Talent Management er det nye sort

Talent Management

Talent Management er groft beskrevet, virksomhedens evne til, at tiltrække, fastholde og udvikle en god og konkurrencedygtig arbejdsstyrke. Det er den fundamentale opgave, som enhver HR afdeling står overfor, nemlig at finde de medarbejdere der besidder potentiale. Det er medarbejderne med potentiale, der skal være dem, der udgør virksomhedens kompetente medarbejdere, der indfrier de eksisterende og fremtidige behov i virksomheden eller Organisationen.

Talent Management udspringer af Strategic Human Resource Management, som inkluderer udviklingen og implementeringen af HR strategier. Disse HRM strategier er grundstenen i opnåelsen af virksomhedens forretningsmæssige mål og vision, netop fordi, at de menneskelige ressourcer er virksomhedens vigtigste aktiv, og det er selvsagt derfor, at der eksisterer et behov for Talent Management.

Win-win

Virksomheden brager afsted på 20’ende år, og har netop lanceret et nyt innovativt produkt, der med garanti, vil øge antallet af kunder og indtægterne de kommende årtier. Uanset produktet eller servicen, så er det en nødvendighed for denne virksomhed, at have en sund bundlinje samt adskille sig fra konkurrenterne.

Men hvordan finder man så disse talenter?

Du kan starte med at inkludere samtlige personer i din søgen. Det handler alt sammen om, hvad personen skal bidrage med til virksomheden. Er der brug for en person med erfaring, eller kan vi tage en person ind, som vi tror vil brage derudad når personen har været i virksomheden lidt?

Chefen hos Poolworld, Per Grønning, udtaler: “Det er nemmere at give en ny ansat, der har en basal forståelse for emnet, mere ansvar da de allerede har et kendskab til arbejdsopgaven.”

Det er selvsagt en fordel at have en forståelse for arbejdsområdet forud for en ansættelse. Dog er det ikke essentielt for, at personen man ansætter er et talent. Mange gange skal man kigge lidt mere på personlighed, interesse og flair.

Har medarbejderen dette, samtidig med, at medarbejderen kontinuerligt ønsker at blive bedre det sit givne arbejdsområde, så står du med en medarbejder, som med tiden vil vise sig, om personen er et et talent eller ej.

motiverer

At holde på de gode medarbejdere

Dette er en kæmpe udfordring hos rigtig mange virksomheder. Talenter bliver ofte lagt mærke til hos andre virksomheder. Så ikke nok med, at du skal være på udkig efter talenter til virksomheden, du skal også være obs på hvordan du motiverer personen i arbejdet og sørger for, at personen har det rigtig godt i sin funktion.

Appel og hvordan de motiverer deres medarbejder

Ideelt set ønsker Apple at have en arbejdsplads, der opfordre til kreativitet fra alle medarbejderne. Apple gør brug af flere metoder for at motivere deres medarbejder.

En gang belønnede Apple deres leder, ved at give dem en anerkendelse bonus på 3 til 5 procent af deres grundløn. Dette skete selvom de ikke nåede deres mål, i et bestemt projekt.  

Dette viser at Apples øverste ledelse har empati for gruppe forsøget. Et andet motiverende og lokkende metode er rabatten på produkter, som alle Apple-medarbejdere modtager. Medarbejdere, der arbejder hos virksomheden Apple, kan modtage en gratis iPhone eller lignende.

Det er også typisk billigere at give medarbejderne produkter i stedet for at give bonusser. For nylig har Apple givet medarbejderne flere feriedage på grund af virksomhedens øget salg.

Dette er bare nogle eksempler på, hvordan en stor koncern som Apple griber det an.