Oversigt over de fedeste skydespil

FPS-Skydespil 1

Skydespil er noget de fleste drenge og mænd har prøvet kræfter med på et tidspunkt, og især hvis du er født omkring eller efter 90’erne. I dette indlæg fortæller vi om de fede skydespil, både gratis og betalte.

Der er efterhånden kommet et hav af skydespil, og udviklerne bliver ved med at udgive flere, år efter år.

Vi har lavet en liste, der efter vores mening, er nogle af de bedste skydespil på markedet nu, og en liste over de bedste skydespil i gennem tiden.

Inden vi går i gang med listen over de fedeste skydespil, vil vi først klarlægge, hvilke kategorier af skydespil, der eksiterer på markedet.

First-person shooters:

Som navnet antyder er first-person shooters (også bedre kendt som FPS) spil hvor du ser det fra en første persons vinkel. Det skal simulere at du ser ud igennem karakterens øjne, og ser det han ser. Denne subgenre af shooters, er den mest populære indenfor gaming verden. Det er også denne genre, der typisk dueleres i ved e-sports stævner.

Gode eksempler på FPS er: Counter Strike, Battlefield serien, Call of Duty serien og klassikere som Goldeneye 007 og Doom.

Third-person shooters:

I Third-person shooters ses spilverdenen i tredje person. Her kan du se din karakter i mens du styrer ham igennem uforglemmelige slag. Det giver følelsen af at være er en gud, som har kontrol over en karakter.

Oftest ser du over skulderen eller bagfra karakteren. nogle af disse spil vælger at have en fast vinkel, så du ikke kan rotere rundt om din karakter. Hvor andre giver dig mulighed for at rotere med kameraet. Denne genre vil man ikke tit se i e-sports verden, da der er mange der mener at denne tredje person vinkel giver fordele, som ikke egner sig til e-sport.

Eksempler på Thrid-person shooters: Playerunknown’s battleground,  Resident Evil serien, og Gears of War serien.

Hero shooters:

FTP og Third person shotters er de mest populære genre, og dem man mest almindeligt kategoriserede spil i. Men efterhånden som der kommer nye spil, må man også begynde at kategorisere dem i nye subkategorier. Vi har forsøgt at komme med sådan to kategorier.

Hero shooter  er en variation af multiplayer første- eller tredje-persons arena-baserede skydespil, hvor spillere, delt mellem to eller flere hold, skal vælge fra prækonstruerede “hero”, der hver besidder unikke evner, færdigheder, og våben; spillere kan få evner til at tilpasse udseendet af disse “heros”, men disse ændringer er kun kosmetiske og ændrer ikke spillets balance. Hero shooters opfordrer kraftigt til samarbejde mellem spillerne på et hold, og leder spillerne til at vælge effektive kombinationer af “heros” og koordinere brugen af deres egenskaber under en kamp. Denne spilgenre ses også ofte i e-sports verden, da der er kommet spil som Overwatch og andre lignende, der egner sig godt til e-sport.

Eksempler på Hero shooters omfatter Battleborn, Overwatch og Paladins.

Tactical shooters:

Tactical shooters er skydespil, der generelt simulere realistiske gruppebaserede eller mand-til-mand kampe. Her får spilleren til opgave at udføre en mission og skal, i stedet for at skyde sig vej gennem banerne, finde løsninger til eksempelvis at bryde en fjentlig lejr op, eller narre fjenden i en fælde ved hjælpe af list.

Bemærkelsesværdige eksempler på genren inkluderer Ubisofts Tom Clancy’s Rainbow Six og Ghost Recon-serien


De fedeste gratis skydespil

Heroes&Generals-FPS-Skydespil

Der findes mange fede skydespil, og de fleste koster en del penge. Men du kan også finde fede gratisse skydespil. Vi har forsøgt at sammensætte en liste over de bedste gratis skydespil:

Planetside 2

PlanetSide 2 er et gratis multiplayer online first person shooter (MMOFPS). To emperier kæmper i en massiv kamp, hvor soldater kæmper i en all-out planetarisk krig på en skala som aldrig er set før, og med en fantastiske detaljegrad.

Kampene i PlanetSide 2 er intense, når tusindvis af spillere gør klar til krig, der udfordrer dine færdigheden gennem intens land-, luft- og køretøjs spil.

På tværs af fire store kort kommer spillere sammen i enorme kampe for at vinde kontrol over kritiske områder og nøgleressourcer til deres imperium. Med et omfattende skill tree og gratis class-based system, tilpasser spillerne deres soldat, våben og køretøjer til at matche deres spillestil, såvel som deres teams, outfit eller imperiets behov. PlanetSide 2’s verden er massiv og vedholdende, hvor hver en soldat, er i stand til at gøre en forskel.

Platform: PS4, PC

 

Paladins

Elevatorens pitch for Paladins er så simpelt som de kommer: Det er Overwatch, men gratis. Det er let så at antage, at fordi det er så åbenlyst, er inspireret af en andet spil, at Paladins ville føles som en billig kopi, som ikke kan konkurrere med den virkelige ting og kun er egnet til dem, der virkelige er desperat. Men Paladins er en overraskende undtagelse; mens det måske ikke er helt på niveau med kvalitet af Overwatch, er det imponerende spilbare, sjovt og attraktivt. Bland Overwatch-formlen, med evnen til at ride ind i kampen på toppen af et brugerdefineret mount, og Paladins bliver en meget attraktiv pakke til budget bevidst..

Platform: PS4, Xbox One, PC

 

Team Fortress 2

Ni leje soldater, to hold, Våben, og hatte. Velkommen til Team Fortress 2, hvor to hold kæmper mod  hinanden med haglgeværer, rocket launchers, pistoler, baseball bat, kirurgisk udstyr, laserpistoler og stilfulde hatte.

I modsætning til andre “klassebaserede” spil, der kun tilbyder en række figurer, har Team Fortress 2 et vildt udvalg af figurer, der giver en bred vifte af taktiske evner og personligheder, og lænker sig til en række forskellige spillefærdigheder.

Platform: PC, Xbox 360, PS3

 

Warframe

Warframe er det sjældneste af spil: en online shooter, der understreger PvE-spil og faktisk gør det godt, det er givende og tilfredsstillende. Kampen er ikke kun skarp og spændende (blandt andet på grund af den hybride tilgang, at langdistance kamp og nærkamp), men Warframe giver en fremragende belønnings løbebane, der får dig til at komme tilbage til den cyber-futuristiske, hyper-gun-ninja-verden. Og få spil kommer så tæt på at tilfredsstille de gamle gun-fu-fantasier, der kommer bedst til udtryk af John Woo’s filmværker. Glider rundt i et spil, pistoler blæsende, sværd blinker, fjender bryder ind i knuste dele (og det vælter ud med loot) har sjældent følt sig så godt, og Warframe bliver heller aldrig alt for påtrængende eller krævende om at åbne din tegnebog.

Platform: PS4, Xbox One, PC

 

Heroes and Generals

Heroes & Generals er en fri-to-play MMOFPS, hvor Tyskland, USA og Sovjetunionen kæmper for sejr i en stor online krig. Du og få venner kæmper som et team, og uanset om du spiller som Infantry, Tank besætning, Fighter pilot, Paratrooper, Recon, eller General gør du en forskel i krigen.

Platform: PC


De bedste betalte skydespil

Overwatch-logo-FPS-Skydespil

Her kommer så listen over de mest populære skydespil på nuværende tidspunkt. Det skal siges, at de fleste af spillene vi har med i vores liste, er multiplayer spil, da det er der du får mest spilletid for pengene :

Overwatch

Kæmp på slagmarkerne i morgen, og tag din plads i rækken af Helte, Overwatch er en legendarisk gruppe af soldater, videnskabsfolk, eventyrere og mærkværdigheder. Bøje tid, trods fysikken, og brug ekstraordinære kræfter i den ultimative hold baserede shooter.

Vælg mellem 21 helte, som hver besidder et unikt sæt ødelæggende, spil skiftende evner. Slip ekstraordinære kræfter som Dragon-strejke, Transcendence, Graviton Surge og mange flere løs.

Skift helte midt i en kamp og ændre kampens forløb. Derefter mestrer spillet inden for spillet, da begge hold skifter strategier og ændrer helte i en konstant dans for at få overhånden. Kæmp mod dine fjender på ikoniske steder, rundt omkring på kloden i det ultimative hold baserede skydespil, og tag dit sted i Overwatch.

Platform: PS4, Xbox One, PC

 

Counter Strike Gloabal Offensive

Counter Strike Gloabal Offensive er en målbaseret multiplayer first-person shooter. To hold – terrorister og anti-terrorister – konkurrere i forskellige baner for at gennemføre foreskellige mål, som f.eks. Sikring af et sted at plante eller afsikre en bombe, redde eller bevogte gidsler. I slutningen af hver runde belønnes spillerne ud fra deres individuelle præstation med in-game valuta for at bruge på mere kraftfulde våben i efterfølgende runder. Vindende runder resulterer i flere penge end at tabe, og gennemførelse af mål, som at dræbe fjendens spillere giver kontantbonus. Handlinger, som at dræbe holdkammerater, resulterer i en straf.

Platform: PC, Xbox 360, PS3

 

Rainbow Six Siege

Rainbow Six Siege inviterer spillerne til at mestre ødelæggelsens kunst. Intense tætte konfrontationer, høj dødelighed, taktik, holdspil og eksplosiv handling er i centrum for oplevelsen.

Platform: PS4, Xbox One, PC

 

Playerunknown’s battleground

PLAYERUNKNOWN’S Battlegrounds er et last-man-standing skydespil. Spillet er udkommet her i 2017, og udvikles stadig med feedback fra spillerne.

I spillet starter spilleren på en øde ø uden våben, tøj eller beskyttelse. Spilleren skal herefter kæmpe for at finde våben og forsyninger, for herefter løbende at drøbe de andre spillre i en massiv 8×8 km ø. Dette er BATTLE ROYALE.

Platform: PC

 

Battlefield 1

Battlefield 1 er et første person skydespil, hvor teamwork er alt afgørende. Spillet foregår under 1.verdenskrig, og er inspireret af historiske begivenheder.

I Battlefield 1 kæmper spilleren som en soldat, og der er mulighed for at være soldater med forskellige egenskaber og våben.

Spilleren kan gøre brug af våben fra 1.verdenskrig, herunder bolt-action rifler, automatiske og semi-automatiske rifler, artilleri, flammekaster og sennepsgas for at bekæmpe modstandere. Gå i nærkamp med nye håndvåben som sabel, trench køller og skovle inde i spillet. Disse håndvåben blev opdelt i tre grupper: tung, medium og let. Spilleren kan også tage kontrol over forskellige pansrede køretøjer, herunder lette og tunge tanks, pansrede lastbiler, biler, torpedobåde, biplan fly, et pansret tog, Reconnaissance-køretøjer, et Dreadnought og et LZ 30 Airship, samt ride på en hest ind i kampen. Destruerbare miljøer og våben tilpasse dine våben til dine behov.

Platform: PS4, Xbox One, PC


5 af de mest indflydelsesrige First Person Shooters

FPS-Skydespil-Old

Der er mange rigtig gode første person shooters, men ikke alle er revolutionerende. De fleste af dem forsøger at være sjove, men har ikke mange ambitioner udover det. Det er derimod de revolutionerende spil, der ændrer den måde folk tænker på person shooter spil. Nogle revolutionerende spil har ændret shooter genren så meget, at alle shooter spil efterfølgende er påvirket af det. Med andre ord, det er de spil, som alle andre kopiere af.

Her har vi lavet en list over spil, der har påvirket spil genren, været revolutionær i forhold til deres tid, eller på en anden måde har haft en effekt på skydespil genren:

Halo: Combat Evolved

Den klassiske space opera shooter, der ikke kun pralede på en fantastisk co-op-mode og spændende kampagne, men også var den første dræberapp for den nyligt udgivne Xbox. Halo etablerede i grunden Microsoft som en vigtig spiller i konsolkrigen og gjorde sandsynligvis mere end nogen anden udgivelse af sin tid for at popularisere FPS-genren med mainstream-publikum.

 

Doom

Hvor Wolfenstein slap, tog Doom over. Doom skubbede genren ind i nye retninger, især i level design og grafik. Flere typer af fjender end bare vagter, mere variation i niveauerne end blot værelser med blå døre. For ikke at nævne et helt nyt sæt våben at vælge imellem, herunder motorsaven og den berygtede BFG.

 

Half-life

Sammenfattende gjorde dette spil næsten alt andet. Spillet skærer aldrig væk for at ændre et niveau, eller spille en cut scene, alt er gjort, mens du spiller. De første 10 minutter af spillet er bare dig der udforsker – du har ikke engang et våben. Dette er det første spil, hvor du har NPC’er, der rent faktisk hjælper dig, om Barney har din  ryg eller en videnskabsmand, der åbner en dør for dig. Spillet implementerede også et nyt sæt fysik, som crouch jump . Det er en FPS, der kræver lidt problemløsning. Det er bare nogle få af de ting, som dette spil gjorde for at skubbe genren i nye retninger. Det er stadig det FPS spil, at alle andre stræber efter at være.

 

Wolfenstein 3D

Wolfenstein 3D er blevet kaldt “bedstefar til 3D skydespil”, specielt første-persons skydespil, fordi det etablerede tempofyldt action og teknisk dygtighed almindeligvis forventes i genren, og i høj grad øget genrens popularitet. Selv om nogle tidligere computerbaserede spil eksisterede, var de generelt scrolling shooters, mens Wolfenstein 3D hjalp med at flytte markedet mod første person shooter, som vi kender i dag.

 

Goldeneye 007

Videospil journalister har rost GoldenEye 007 for at bevise, at det er muligt at skabe et”sjov” første person shooter oplevelse på en konsol i både singleplayer og multiplayer modes; da spillet blev udgivet, var førstepersons skydespil primært en genre for pc-spillere. Journalister bemærkede, at spillet “åbnede genren til et helt nyt marked” og at det var “den første store konsol [førstepersons skydespil], der virkelig fik det rigtigt.” Spillet er efterfølgende blevet krediteret sammen med Shiny Entertainment’s MDK for banebrydende og popularisering af nu-standard inkludering af scoped sniper rifles i videospil.

 

Udover de ovennævnte spil, er der et hav af andre spil, der var med til at ændre FPS genren som vi kender den i dag. Skulle vi til at nævne alle, ville denne artikel blive en kilometer lang.

Da hele spilelverden ændre sig, og bliver revolutioneret hele tiden. Kan man hele tiden komme med nye spil, der har haft en stor indflydelse på de forskellige genre.

Men har du nogle kommentarer, skriv endelig ind. Vi vil elske at høre jeres mening.