Her er de tre finalister til årets ejerleder vestjylland

1661
Aarets ejerleder

Kåringen af Årets Ejerleder 2017 i Vestjylland finder sted d. 31. Okt i Herning. Tre finalister er udvalgt, og prisen går til en ejerleder, som agerer frontfigur i en ejerledet vestjysk virksomhed og samtidig har central rolle i at skabe vækst og succes til inspiration for andre. 

D. 31 okt. uddeler prisen som året ejerleder 2017 i Vestjylland. 3 finalister er blevet udvalgt blandt en lang række virksomheder, der ikke alene skaber vækst, men også har en ambitiøs strategi for fremtidig vækst.

Henning Jager Neldeberg, partner i PwC Herning, udtrykker respekt overfor de tre finalister ”Vi ønsker et stort tillykke til de tre finalister, som er udvalgt blandt et stærkt felt af dygtige ejerledede virksomheder i Vestjylland. De tre finalister går hver dag forrest og skaber vækst og udvikling til stor inspiration for andre,”

De tre finalisterne er:

Jan Bisgaard Sørensen fra BILA A/S (Nykøbing M)
BILA er et dansk projekthus grundlagt i 1988, som hjælper sine kunder med produktionsoptimering gennem automatiseringsløsninger, typisk ved hjælp af industrirobotter. De har leveret mere end 1.000 automatiseringsløsninger til det europæiske- og amerikanske marked inden for forskellige industrier og beskæftiger knap 300 engagerede medarbejdere i Skandinavien.

Jan Bisgaard Sørensen er ejer og leder af BILA, og virksomheden har med ham som frontfigur udviklet sig meget de seneste år, hvor han har været med til at skabe succes og fået virksomheden gennem en krise. Han er involveret i alle dele af virksomheden, og hans evne til at se muligheder har været med til, at BILA har synliggjort for omverden, hvor meget automatisering kan bidrage til kundernes vækst.

Ole og Henrik Nielsen fra Brunsgaard A/S Stillads- og Materieludlejning (Herning)
Brunsgaard A/S blev grundlagt i 1971 og var i begyndelsen baseret på salg af byggemateriel, men virksomheden skiftede senere salgskonceptet ud med et lejekoncept af forskalling og stillads til håndværkere. Sidenhen er en lang række nye produkter kommet til, og i dag har Brunsgaard omkring 1.850 forskellige produkter.

De to brødre og ejerledere, Ole og Henrik Nielsen, har i høj grad været med til at skabe det brede produktsortiment med et ønske om at imødekomme kundernes behov og være med hele vejen i processen hos kunden for at sikre kvaliteten. Ejerlederne har fundet en niche og evnet at omstille virksomheden med en langsigtet strategi, hvor fokus er på kunderne.

Tommy Søndergaard fra DK Multi-Wear ApS (Spjald)
DK Multi-Wear står bag billig-arbejdstøj.dk, som tilbyder arbejdstøj til børn og vokse inden for flere forskellige industrier. Ejerlederen bag, Tommy Søndergaard, har selv en baggrund i landbrugs- og maskinindustrien og har derfor en stor viden om de produkter, han sælger, da han selv har brugt arbejdstøj gennem mange år. Derfor er kvaliteten i top hos DK Multi-Wear.

Tommy Søndergaard har planer om vækst via øget salg i Skandinavien og efterfølgende Nordeuropa. Han har et tæt samarbejde med sine medarbejdere, og det er også med hjælp fra dem, at udviklingen af den digitale platform har kunne lykkes. Virksomhedens idégrundlag er skabt ved at gribe de teknologiske muligheder, som Tommy stadig holder fast i, og derfor kan produkterne kun købes online.

Ejerlederen skal gå forrest

Hos Nykredit understreger man, at de tre finalister netop er kendetegnet ved, at ejeren er en leder, som går forrest og gør en stor forskel for virksomhedens succes.

”Danmarks ejerledere betyder meget mere for dansk økonomi, end de fleste går og tænker på. I Nykredit Bank møder vi mange ejerledere, og kendetegnet for dem er en særlig dynamik og energi. Når de ejerledede virksomheder kan vokse sig store og blive arbejdsplads for rigtig mange danskere, så tror jeg, at det skyldes den helt særlige energi og dynamik, som ejerlederne har, siger Terkel Præst Berthelsen, centerdirektør i Herning.

Teamet for året prisudeling er: Samspillet mellem talent og teknologi

I år går prisen som året ejer leder, til en virksomhed som formår at bruge ny teknologi, og udnytte unges teknologiske viden udtrykker Henning Neldeberg. ”For andet år i træk uddeler vi en særlig temapris, der i år har fokus på samspillet mellem talent og teknologi. Prisen gives til den ejerledede virksomhed, som formår at udnytte den nye teknologi i samspil med talent til fulde,”

Sigurd Schou Madsen, chefkonsulent i Dansk Erhverv, lægger vægt på, hvor vigtigt temaet er. ”Vi kan med rette være stolte af de succeshistorier, som de ejerledede virksomheder skaber, og deres måde at arbejde med årets tema. Samspillet mellem talent og teknologi er essentielt for at opnå succes, for nok er digitalisering og teknologi vigtig for at fremme vækst, men medarbejdernes evner til at skabe relationer og salg samt tænke kreativt er fortsat nødvendige for væksten i et videnssamfund,” siger han.

Her fra Finans-avisen ønsker vi alle tre finalister et stort tillykke med kvalifikationen, samt held og lykke til prisudrækningen.