Nyt projekt – Vandbassiner tilsat grøn strøm

646
European Energy - Esbjerg - Vindmøller

Fremtidens energisektor kan blive radikalt ændret. European Energy, som har hovedsæde i Esbjerg, er kommet frem til en ny energi løsning; Vandbassiner med grøn strøm. Virksomheden har søgt om tilladelse og støtte til at oprette et demonstrationsanlæg.

European Energys nye idé, går ud på, at etablere 20 meter dybe vandbassiner med grøn energi. Den grønne energi skal komme fra enten solceller eller vindmøller. Derudover kan det nye demonstrationsanlæg meget nemt komme til at ligge i Esbjerg. Løsningen hedder GigaStorage, og European Energy har planer om, at om to-tre år, skal der etableres et demonstrationsanlæg i fuld størrelse.

Virksomheden European Energy har søgt patent på deres løsning, som gerne skulle løse vanskelighederne med at opbevare klimavenlig strøm.

Man kender blandt andet det Esbjergensiske selskab fra de solcelle- og vind parker, de har opført i 12 af Europas lande. Desuden er virksomheden medejere af de 200 m. høje 8 MW-møller, som findes i Måde.

“Perspektivet i dette er, at vi hurtigt kan skære ned på de fossile brændsler, som vi stadig gør stor brug af. Det samme gælder den store import af biomasse som flis og andet.”

Sådan fortæller Knud-Erik Andersen, som er adm. direktør hos European Energy til RitZau.

En revolutionerende løsning

EU’s afdeling for forskning og innovation – Horizon 2020 – har netop modtaget en ansøgning omhandlende støtte til det nye demonstrationsanlæg, fra European Energy og DTU(Danmarks tekniske Universitet). Hvis der bliver givet bevilling til det, kan Esbjerg som sagt blive det første sted, hvor løsningen bliver etableret og prøvet af. Projektet er allerede prøvet af i Vojens og Gram, dog i meget mindre format.

Din Forsyning levere varme og vand til 100.000 borgere i Varde og Esbjerg kommune. Den adm. direktør hos Din Forsyning, Jesper Frost Rasmussen, virker begejstret for projektet:

“Dette virker til at kunne blive en ”game changer” i energipolitikken, så man virkelig kan få kædet systemerne sammen. Det er rigtig interessant for os i Esbjerg og vil helt sikkert også være det i resten af landet og resten af verden, hvis det lykkes at få systemet kommercialiseret.”

Kilde: http://www.jv.dk/artikel/2475265:Esbjerg–Groen-revolution–Vandbassin-tilsat-stroem-har-kurs-mod-Esbjerg

Foto