Pensionsselskab hæver pensionsrenten

968
PKA-Haever_Renten-min (1)

De seneste års økonomiske opsving får nu pensionsselskabet PKA til at hæve kundernes kontorente fra 5% til 7% gældende fra 1. oktober 2017. Pensionsselskabet forventer samtidig, at det økonomiske opsving vil fortsætte indtil 2021.

I takt med at finanskrisen har lagt sig, oplever pensionsselskaberne en stigende sikkerhed på de globale aktiemarkeder. Den økonomiske situation får nu pensionsselskabet PKA til at hæve kontorenten fra 5% til 7% pr. 1. oktober 2017. Det er branchens højeste faste forrentning til dato.

Stigningen sker kun godt et halvt år efter, at PKA meldte ud, at man ville forrente medlemmernes pensioner med 5% til 2021. Et mål som nu bliver 7% istedet. PKA har et mål om at fastholde den høje kontorente på 7% de næste fire år.

”PKA er en medlemsejet pensionskasse med en solid økonomi, og derfor giver vi nu pengene tilbage til medlemmerne ved at forrente deres pension med hele 7%. Det bidrager til, at den forventede pension for et typisk 40-årigt medlem nu er steget med mere end 80.000 kroner siden 2011. Vi er her for at sikre medlemmer og nye kunder en økonomisk tryghed hele livet,” understreger administrerende direktør i PKA, Peter Damgaard Jensen.

En forrentning af medlemmernes pensionsmidler med 7% betyder samlet, at PKA udlodder mere end 10 mia. kr. til medlemmerne årligt.

”Det er meget tilfredsstillende, at vi i PKA har så velkonsolideret en økonomi, at vi kan forrente pensionerne med 7%. Det betyder virkeligt noget for den enkeltes pension. Det er også et vigtigt signal at sende til vores medlemmer og fremtidige kunder, at hos PKA får man stigende pensioner, høje renter og betaler lave omkostninger,” siger Peter Damgaard Jensen.

Det forventes samtidig at flere af de andre pensionsselskaber vil følge efter PKA, og ligeledes hæve pensions kontorenten. Tidligere på året hævede Nordea liv og pension, ligeleds pensions kontorenten.