt udvalgt.

Stjerner: lille-1-stjerne-Michelin-guideAdresse:
Rosensgade 28
8000 Aarhus C

 

Kadeau(København) & Kadeau(Bornholm)

Om Kadeau Info:
Det Michelin-stjernede Kadeau er et lille stykke Bornholm midt i København.

Kadeau gennemgik en større renovering i 2016 og reduceret antallet af pladser for at kunne fokusere endnu mere på hver gæst og, med deres egne ord, “komme endnu tættere på deres max.”

Oprindeligt var der kun en restaurant Kadeau i Danmark, og den lå på Bornholm. Men i 2011 besluttede folkene bag Kadeau at det var på tide at dele Bornholmske lækkerier med København.

Lige siden de har serveret højklasset gastronomi i restauranten i Christianshavn. Her er menuen inspireret af bornholmske specialiteter og danske ingredienser.

Menuen ændres efter sæson. Og det gør åbningstiderne også, dette gælder for begge restauranter.

Den Bornholmske er en af de bedst beliggende restauranter i verden.
Nyd dit måltid med en smuk udsigt til Østersøen.

Stjerner: lille-1-stjerne-Michelin-guideAdresse:
København:
Wildersgade 10B
1408 København K

Bornholm:
Baunevej 18
3720 Aakirkeby

 

Kiin Kiin

Om Kiin Kiin Info:
Kiin Kiin i Nørrebro er Københavns første Michelin-tildelte asiatiske gourmetrestaurant og den eneste thailandske restaurant uden for Thailand med en Michelin-stjerne. Det har holdt sin Michelin-stjerne 10 i ti år i træk.

Denne charmerende og eksklusive restaurant er indbegrebet af det bedste af orientalske og europæiske retter.

Maden er bestemt værd at vente på, og du har valget mellem en menu med en overflod af lækre retter og en mindre pre-theater menu.

Kiin Kiin er lukket i juli, hvor kokken og personalet går til Thailand for at samle inspiration til nye fantastiske retter.

Stjerner: lille-1-stjerne-Michelin-guideAdresse:
Guldbergsgade 21
2200 København N

 

Kong Hans Kælder

Om Kong Hans Kælder Info:
Kong Hans Kælder var den første restaurant i København for at modtage en Michelin-stjerne tilbage i 1983 og har siden hidtil holdt himmelhøje standarder.

Kong Hans Kælder serverer stadig klassisk fransk køkken. De bruger det bedste produkt fra nær og fjernt,

og behandlingen foregår med yderste omhu og respekt for råmaterialets integritet.

Hvor mange af de moderne køkkener gør brug af avancerede teknikker og fantasifulde præsentationer, har Mark og Peter valgt at dreje bordene og basere køkkenet på mere klassiske dyder.

Stjerner: lille-1-stjerne-Michelin-guide

Adresse:
Vingårdstræde 6
1070 København K

 

KOKS

Om KOKS Info:
KOKS ‘chef har mestret kunsten at destillere smagen og duften fra det færøske landskab og kombinere dem i udsøgte retter. Tallerken er lokal, kompromisløs færøsk.

De unge avantgarde hos KOKS bruger færøske råvarer, både grove og fine, gamle og moderne, og holder altid øje med bæredygtigheden.

KOKS følger årstiderne og hvad de bringer frem og omdanner den gamle kulinariske tradition til moderne delikatesser.

Stjerner: lille-1-stjerne-Michelin-guideAdresse:
Í Geilini 13
FO-175 Kirkjubøur

 

Marchal

Om Marchal Info:
Spiseoplevelsen på Marchal i Københavns historiske Hotel D’Angleterre vil appellerer til alle dine sanser.

Køkkenet er inspireret af de nordiske og franske klassikere med et twist. Gå til morgenmad, middag, (business) frokost eller deres berømte weekendbrunch.

Stjerner: lille-1-stjerne-Michelin-guideAdresse:
Kongens Nytorv 34
1050 København K

 

Relæ

Om Relæ Info:
Relæ har en stjerne i Guide Michelin Nordic Cities 2017 og blev nummer 201 i 2017 på listen over verdens bedste restauranter. Det er derudover placeret som verdens mest bæredygtige restaurant 2016.

Kokerne har rejst verden på jagt efter gastronomiske lækkerier, de mundfulde der blæser dig væk og retfærdiggør rejser til et fremmed land til en middag. Det er denne rene kærlighed til fantastiske mad, de ønsker at formidle i deres ‘Ingen dikkedarer’ restaurant.

Stjerner:lille-1-stjerne-Michelin-guideAdresse:
Jægersborggade 41
2200 København N

 

Slotskøkkenet

Om Slotskøkkenet Info:
På Dragsholm Slot ønsker de, at områdets historie og beliggenhed ses såvel som smages. Deres ambition for slottets gourmet restaurant “Slotskøkkenet” er at tilhøre den nordiske gastronomiske elite både i nutiden og i fremtiden.

Slotskøkkenet er et innovativt gourmetkøkken. Grundlaget af slottets historie og sæsonbetonede produkter fra Lammefjorden og resten af Odsherred, der har stærke rødder i dansk og nordisk mad. På denne måde, bliver fortiden og fremtiden er forenet på tallerken.

Bord reservation nødvendig.

Stjerner: lille-1-stjerne-Michelin-guideAdresse:
Dragsholm Allé 1
4534 Hørve

 

Søllerød Kro

Om Søllerød Kro Info:
Mad kritikere står i kø for at rose denne flotte Michelin-stjerne landevej kro som en af de bedste i Danmark. Og hvem kan bebrejde dem?

Det er trods alt et gourmet paradise. Søllerød Kro tilbyder ikke kun fremragende gourmetmenuer med perfekt matchende vine, tjenesten er upåklagelig og uhøjtidelig, og atmosfæren er virkelig afslappende, hvilket gør hvert måltid til en god fornøjelse!

Stjerner: lille-1-stjerne-Michelin-guide

Adresse:
Søllerødvej 35
2840 Holte

 

Studio at, The Standard

Om Studio at, The Standard Info:
Studio er inspireret af danske såvel som internationale landskaber og skaber retter, der repræsenterer vores natur. Her kan du forvente at smage noget, du ikke har smagt før. Derudover vil maden blive tilberedt i et åbent køkken

Stjerner: lille-1-stjerne-Michelin-guide

Adresse:
Havnegade 44
1058 København K

 

Substans

Om Substans Info:
Gå ikke glip af en kreativ gourmetoplevelse på denne øverste restaurant. Restaurant SUBSTANS havde en stjerne i Guide Michelin Nordic Cities 2015 og igen i Michelin Nordic Guide 2016 og 2017.

Restaurant Substans er fokuseret på kreativitet og deres roste dansk / fransk gourmet køkken er sjovere og årstid skiftende end nogensinde.

Stjerner:lille-1-stjerne-Michelin-guideAdresse:
Frederiksgade 74
8000 Aarhus C

 

Ti Trin Ned

Om Ti Trin Ned Info:
Ti Trin Ned er den første restaurant i Fredericia der har fået en michelin-stjerne takket være deres ambitiøse menu, der kombinerer nordisk, fransk og molekylær gastronomi.

Med dyb respekt for lokale ingredienser fra deres private marker og fra lokale leverandører skaber holdet bag Ti Trin Ned autentiske, rene og intime menuer.

Fordyb dig i en oplevelse, der kombinerer smagfuld innovation og lidenskabelig æstetik.

Stjerner: lille-1-stjerne-Michelin-guideAdresse:
Norgesgade 3
7000 Fredericia


De 2 stjernet Michelin restauranter:

 

Restaurant A-O-C

Om AOC Info:
A-O-C har to stjerner i Guide Michelin Nordic Cities 2017, og ligger i det centrale København.

Deres mål er at give dig den ultimative sensoriske oplevelse ved at stimulere så mange sanser som muligt – syn, lugt, lyd og smag.

Køkkenet er baseret på nordiske produkter, og kokken Søren Selins fokus er på den rene smag. Restauranten tilbyder fire til syv kursus menuer.

Det er en temmelig lille restaurant med plads til ca. 40 personer i en tjeneste. Indretningen er enkel, ren og personlig, med ukomplicerede bord indstillinger, bløde tæpper på gulvet og diskret kunst, der dækker væggene.

Stjerner: lille-2-stjerner-Michelin-guideAdresse:
Dronningens Tværgade 2
1302 København K

 

Henne Kirkeby Kro

Om Henne Kirkeby Kro Info:
Henne Kirkeby Kro er en af Danmarks bedste restauranter, som er absolut et besøg værd, hvis du kan lide gourmet på ferie eller bare til hverdagens fornøjelse.

I mere end 175 år har Henne Kirkeby Kro tilbudt en unik atmosfære og charme til sine gæster.

Henne Kirkeby Kro ligger på landet omgivet af smuk natur.

Frisk, højkvalitetsprodukt fra køkkenhave og fra husets egne dyr bliver altid brugt i Henne Kirkeby Kros køkken.

Restauranten ligger ca. 3 km fra Henne Strand og 5 km fra Nørre Nebel, Varde.

Stjerner: lille-2-stjerner-Michelin-guideAdresse:
Strandvejen 234
6854 Henne


Danmarks 3 stjernet Michelin restaurant

 

Geranium

Om Geranium Info:
Geranium i København har tre stjerner i Guide Michelin Nordic Cities 2017. Den blev også rangeret som den 19. bedste restaurant i verden i 2017, og drives af verdens bedste kok fra 2011 Rasmus Kofoed.

Geranium er et klart, let og dynamisk køkken. Missionen er at skabe måltider, der involverer alle sanser – udfordrer og beriger.

Restauranten ligger på 8. etage i Fælledparken i København, hvorfra man kan følge sæsonens rejse gennem trækronerne, fange glimt af byens grønne kobbertage og se Øresunds vindmøller.

Placeringen understreger Geraniums vision om gastronomisk klarhed og mangfoldighed

Stjerner: lille-3-stjerner-Michelin-guide

Adresse:
Per Henrik Lings Allé 4, 8.sal
2100 København Ø

 

“bib gourmand”

Udover listen med de 24 restauranter med Michelin stjerner, vil vi også vise de restauranter der fik “bib gourmand” titlen.

Her er alle “bib gourmand” restauranter:

 

Restaurant:

By:

L’Altro København
Anarki København
Bror København
Enomania København
Frederiks Have København
Kødbyens Fiskebar København
Marv & Ben København
Mêlée København
Pluto København
Rebel København
Hærværk Aarhus
Pondus Aarhus