Krimibøger – De 21 bedste krimier du skal læse inden 2018

23604
Papa-Jesper-Stein

Sommerferien er desværre ovre, men nu kommer vinteren, hvor du kan udnytte de mørke aftener til at smøkke benene op og få læst en god bog. Da vi har et par stykker her på redaktionen, som læser meget, har vi sat os sammen og vi kommer her med vores bud på de 20 bedste romaner lige nu.

Listen med de 21 bedste krimibøger i 2017

 1. Papa- Jesper Stein (2017)
 2. Jeg finder dig altid – Elsebeth Egholm (2017)
 3. Tørst – Jo Nesbø (2017)
 4. Blodmåne – Katrine Engberg (2017)
 5. Kærlighed for voksne – Anna Ekberg (2017)
 6. Den du elsker – Mari Jungstet (2017)
 7. Den sorte engel – Nina von Staffeldt (2017)
 8. Dobbeltgængeren – Tess Gerritsen (2017)
 9. Pigen uden hud – Mads Peder Nordbo (2017)
 10. Detonator – Morten Remar (2017)
 11. Sandgrav – Helene Tursten (2017)
 12. Tavse Stemmer – Ann Cleeves (2017)
 13. Dødsmærket – Peter James (2017)
 14. Pigen på isen – Robert Brynda (2017)
 15. Bornholmerdybet – Pernille Boelskov (2017)
 16. Ligblomsten – Anne Mette Hancook (2017)
 17. Den der sår vind – Nele Neuhaus (2017)
 18. Okker Gokker – Matthew Arlidge (2017)
 19. Osiris’ labyrint – Paul Sussmann (2017)
 20. Jagten på et umenneske – Eske Holm (2017)
 21. Krokodille Vogteren – Katrine Engberg (2016)

 

 

 

Papa- Jesper Stein (2017)

Papa-Jesper-Stein
5-stjerner

Femte bind i Jesper Steins anmelderroste kriminalserie om politibetjenten Axel Steen. Alex er nu blevet ansat som undercover agent i PET, og han bliver sendt på en farefuld mission i Amsterdams undergrund, da den russiske mafia Papa indleder en massiv våbenhandel med base i Berlin.

Samtidig er bliver 143 bankbokse brudt op i København. vicepolitikommissær Vicki Tomsen blevet sat på at opklare en sag, og det tidligere makkerpar får brug for alt deres fælles erfaring for at kunne opklare de to sager.  

Ligesom de foregående 4 bind, er Jesper Steins nye roman en bog man ikke kan ligge fra sig. Det er en bog man bliver helt opslugt af, og vi glæder os allerede til bind nr. 6. 

Se prisen her

 

Jeg finder dig altid – Elsebeth Egholm (2017)

jeg-finder-dig-altid-elsebeth-egholm
5-stjerner

Første bind i Elsebeth Egholms nye kriminalroman serie om den unge speciallæge Rina. Rina er ansigtsblind hvilket får en speciel betydning for romanens forløb. Rine er læge om dagen, men lever et dobbeltliv om dagen hvor hun bestiger høje bygninger og laver ulovlig og anonym graffitimaling.

En nat falder en jævnaldrende mand i døden, og Rina bliver mistænkt for mordet. Efterfølgende bliver hun overfaldet, og det går hurtigt op for Rina at hun er forfulgt af mystiske mænd.

Rina lyver for politiet, og må nu flygte fra både politiet og ansigtsløse personer som vil hende ondt.  

Det var svært at vælge om det var denne bog, som skulle ligge nr. 1 på listen, og i sidste ende trak vi lod. Det her er også en af 2017’s helt store krimi udgivelser. 

Tørst – Jo Nesbø (2017)

 

Toerst-jo-nesboe

5-stjerner

11 bind i Jo Nesbø’s serie om Harry Hole. Denne roman kan dog sagtens læses uden du har læst de foregående 10 bind.

En kvinde bliver i sin lejlighed fundet myrdet. Efterfølgende bliver det bevist at kvinden sidst blev set sammen med en mand hun har været på Tinder-date med. Kvinden har bidemærker på krop og hals, og hun er blevet tappet for blod over natten. 

Harry Hole er siden bind 10 begyndt at undervise på politistationen, og selvom han havde lovet sin kode og familie at han ville ligge mordsagerne bag, går det op for Harry at kun han kan opklare mordsagen.

Det bliver herfra en jagt på en morder, som leder Harry ind i utallige blindgyder, og han opdager nye sider af sig selv.

Endnu en roman, som kan få dig til at spekulere i løbet af dagen, og ikke vente på at komme hjem og læse videre. Jo Nesbø er blevet meget anerkend for sin bogserie, og “Tørst” kan varmt anbefales


Blodmåne – Katrine Engberg (2017)

 

blodmaene-katrine-engberg
5-stjerner

En kold vintermorgen i København vender Jeppe Kørner hjem til Danmark. Efter et par i år hvor Jeppe har forsøgt at glemme og slette sin fortid vender han hjem med en ung kæreste, og klar til at starte forfra.

Kort tid efter Jeppes hjemkomst en mand fundet død i sneen. Politiet anser manden for at være hjemløs, og kigger derfor ikke nærmere på sagen, men kort tid efter viser det sig at være en kendt personlighed. Jeppe bliver drabsefterforsker, og opsøger sin gode ven Johannes Ledmark, men Johannes er sporløst forsvundet, og Jeppe skal nu arbejde for at hans gode ven ikke bliver anklaget for mord.

Det bliver en jagt hvor Jeppe kæmper mod tiden, sin egne enheder og samtidig skal holde sammen på sin nye familie.

Sidste år udkom 1. bind i serien, og vi var ellevilde. det er vi også med denne, og forhåbentlig kommer der mange flere efter denne.

Kærlighed for voksne – Anna Ekberg (2017)

 

kaerlighed-for-voksne-anna-ekberg

4 stjerner

Christian har en god karriere, han er anerkendt og har familie der elsker ham. Alligevel sidder han en sen aften parkeret i sin bil og venter på sin kone gennem 20 år. Hun løber på samme tidspunkt sin sædvanlige rute.

Christian kører op bag hende uden lys, og gør en ende på hans kone Leonoras liv.

I kærlighed for voksne får du slutningen på historien først, og gradvist viser efterforskningen hvorfor Christian vælger at gøre en ende på det der må betegnes som den perfekte familie.

En utrolig spændende roman, og er du til bøger hvor du ikke kan gennemskue slutningen, så er “Kærlighed for voksne” et rigtig godt bud.

Se prisen her

 

Den du elsker – Mari Jungstet (2017)

 

den-du-elsker-mari-jungstet
4 stjerner

En sen forårsaften i den sydøstlige svenske ø Gotland, bliver ejendomsmægleren Sanna Widding fundet død. Sanna havde til opgave at sælge en gammel smuk herregård som ligger kort afstand fra hvor Sanna blev fundet. 

Politiinspektør Anders Knutas som netop er vendt tilbage fra et sygdomsforløb bliver sat på sagen, hvor det viser sig at familien til herregården er splittede om salget og den efterfølgende arv.  

Anders Knutas danner i denne roman igen makkerpar med kollegaen Karin Jacobsson, som er 12 krimi i Mari Jungstet’s serie. Den kan dog nemt læses uden du har læst de foregående 11 bøger.

Se prisen her


Den sorte engel – Nina von Staffeldt (2017)

 

den-sorte-engel-nina-von-staffeldt

4 stjerner

Ud for Uummannaqs kyst i det nordlige Grønland, bliver en livløs mand fundet drivende rundt på fiskekutter. Der er ikke andre ombord, og på kutteren finder politiet et stort antal isbjørneskind, som tyder på at være ulovligt fanget.

Greenpeace laver store protester, og Sika Haslund og Go Greenland bliver sat på at opklare sagen inden sagen løber løbsk i medier overalt i verdenen til stor skade for Grønlands renomme og eksportmuligheder. Imidlertid bliver det afsløret af flere har interesse i at Grønland oplever en eksport krise.

Denne bog foregår på Grønland, og er du til Grønlandsk kultur er det et krydderi som du vil nyde igennem bogen.

Se prisen her

Dobbeltgængeren – Tess Gerritsen (2017)

 

dobbeltgaengeren-tess-gerritsen
4 stjerner

Dobbeltgængeren er 4 bind i Tess Gerritsens bestsælgende krimiserie omkring retsmedicinerne Dr. Isles og Isles, og den er ligeledes blevet godt modtaget

Isles ser i sin dagligdag som retsmediciner mange mordofre. Ingen ofre har dog skræmt hende som liget af en kvinde som en dag bliver præsenteret for hende. Det er nemlig en total dobbeltgænger af Isles selv. Det chokerer naturligvis Isles, og efter chokket skal hun finde ud af hvad der er op og ned.

En DNA test viser at kvinden er Isles ukendte tvillingesøster, og opklaringen af mordet åbner for en dyster del af Isles som hun ikke kendte.  

I modsætning til de fleste andre kriminalromaner, er denne set i perspektivet fra en retsmediciner, og ikke en kriminalkommisær. Det giver et andet perspektiv, og det et dejligt tvist 

Se prisen her

 

Pigen uden hud – Mads Peder Nordbo (2017)

 

pigen-uden-hud-mads-peder-nordbo
4 stjerner

En dansk journalist flygter fra sin fortid, og i sine bestræbelser på at forsvinde ender hun i Nuuk på det sydlige Grønland.

Samtidig bliver Matthew Cave sendt til Grønland for at styre udgravningen af den første velbevarede vikingeboplads på Grønland. Det skulle være alletider fund, men en betjent findes parteret, og Matthew har kun en grønlandsk kvinde at stole på. 

Under efterforskningen krydses Matthew og journalistens veje.

“Pigen uden hud” er en kompromisløs, blodig og skelsættende krimibog

Se prisen her

Detonator – Morten Remar (2017)

 

detonator-morten-remar
4 stjerner

Kriminalkommissær Martin Rømer, bliver sat til at efterforske drabet på Danmarks forsvarsminister. Martin som tidligere har arbejdet i drabsafdelingen, er netop vendt tilbage fra et halvt års orlov. og han sørger stadig over sin hustrus død. I samarbejde med sin kolleger efterforsker han mordsagen på forsvarsministeren. En sag hvor Martin og hans hold arbejder mod tiden. Indtil bomber bliver detoneret med drab til følge. Er der nu tale om terror? Eller er det en gal mands værk.

Martins efterforskning bliver ikke gjort nemmere af at PET ikke ønsker at samarbejde, og at Martin nu står med det fulde ansvar over for opdragelsen af sine tre tvillingepiger, som han samtidig forsøger at opretholde forholdet til efter moderens død.

Se prisen her

Sandgrav – Helene Tursten (2017)

 

sandgrav-helene-tursten
4 stjerner

En Mørk og kold decemberdag er ni-årige Amelie på vej hjem for at hente sit lucia kostume. Hun vender ikke tilbage, og er sporløst forsvundet. Kriminalinspektør Embla Nyström og hendes hold sættes på sagen, hvor hun hurtigt mistænker en stille og anonym teenager. Da en politibetjent efterfølgende findes død, retter Embla sin mistanke mod at større kræfter står bag. Embla skal arbejde på en sag med få ledetråde, hvor en ni-årig pigen skal findes i live, og samtidig hænger tanken om en mulig seriemorder fast i Embla’s underbevidsthed.   

Se prisen her

Tavse Stemmer – Ann Cleeves (2017)

 

3-stjerner

Vicepolitikommissær Vera Stanhope ser et kvindes lig i det lokale træningscenters. Kort overvejer om det er et naturligt dødsfald, og om hun derfor skal overlade det til andre. Efter en nærmere undersøgelse viser det sig at ofret har nogle mystiske mærker rundt om det halsen, og det bliver derfor fastslået at der ikke er tale om en naturlig død.

Vera tager sagen, og samler sit holde. De går i gang med at udspørge personalet og alle ofret har været i kontakt med. De opdager, at kvinden arbejdede som socialrådgiver har været leder af en kompliceret sag med børn involverede, og det Vera mistænker at der er en forbindelse. Det viser sig dog at tingene, aldrig er hvad de gir sig ud for at være.

Se prisen her


Dødsmærket – Peter James (2017)

 

3-stjerner

En forårsaften får Jamie et opkald fra sin kæreste. Hun er i panik, og kan ikke fremsige en sætning som giver mening. Jamie tilkalder politiet, som er på plettet indenfor få minutter, men politiet finder kun Logans bil, og lidt derfra hendes mobiltelefon – Kæresten er inden steder at se.

Samme dag finder et bygnings hold et 30 års lig af en kvinde. Først tænker kriminalkommissær Roy Grace ikke at der er eksisterer en forbindelse mellem de to mord. Men, da endnu en kvinde forsvinder – og endnu et 30 år gammel lig findes mistænker Roy at der kan være en forbindelse.

Dødsmærket er ellevte bog i serien om kriminalkommissær Roy Grace fra det brogede og sydlige england.

Se prisen her

Pigen på isen – Robert Brynda (2017)

 

3-stjerner

En tåget og gennemsnitlig morgen i London opdager en tennage dreng et lig af en kvinde. Tøjet er revet af kvindens lig, og hun er placeret i en bunke is under molen hvor fiskekutterne ligger til. Lidt længere nede af molen finder kriminalkommissær Erika Foster kvindens telefon som ligger og ringer.

Erika er på orlov efter en skudepisode, som gik galt, og hvor hendes makker blev dræbt.

Erika forbinder mordet af kvinden til en offentligt velkendt familie, og Erika bliver derfor bedt om at behandle sagen diskret.

Erika finder hurtigt ud af, at sagen kan forbindes til tre andre mord, som ligner mordet af kvinden, og hun mistænker nu at en seriemorder er på spil.

Seriemorderen jagter dog også Erika.  

Er du godt kendt i Londons områder vil du gennem bogen kunne få billeder i hovedet af hvor scenerne udspiller sig, og det gør bogen endnu mere spændende. 

 

Se prisen her

Bornholmerdybet – Pernille Boelskov (2017)

 

3-stjerner

Agnethe Bohn er netop flyttet til den Bornholmske by Rønne, hvor hun skal være præstevikar. På en ellers fredfyldt færgetur hjem til Bornholm finder Agnethe en død kvinde på vogndækket. Første tror Agnethe det er en ulykke, men noget føles ikke rigtigt, og Agnethe beslutter sig derfor for at undersøge kvinden nærmere.

Den myrdede kvinde som havbiolog på et tunnelprojekt mellem Bornholm og Sverige. Agnethe går sammen med sin fætter, og sammen opdager de at finden har fundet noget, som kan stoppe tunnelbyggeriet, og have store økonomiske konsekvenser for bygherren.

Agnethe og hendes fætter skal derfor arbejde i det skjulte for at opklare sagen, men samtidig ikke selv ende med at lade livet.  

Se prisen her


Ligblomsten – Anne Mette Hancook (2017)

 

3-stjerner

Journalisten Heloise Kaldan befinder sig midt i et journalistisk mareridt: Hendes anonyme kilde er blevet afsløret i at lyve og avisen står til at tage ansvaret, bøden og et tab på avisen renomme.

Midt i hysteriet modtager Heloise et brev fra Anna Kiel, som i flere år har været eftersøgt og mistænkt for drabet på en yngre advokat.

Heloise begynder at grave i sagen, og samtidig får hun hjælp af politimanden Erik Schäfer da der sker endnu et mord, som ligner den gamle sag. Er det Anna Kiel? er Anna mon uskyldig? eller er der mon flere mordere? 

Se prisen her

Den der sår vind – Nele Neuhaus (2017)

3-stjerner

En nat bliver en død ældre mand fundet i styrehuset på en vindmølle. Det viser sig at manden er ejer af et stykke jord, som efter opførelsen af vindmøller er blevet mange penge værd. Manden er blevet skudt, og efterfølgende placeret i vindmøllen. Politibetjentene Pia Kirchhoff og Oliver Von Bodenstein, står med en stor mængde mistænkte, som alle har haft kontakt eller berøring med manden inden for en kort periode.

Den ældre mands sønner er økonomisk pressede, og vindmøller firmaet har gentagne gange forsøgt at overtale den ældre mand til at sælge grunden til flere vindmølle opførelser. Samtidig giver naboerne til manden udtryk for at de ligeledes ikke ønsker at sælge, og vil gøre alt for at forhindre at grunden lander i hænderne på vindmøllevirksomheden.

Hvem har myrdet den ældre mand, og har den ældre mand noget at skjule?   

Se prisen her


Okker Gokker – Matthew Arlidge (2017)

 

3-stjerner

Okker Gokker er 1. bind i Matthew Arlidges serie om Kriminalassistent Helen Grace.

En pige er kun lige akkurat i live da hun kommer ud fra skoven. Hun bærer en utrolig historie, som først virker for vild til at være sand, men da pigen kan historien ned i mindste detalje, og den samtidig ikke ændrer sig når hun genfortæller den, belutter Helen Grace at tro på pigens historie.

Nogle dage efter dukker endnu et offer op. Hun er ligesom pigen undsluppen skoven, og Helen begynder at kunne se et mønster. Par bliver bortført, indespærret, og pålagt valget: dræb eller bliv dræbt.

Nu starter en efterforskning hvor Helen skal sammensætte historierne fra de undslupne ofre. En opgave som kræver at Helen konfronterer sine egne dæmoner, og sætte sig i forbryderens sted.

 

Se prisen her

Osiris’ labyrint – Paul Sussmann (2017)

 

3-stjerner

En udenlandsk korrespondent er brutalt blevet kvalt med en garrotte i kælderen på den armenske katedral i Israel hovedstad. Arieh Ben-Roi efterforsker det bastaldiske mord. Arieh erfarer at korrespondentens kritiske reportager har skaffet hende mange fjender for de kriminelle kredse.

Da Arieh graver ned i reportagerne leder det ham til den gamle bydel i Jerusalem. En bydel hvor den russiske mafia regerer.

Se prisen her

Jagten på et umenneske – Eske Holm (2017)

 

3-stjerner
En prostitueret findes død og likvideret. Oppenheim og hans hold af to kolleger drager til Bukarest for at opklare mordet. Et mord som giver problemer, da sexindustrien forsøger at gemme alle mulige spor, og Oppenheim, skal derfor arbejde som undercover for at kunne opklare den makabre sag         
Se prisen her

Krokodille Vogteren – Katrine Engberg (2016)

 

5-stjerner
Ja, vi var så glade for Katrine Engbergs ny krimiserie, at vi ville have den første bog med på listen. Den udkom i 2016, og da vil havde lavet en regl om at vi kun ville have krimiromaner fra 2017 med besluttede vi derfor at lave denne som en bonus på listen.

I indre København bevæger pensionisten Gregers Hermansen sig stille ned af trappen i det lejlighedskompleks, hvor han de sidste 10 år har boet uden at gøre væsen af sig. Den aften står underboens dør på klem, og da Gregers skal støtte sig til rækværket kan han se inde i underboen lejlighed. Her ser han et kvinde lig, som han umiddelbart ikke kan genkende.

Kriminalbetjent Jeppe Kørner og kollegaen Anette Werner sættes på sagen. Hvem i byhuset gemmer på hemmeligheder, og hvem lyver.

Krokodille Vogteren er første bind i serien om kriminalbetjent Jeppe Kørner og Anette Werner. Andet bind blodmåne er også at finde på denne liste.

Se prisen her