Få dine penge til at vokse: Tips til den unge investor

For mange yngre generationer kan tanken om at foretage finansielle investeringer måske virke som noget, de først skal fokusere på, når de bliver ældre. Ifølge den finansielle hjemmeside Benzinga, kan en tidlig start, mens man stadig er ung, dog have sine fordele. Den største fordel er, at unge voksne har mere tid til at spare op, men hvis denne tid ikke bruges fornuftigt, kan indsatsen hurtigt være spildt.

Der er et par ting, som unge voksne skal huske, når de vælger at starte deres investeringer:

Renters rente er din ven. Væksten af din tidlige og indledende investering er den største gave, som tiden kan give dig. Forbes Magazine giver et godt eksempel på, hvorfor det er sådan:

“Du investerer $ 300 om måneden fra du er 20 år og stopper ikke, før du er 60 år gammel. Hvis det lykkes dig at få 8 procent i afkast i løbet af den tid, vil du have mere end $ 1 million dollars alene på den pågældende konto. Venter du i stedet indtil du er 30 år på at komme i gang, vil du kun have $ 440.445 på din konto som 60-årig”

Selvom afsættelsen af en stor sum penge måske kan medføre problemer i nutiden, vil det på sigt give dig mere økonomisk stabil fremtid.

Og glem ikke at investere i din pension. Husk: Gør det rigtigt, så pengene fortsat vil vokse.

Spar op løbende. At opspare penge kan være vanskeligere, mens du stadig er ung. Det kan fx være, at din løn ikke er særlig høj, fordi du mangler erfaring. Måske har du også et ønske om at købe en bil eller et hus og du ved måske ikke, hvor du skal begynde.

Alligevel er det bedst at investere selv en lille procentdel af din indkomst, så den årligt kan øges. Du skal selvfølgelig stadig arbejde hårdt for din karriere eller din virksomhed.

Vær ikke bange for at søge økonomisk rådgivning. Uanset om det er fra en ven eller en professionel rådgiver, er det at få en andens mening med til at undgå, at vi laver store fejl. Find en person, der ikke er bange for at komme med ærlige udtalelser. Du vil takke dem senere for at have givet dig mulighed for at foretage de rigtige investeringer.

Det vigtigste at huske på er, at pengene ikke skal gemmes væk, men bruges. For at opbygge rigdom, skal du bruge dine penge med fornuftig. Spar op så du kan købe de ting, der virkelig betyder noget i livet i stedet for at bruge dine penge på kortsigtede mål – fx den nyeste gadget, der hurtigt vil falde i værdi i takt med at tiden går. Når du opspare og investerer dine penge fornuftigt, vil have større mulighed for at kunne leve det liv, du virkelig ønsker i fremtiden.

Så hvad nu hvis du ikke længere er ung? Jamen, hvad venter du på? Start med at foretage finansielle investeringer, mens du stadig kan. Hvis du har børn, så lær dem at bruge deres penge fornuftigt for at sikre dem en bedre økonomisk fremtid. Den rigtige tid for investeringer er ikke senere – den er nu.