Villemoes Holding APS køber ejendommen, der huser Jensens Bøfhus

Jensens-Boefhus

I 2000 solgte Villemoes Holding APS ejendommen på Torvegade 10 i Esbjerg til ejeren af Jensens Bøfhus, Palle Skov Jensen. Nu køber de ejendommen tilbage, men dette betyder dog ikke, at Jensens Bøfhus-restauranten forsvinder. Palle Skov Jensen lejer nemlig stueetagen hos Villemoes Holding APS.

Villemoes Holding APS, der ledes af Peter Villemoes og hans to sønner, Christian og Frederik Villemoes, har netop købt ejendommen på Torvegade 10 af Palle Skov Jensen, der ejer Jensen’s Bøfhus-koncernen. Villemoes Holding APS har tidligere været ejere af ejendommen, og dengang husede denne Palmehaven. I 2000 købte Palle Skov Jensen dog ejendommen, og herefter opførte han et nybyggeri, der kom til at bestå af en Jensens Bøfhus-restaurant i stueetagen og lejligheder på 1. og 2. sal.

Det er ingen hemmelighed, at Palle Skov Jensen i længere har bøvlet med en anstrengt økonomi i Jensens Bøfhus-koncernen, hvorfor han har forsøgt at sælge ejendommen i længere tid.

Den endegyldige pris for ejendommen er hemmeligholdt. Det vides dog, at ejendommen for år siden blev udbudt for 24 millioner kroner, hvilket dog ikke fik nogen potentielle købere til at bide på krogen. Sidenhen er den blev udbudt til lavere priser, og den laveste udbudspris har været på 20,5 millioner. Det er derfor tvivlsomt, at Villemoes Holding APS har givet mere end dette beløb.

Selvom Villemoes Holding APS overtager ejendommen, betyder dette ikke, at Jensens Bøfhus forsvinder. Jensens Bøfhus fortsætter nemlig med at leje stueetagen, hvilket sikrer dem en billigere husleje. De foretog en lignende manøvre i Aarhus for ikke så længe siden, og Palle Skov Jensen fremhæver fordelene ved at stå som lejer i stedet ejer i et interview til Børsen:

“Vi har en lejekontrakt, hvor vi får en billigere husleje end det, vi hidtil har haft. Det gør os mere konkurrencedygtige, og vi får noget kapital frigjort til vores ekspansion.”

Villemoes Holding APS er nogle af de største ejendomsbesiddere i Esbjerg, og de præsterede et overskud på omkring 40 millioner kroner efter SKAT i regnskabsåret 2015-16.

Kilde: http://www.jv.dk/artikel/2462371:Esbjerg–Villemoes-erhverver-Jensens-Boefhus-ejendom

Foto: Danske Familierestauranter A/S