Olie for 238 mia. kr. venter ud for Esbjerg

790
Olie - Esbjerg - 238 milliarder

Godt nyt for Danmarks olieindustri. Ny rapport viser at det svimlende beløb 238 mia. kr., muligvis kan bidrage til statskassen hen over de næste 20 år. Dette skyldes, at olieindustriens virksomheder har foretaget nye investeringer.

For at sætte det i perspektiv, kan beløbet på 238 mia. kr. give Danmark 11 nye storebæltsbroer.

En analyse udarbejdet af Damvad Analytics, for Olie Gas Danmark, viser at dette store beløb over de næste 20 år, kan bidrage til den offentlige saldo. Dette afhænger dog af at olieindustrien og regeringen – i samarbejde – kan sørge for fremtidens investeringer i Nordsøen.
Analysen har set dagens lys, midt i forhandlinger om bedre vilkår og skatteforhold fremadrettet i Nordsøen. De hektiske forhandlinger foregår lige nu, mellem Mærsk og finansministeriet.

Forhandlingerne går ud på at skabe mere fordelagtige økonomiske vilkår for alle olieselskaber. Hvis ikke regeringen imødekommer Mærsks krav, har de truet med at lukke ned for deres produktion i Tyrafeltet.

Nye investeringer i Nordsøen

Både olieindustrien såvel som den danske økonomi, står til at drage stor fordel, hvis de nye incitamenter til investeringer i Nordsøen bliver gennemført. Statskassen kan ende ud med et overskud gennem et større beskatningsgrundlag, hvis de nye og øgede investeringer bliver en realitet. Desuden bliver det igen profitabelt for virksomheder at investere. Sådan lyder det fra brancheorganisationen Olie Gas Danmark.

“Tallene viser, at Nordsøen fortsat er meget værdifuld for dansk økonomi. Uanset om vi taler skattebidrag, arbejdspladser eller forsyningssikkerhed – er dansk olie – og gasproduktion en kæmpe gevinst for Danmark.”

Fortæller Martin Næsby i en pressemeddelelse. Desuden konstaterer han, at staten og olieindustrien stort set har de samme interesser fremadrettet.

“Spillet om Nordsøen er ikke et nulsumsspil. Tallene viser med al tydelighed, at alle vinder. Ved at justere rammevilkårene, sikres de nødvendige investeringer og staten får i fremtiden et ekstra tocifret årligt milliardbeløb på statens husholdningskonto – den offentlige saldo.”

Sådan lyder det fra Martin Næsby.

I alt er der 15.000 personer, der arbejder med at fremskaffe olien i Danmark. Yderligere er der omkring 35.000 arbejdspladser, som har relation til olieindustrien og er afhængige af den. Sådan har det tidligere lydt fra Olie Gas Danmark.

Syddanmark har op mod 45 procent af alle gas- og olie jobs i Danmark. Esbjerg by er absolut den største aktør, hvor hvert tiende job indenfor olieindustrien er lokaliseret.

Kilde: http://www.jv.dk/artikel/2471699:Esbjerg–Rapport–Sort-guld-for-238-mia–kr–venter-paa-statskassen-ud-for-Esbjerg

Foto