Vi skal væk fra den klassiske sparegris

884
Ernit - teknologi - Esbjerg

Ernit er en ny teknologivirksomhed, som er skabt af to fra Esbjerg. Virksomheden fik i mandags bevilliget fem millioner til at få fodfæste under deres idé. Virksomheden har planer om at benytte penge på testning og udvikling af deres idé; den digitale sparegris.

Spar Nord og venturefonden Seed Capital offentliggjorde i mandags, at de havde bevilliget fem millioner til den nye teknologi virksomhed Ernit.

Virksomheden er lige nu i gang med et nyt projekt. De vil gerne tage den traditionelle sparegris med ind i den teknologiske verden. Den digitale sparegris kommer til at bestå af en app og tilhørende fysisk sparegris. Formålet med denne sparegris er også at lære børn om økonomi og penge ved hjælp af teknologi.

Idéen til denne nye sparegris kommer fra Søren Nielsen, Thomas Bjerring og Mads Tagel. Det er dog kun de to første, som stammer fra Esbjerg. Alle tre er super glade for den økonomiske støtte, de har oplevet.

De er især glade for den symbolværdi, som investeringen kan bidrage med.

“Det er et vildt moralsk rygstød, når en af Danmarks største banker og en venturefond nu går ind og støtter os med penge og et partnerskab. Det giver os en helt ny energi, for det viser både os og omverdenen, at vi ikke bare har fået en tosset idé, men at det her rent faktisk kan noget.”

Lyder det fra en glad Søren Nielsen.

Nu skal der testes

Nu kan virksomheden endelig komme i gang med at teste og udvikle deres produkt. Dette er blevet muligt via partnerskabet og pengene.

“Vi kommer til at bruge pengene på at integrere systemet med Spar Nord i et pilotprojekt. Det er vores første store test, hvor vores system vil blive sat sammen med bankkonti hos dem.”

Fortæller Søren Nielsen.

Det er ikke kun Ernit der er glade for aftalen. Spar Nord er heller ikke i tvivl om, at de har investeret i noget godt.

“Ernit bringer ikke bare sparegrisen ind i den digitale tidsalder, de sætter også strøm til hele det værdisæt og den læring, der er forbundet med at spare op.”

Siger Ole Madsen, som er direktør for Kommunikation og Forretningsudvikling hos Spar Nord.

Ernit skal også snart begynde at sende de første sparegrise ud. De sender dem dog ikke ud til de klassiske kunder, men ud til person som har støttet deres idé. Da virksomheden i 2015 startede op, var der en del personer, som støttede deres idé via et crowdfunding site. Virksomheden endte ud med 500.000 kroner.

“Vi fik en fantastisk opbakning fra en masse folk, og dem begynder vi at sende grise ud til omkring marts.”

Slutter Søren Nielsen af.

Kilde: http://www.jv.dk/artikel/2476659:Esbjerg–Esbjergensere-henter-millioner-til-digital-sparegris

Foto