Topchefen hos B&W Vølund er blevet fyret

Kraftvaerkvolund

Den administrerende direktør hos Vølund, 52-årige John Veje Olesen, er blevet fyret. I torsdags fik han besked på at pakke alle sine ting.

B&W Vølund har de seneste år, haft en rivende udvikling. De har haft ordrer på kraftværker for flere milliarder kroner og har derfor ansat mange nye folk, også på fabrikken i Esbjerg. B&W Vølund har deres hovedkvarter i Esbjerg.

John Veje Olesen er blevet fyret af den store koncern Babcock og Wilcox, som er virksomhedens amerikanske ejere. John Veje Olesen har ellers de sidste 12 år, stået forrest for Vølund.

Ifølge oplysninger, fik den adm. direktør besked på at samle sine ting sammen og flytte ud af sit kontor. John Veje Olesen bekræfter, at han er blevet fritstillet, dog vil han ikke fortælle årsagen. Han mener derfor, at man skal henvende sig til Jimmi B. Morgan, for at høre nærmere. Jimmi B. Morgan er medlem af Babcock og Wilcox, hvor han er Senior Vice President. Yderligere er det muligvis ham, som er trådt i John Veje Olesens sted, indtil virksomheden har fundet en ny adm. direktør.

Da Babcock og Wilcox er børsnoteret, vil man hos B&W Vølund ikke komme nærmere ind på, hvorfor den adm. direktør er blevet fyret.

Vølund har de sidste år haft en rivende udvikling og succes. Men på det seneste er Vølund begyndt at bøvle med en del problemer. De har f.eks. haft problemer med et prestigeprojekt til en milliard kroner, et forbrændingsanlæg Amager Bakke i København. Denne ordre var virksomhedens hidtil største, for et par år siden. Ifølge oplysninger, er denne udfordring ikke kun det eneste problem, Vølund tumler med.

Vølund blev for nogle måneder siden truet af kunden Amager bakke, med et erstatningskrav på omkring 100 millioner danske kroner. Vølund havde lavet fejl ved de tekniske installationer og måtte herefter tage en nedskrivning på 212 millioner kroner. Desuden kom det frem på samme tid, at to topfolk hos Vølund valgte at stoppe, en anden direktør Lars Busch og finansdirektør Jacob Rosenhøj Jørgensen. Begge direktører havde været i virksomheden i lang tid.

John Veje Olesen, blev ansat som adm. direktør hos Vølund i en alder af 39 år. Han har en tidligere baggrund fra industrivirksomheden ABB. Da han blev ansat hos Vølund, var han den femte nye direktør, på en periode af fire år. John Veje Olesen sidder yderligere i bestyrelse ved Esbjerg Havn.

Kilde: http://www.jv.dk/artikel/2472858:Esbjerg–Voelund-fyrer-topdirektoer-John-Veje-Olesen

Foto