Pantstation i Esbjerg bliver permanent

1295
Pantstation - Esbjerg

Esbjerg var en af 12 byer i Danmark, der var blevet udvalgt til at teste et supplement til flaskeautomaterne. Derfor har esbjergenserne siden februar 2016 kunnet aflevere tomme flasker og dåser andre steder end i flaskeautomaterne, nemlig i en pantstation. Dette har været en rimelig succes, hvorfor pantstationen nu er blevet en permanent installation i Esbjerg.

Dansk Retursystem valgte i løbet af 2015 og 2016 at placere 12 midlertidige pantstationer i Esbjerg og 11 andre byer med henblik på at teste, om disse pantstationer kunne fungere som supplementer til flaskeautomaterne, og pantstationerne har været så stor en succes, at disse bliver permanente i de 12 forskellige byer, som de er blevet opført i.

Pantstationerne har givet esbjergenserne mulighed for at aflevere tomme flasker og dåser i særlige pantsække, som er produceret til netop dette formål. Pantstationerne i Danmark har i gennemsnit modtaget 2,5 millioner tomme flasker og dåser.

Testen er, ifølge Dansk Retursystem, gået godt, men de har alligevel besluttet, at de ikke ønsker at bygge endnu flere pantstationer i Danmark. Dog fortsætter de, som sagt, med at drive samtlige 12 stationer, som de allerede har opført.

Lars Kjerberg Pedersen, der er dm. Direktør i Dansk Retursystem forklarer herunder, hvorfor der ikke opføres endnu flere pantstationer:

“Finansieringen og driften er desværre ikke rentabel, og vi har derfor besluttet, at vi ikke udvider konceptet yderligere. Det skyldes blandt andet, at den indsamlede mængde pr. pantstation er for lille. Forbrugerne hælder fortsat til at benytte det store netværk af flaskeautomater, som butikker og supermarkeder tilbyder, og det er også helt i orden. Det vigtigste er, at de tomme emballager bliver afleveret, så de kan blive genanvendt til nye drikke- og fødevareemballager.”

I 2015 blev der afleveret 1,1 milliard tomme flasker og dåser i Danmark.

Kilde: http://www.tvsyd.dk/artikel/pantstationer-overlever-i-baade-esbjerg-og-horsens

Foto